Warmtepomp Hoenzadriel

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De milieuvervuilende cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Vanaf komend jaar is het laten installeren van de gasgestookte ketel bij wet verboden. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle huizenbezitters moeten overstappen naar een alternatieve bron. De alternatieve keuzemogelijkheid van de CV-ketel is zo’n warmtepomp. Door de info op deze pagina bekijk jij waardevolle informatie voor een warmtepomp in Hoenzadriel. Hoe werkt het? Hoe hoog is de investering? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle bruikbare tips en adviezen en check prijzen van een installateur in Hoenzadriel!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Hoenzadriel? Middels onze expertise bekijk jij nuttige tips. Maak een keuze uit een van de vragen hieronder, en jij checkt ogenblikkelijk alle info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Hoenzadriel?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Hoenzadriel?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hoenzadriel

Denk jij over het investeren in een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n duurzame energiebron is best wel pittig. Hierom is een bekwame warmtepomp installateur in Hoenzadriel onmisbaar. De keuze van een handige installateur is net zo relevant als de uit te voeren werkzaamheden. De installateur analyseert jouw huis, heeft een adviserende rol, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Ferroli warmtepompen). Hoe ben ik verzekerd van een bedreven warmtepomp-specialist? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei certificaten die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-certificering

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Controleer of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of de fabrikant van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV label

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Er is een enorme diversiteit in soorten installaties en ervaringen met warmtepompen. Voor welk systeem moet ik gaan? Over het algemeen heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In het schema hieronder tref je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Niveau Warmtebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Hybride Ventilerend Vanaf €1.650 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Lucht buitenaf €5.000 – €7.000 60 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Standalone Bodemwarmte €15.000 – 16.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwater €18.000 en meer 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in wc, badkamer en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem neemt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het apparaat werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We onderscheiden een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Hoenzadriel.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatie: verouderde en slecht geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C realiseert aantrekkelijke opbrengsten. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwjaar: woningen gebouwd tot 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • HR-ketel: Achterhaalde cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een standalone of hybride warmtepomp?

In de regel bestaan er twee variërende type producten: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Neig jij eerst naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Nu ook online: warmtepomp installateur Sint-Annaland.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp draagt zorg voor zowel warm tapwater als de verwarming. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron buitenlucht, aarde of grondwater. De kosten liggen tussen de €8.000 tot €18.500 met installatie inbegrepen. De populairste full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het is niet goedkoop, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Remeha, Intergas, Nefit, Atag, AWB). Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar voor de momenten dat het te koud is buiten, of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch type. Minder fraai is het feit dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgevraagd toepassing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hoenzadriel

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Hoenzadriel

Een veelgestelde vraag: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Enkel de prijs van het systeem is niet compleet. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Bovendien is er een subsidieregeling waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het gasverbruik wordt minder maar het stroomverbruik zal toenemen. Alle soorten kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hoenzadriel te analyseren.

Model warmtepomp Tarief product Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2800 €1000 €1500 5,5 jaar
Lucht-water €6600 €2400 €2700 7 jaar
Bodem-water €14100 €5000 €4000 14 jaar
Water-water €18500 €4900 €4200 17 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Maasdriel?
Over een aantal jaar moeten we van het aardgas af. Het duurt dus niet lang, en dan moeten veel gezinnen overstappen op duurzame energie (warmtenet). De 2e kamer biedt (ook in de gemeente Maasdriel) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kom in actie! En gebruik deze gulle subsidieregeling. Niet zelden ontvang je 30% of meer van de initiële investering. Tip: subsidie warmtepomp Hoenzadriel geldt alleen op types die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1000 tot €5150. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke kW extra vermogen verdien je nog eens €100 extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Eneco Solo Warmtewinner heeft €1.500,00 subsidie en m.b.t. de Alpha Innotec WZS 62K3M heb je recht op €2.800,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Hoenzadriel

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen zonder gasaansluiting zijn toekomstbestendig. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Echter, deze oplossingen verbruiken nog wel het nodige stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Dit betekent een maximale energiebesparing! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en de installatie steeds eenvoudiger. Zonnecellen worden goedkoper, en gaan langer mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen bij het bereiken van een energieneutrale woning. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in Borculo plaatsen.

Over warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron via lucht (ventilatie) in samenwerking met standaard elektriciteit. Hierdoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk water voor douche/bad verwarmen. Dit is mogelijk middels een interne compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen +/- €2700 tot €4900. Onderschat niet de stroomkosten: als basis neem je +/- €285 per 12 maanden. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen is de ideale mix om de energierekening te verlagen in de provincie Gelderland.

Begin direct met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen