Warmtepomp Hoedekenskerke

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De gebruikelijke CV-ketel is verboden vanaf 2030. Binnenkort is de keuze voor een gasgestookt systeem volledig uitgesloten. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle inwoners moeten kiezen voor een duurzamere oplossing. De optie in plaats van de oude ketels is een warmtepomp. Door warmtepompspot.nl lees je uitgebreide info voor een warmtepomp in Hoedekenskerke. Is mijn huis wel geschikt? Met welke kosten moet ik rekening houden? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Check alle praktische specificaties en vind de voordeligste installateur in Hoedekenskerke!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Hoedekenskerke? Door onze experts check je praktische aanbevelingen. Selecteer een van de onderstaande vragen, en je vindt rap verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Hoedekenskerke?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Hoedekenskerke?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hoedekenskerke

Iets voor jou, het aanschaffen van een warmtepomp? Het laten installeren van de warmtepomp is nogal pittig. Om die reden is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Hoedekenskerke onmisbaar. De keuze van een vakkundige installateur doet niet onder voor de taakomschrijving. De vakman verkent jouw woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Eneco warmtepompen). Waar vind ik een vakkundige vakman? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp heb jij allerlei bevoegdheden die van belang zijn:

 • Het KvINL certificaat

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 erkenning

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-certificering

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Controleer of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of Het merk/type warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welke past bij mijn situatie? Over het algemeen heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de onderstaande tabel vind je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Werking Bron De kosten Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Combinatie Via ventilatie Vanaf €1.350 30 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride en All electric Buitenlucht €3.000 – €6.500 55 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Standalone Warmte-grondbron €14.500 – 18.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Full-electric Grondwater €18.500 of extra 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, toilet en badkamer wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Een lucht-lucht systeem nuttigt de warmte uit uit ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het systeem werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte in de aarde. Een speciale bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar toepasbare energie. Denk dan aan energie voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Hoedekenskerke.

Is mijn huis geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Soort Isolatie: minder recente en matig geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur resulteert in een hoog rendement. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwperiode: jaren 80 huizen (of ouder) komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • HR-ketel: Achterhaalde cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Veelal ontwaren we twee variërende type producten: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Neig jij eerst naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Start nu ook met warmtepomp installateur Sint Maartensvlotbrug.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: buitenlucht, grondwater of de aardwarmte. De kostprijs varieert tussen de €7.000 – €18.000 met installatie inbegrepen. Veel van deze full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. Het kost een flinke duit, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Remeha, Intergas, Vaillant, Atag, AWB). Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een volledig-elektrisch product. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte product is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hoedekenskerke

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Hoedekenskerke

Veel mensen zijn benieuwd: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Uitsluitend de aanschafprijs is niet representatief voor de totale kosten. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. En zoals je misschien weet moet je rekening houden met de subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Je gaat minder gas gebruiken, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Kortom: alle kosten en baten moet je noteren om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hoedekenskerke uit te zoeken.

Model warmtepomp Kosten systeem Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2200 €1900 €1500 6,5 jaar
Lucht-water €4000 €2200 €2300 7,5 jaar
Bodem-water €14500 €4800 €3800 14 jaar
Water-water €18200 €5400 €4500 17 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Borsele?
Straks is gas niet meer verkrijgbaar. Nog heel even, en dan zullen veel Nederlanders wijken naar duurzame energie (warmtenet). De 2e kamer verschaft (ook in de gemeente Borsele) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Het gaat om een gulle subsidieregeling. Vaak ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de kosten. Tip: subsidie warmtepomp Hoedekenskerke is alleen van toepassing op producten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2550 – €4400. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke kW extra vermogen verdien je €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Eldom EE HPS 150 heeft €1.100,00 subsidie en voor de Alpha Innotec WZS 122H3M heb je recht op €3.200,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Hoedekenskerke

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken hebben de toekomst. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Let op: deze installaties draaien wel op behoorlijk wat stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Jouw energienota naar €0,00. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. De zonneboiler ondersteunt jou om je doel te realiseren: een energieneutrale situatie. Vind alles uit over warmtepomp in Boksum plaatsen.

Een warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op via ventilatiestromen (lucht), tezamen met elektrische energie uit het net. Om die reden kan het efficiënt en milieuvriendelijk warm water leveren. Dat kan dankzij de inwendige compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen plusminus de €2800 – €4800. Onderschat niet de stroomkosten: ga maar uit van ongeveer €250 per 365 dagen. Een elektrische boiler met zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om de energierekening te verlagen in de provincie Zeeland.

Besparen? Vraag offertes op!

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen