Warmtepomp Hippolytushoef

Het gas wordt langzaam afgesloten. De welbekende CV-ketel is verboden vanaf 2030. In slechts enkele jaren is het laten installeren van een systeem op gas haast niet meer mogelijk. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Iedereen zal moeten investeren in een duurzame verwarmingsbron. Het meest bekende alternatief van een ketel op gas (CV) is het warmtepomp systeem. Met behulp van deze website lees je concrete informatie aangaande een warmtepomp in Hippolytushoef. Hoe gaat het in z’n werk? Met welke kosten moet ik rekening houden? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Vind alle nuttige info en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Hippolytushoef!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Hippolytushoef? Via onze specialisten check je nuttige tips & tricks. Druk op een veelgestelde vraag en bekijk vlug alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Hippolytushoef?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Hippolytushoef?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Hippolytushoef

Ben jij er al mee bezig, de aanschaf van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n systeem is best wel gecompliceerd. Daardoor is een degelijke warmtepomp installateur in Hippolytushoef onontbeerlijk. De keuze van een vakbekwame vakman doet niet onder voor het kiezen van het juiste systeem. De vakman bekijkt jouw woning, adviseert een geschikte pomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check ELCO warmtepompen). Waar vind ik een echte warmtepomp-installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp heb je diverse certificaten die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificering

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of Het merk/type warmtepomp erkend is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

Er is een enorme diversiteit in soorten installaties en ervaringen met warmtepompen. Welke moet ik nu kiezen? Gewoonlijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder check je een handig overzichtje.

Categorie Warmtepomp Mechanisme Warmtebron Investering Besparing gas Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride systeem Via ventilatie Vanaf €1.750 40 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride of standalone Buitenlucht €5.500 – €7.000 60 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Aardwarmte €15.500 – 17.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water All-electric Water uit de grond €20.000 en hoger 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht badkamer, wc en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. De installatie staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een soort ventilator buiten. Deze warmte wordt overgedragen naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 10 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een open of gesloten circuit. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar direct inzetbare energie. Voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. In te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Hippolytushoef.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Mate van isolatie: verouderde en huizen met lage isolatiewaarden zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur zorgt voor aantrekkelijke opbrengsten. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwperiode: jaren 80 woningen en ouder komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Gasgestookte-ketels: Achterhaalde cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Veelal zijn er twee variërende type producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Wil je beginnen met een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Sint Kruis.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp coördineert de verwarming en het warm water voor 100%. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de bodem, buitenlucht of grondwater. De initiële investering ligt zo tussen de €6.500 tot €18.500 met installatie inbegrepen. De populairste full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. De tarieven liggen best hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Remeha, Intergas, Atag, AWB, Nefit). De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een standalone product. Minder fraai is het feit dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hippolytushoef

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Hippolytushoef

Veel mensen zijn benieuwd: is een warmtepomp duur of goedkoop? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Puur de kostprijs van de pomp is niet allesomvattend. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarbij zijn er subsidies die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar het stroomverbruik zal toenemen. Alle kosten en baten neem je in overweging om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hippolytushoef uit te rekenen.

Kenmerk warmtepomp Kosten systeem Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2500 €1700 €1800 5,5 jaar
Lucht-water €4000 €2200 €2600 8,5 jaar
Bodem-water €15200 €3800 €4400 9 jaar
Water-water €17700 €5400 €5500 16 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Hollands Kroon?
Binnenkort moeten we van het aardgas af. In de komende periode gaan veel Nederlanders wijken naar echt groene stroom (warmtenet). De regering bezorgt ons (ook in de gemeente Hollands Kroon) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Profiteer snel van deze gulle subsidieregeling. Soms krijg je tot wel 50% van de aanschafwaarde. Notitie: subsidie warmtepomp Hippolytushoef is alleen aan te vragen voor types die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2950 tot €5500. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het type, capaciteit (kW) en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke kW extra vermogen ontvang je €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit doe je via de website RvO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Bijvoorbeeld: de ELCO Aerotop T35R biedt €4.400,00 subsidie en wat betreft de Alpha Innotec SWP 700H is dit €8.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Hippolytushoef

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Huizen die enkel stroom gebruiken gaan we strak veel meer zien. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Let op: deze verbruiken veel stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Niet langer betalen voor energie! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de panelen behouden langer hun rendement. De terugverdientijd wordt zo korter. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen bij het bereiken van energieneutraal leven. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in Boerakker plaatsen.

Warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie middels ventilatie (lucht) in samenwerking met gewone stroom. Hierdoor kan het systeem op verantwoorde wijze water voor douche/bad verwarmen. Dat kan dankzij de inwendige compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2600 en €4000. Vergeet niet de verbruikskosten: als basis neem je +/- €345 per jaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen samenvoegen is het beste om om de stroomkosten te drukken in de provincie Noord-Holland.

Besparen? Vraag offertes op!

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen