Warmtepomp Hoeven

Nederland moet van het gas af. De milieuvervuilende cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Binnenkort is het plaatsen van gasgestookte cv-ketels niet meer toegestaan. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle inwoners moeten dus over naar een milieuvriendelijk alternatief. De optie in plaats van gas is een warmtepomp installatie. Gebaseerd op deze website vind jij bruikbare informatie bij het kiezen van een warmtepomp in Hoeven. Is mijn huis wel geschikt? Met welke kosten moet ik rekening houden? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Doorzoek alle onmisbare tips en adviezen en bekijk de tarieven via een installateur uit Hoeven!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Hoeven? Middels onze expertise check je bruikbare aanbevelingen. Druk op een item uit onze FAQ en jij checkt à la minute alles wat je moet weten!

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Hoeven?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Hoeven?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hoeven

Bekijk jij de opties ten aanzien van het aanschaffen van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n apparaat is nogal gecompliceerd. Daardoor is een vakbekwame warmtepomp installateur in Hoeven onontbeerlijk. De keuze maken voor een deskundige specialist is op z’n minst zo belangrijk als de klus zelf. De installateur verkent jouw woning, adviseert een geschikte pomp, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Galletti warmtepompen). Wat is een bekwame vakman? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende certificaten die garanties kunnen bieden:

 • KvINL certificering

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de fabrikant van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welke is nu geschikt voor mijn woning? In de praktijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de onderstaande tabel tref je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Hybride combi Via ventilatie Vanaf €1.450 35 – 45% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Lucht buitenaf €5.000 – €6.000 75 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water 100% elektrisch Aardbron €15.000 – 18.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water All-electric Water (grond/rivier) €19.500 of hoger 100% Nieuwbouwwoningen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 werken vaak met mechanische ventilatie. De ventilatielucht in keuken, badkamer en wc wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. MV (lucht-lucht) systeem haalt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een speciale compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een gesloten of open bron. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Hoeven.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Isolatie: minder recente en huizen met lage isolatiewaarden dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Verwarmingssysteem: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C zorgt voor goede rendementen. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Leeftijd woning: huizen opgeleverd voor 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • HR-ketel: CV-ketels op leeftijd werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Meestal bestaan er twee variërende type producten: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Zoek jij een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Sint-Michielsgestel.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt de verwarming + warm water volledig zelfstandig. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan werken met de bodem, buitenlucht of grondwater. De kostprijs varieert tussen de €6.500 t/m €19.500 (inc. boring en aansluiten). Veel gebruikte full electric types werken met water en/of bodem als warmtebron. De tarieven liggen best hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant, AWB). Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in vergelijking met een 100% elektrische oplossing. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte model betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hoeven

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Hoeven

Veel mensen zijn benieuwd: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Puur de kosten van het systeem is niet allesomvattend. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. En zoals je misschien weet zijn er subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar het stroomverbruik zal toenemen. Al deze kosten en baten moet je noteren om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hoeven te berekenen.

Bron warmtepomp Tarief product Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2500 €1600 €1100 6,5 jaar
Lucht-water €5400 €2500 €2300 7 jaar
Bodem-water €14400 €4800 €4600 14,5 jaar
Water-water €17500 €4100 €5600 17,5 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Halderberge?
Binnen afzienbare tijd is gas niet meer verkrijgbaar. Het duurt dus niet lang, en dan gaan veel consumenten wijken naar echt groene stroom (warmtenet). De 2e kamer biedt (ook in de gemeente Halderberge) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Advies: subsidie warmtepomp Hoeven is alleen aan te vragen voor types die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2200 – €5100. Het totale bedrag is een afgeleide van het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen krijg je €100 extra. Hoe werkt het aanvragen? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Bijvoorbeeld: de Energie EST Aquapura Monobloc250i biedt €1.250,00 subsidie en bij de Alpha Innotec WZS 82K3M is dit €2.800,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Hoeven

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Huizen die enkel stroom gebruiken zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Aan de andere kant, deze oplossingen verbruiken veel stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Jouw energienota naar €0,00. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en de installatie steeds eenvoudiger. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en de panelen behouden langer hun rendement. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen om je doel te realiseren: een energieneutrale levensstijl. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Borgercompagnie plaatsen.

Een warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie uit luchtstromen / ventilatie, en combineert dat met gewone stroom. Daardoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk water verwarmen. Dit is mogelijk middels een interne compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers valt zo tussen €2900 en €4000. Je energieverbruik wordt wel hoger: die bedragen al gauw €320 per jaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen combineren is het beste idee om de energierekening te verlagen in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Vraag offertes op!

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen