Warmtepomp Holtum

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De hoog rendement cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Dan is het aanvragen van een op gas verwarmde ketel niet meer toegestaan. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle woningen moeten switchen naar een duurzamere oplossing. De optie in plaats van de CV-ketel is zo’n warmtepomp. Met behulp van deze webpagina lees je handige info aangaande een warmtepomp in Holtum. Is mijn huis wel geschikt? Hoe hoog is de investering? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle bruikbare specificaties en kies een betrouwbare vakman / installateur in Holtum!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Holtum? Middels onze expertise bekijk jij bruikbare tips & tricks. Druk op een van de vragen hieronder, en jij bekijkt vlug alle info.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Holtum?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Holtum?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Holtum

Iets voor jou, het laten installeren van een warmtepomp? De installatie van zo’n pomp is behoorlijk ingewikkeld. Hierom is een ervaren warmtepomp installateur in Holtum onvermijdbaar. Het kiezen van een degelijke specialist doet niet onder voor het kiezen van het juiste systeem. De vakman keurt jouw hele woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Hidros warmtepompen). Hoe herken je een doorgewinterde installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp vind je velerlei bevoegdheden die garanties kunnen bieden:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 erkenning

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Controleer of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of Het merk/type warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV label

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Wat rendeert het beste in mijn woning? Gewoonlijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder check je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Niveau Warmtebron Totale kosten Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Combinatie Ventilatielucht Vanaf €1.550 45 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Full electric of Hybride Luchtunit (buiten) €5.000 – €6.500 75 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water All-electric Bodemwarmte €14.500 – 16.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwater €19.000 en extra 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht badkamer, keuken en toilet gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem benut warmte uit de ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Het systeem staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt bodemwarmte. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We differentiëren een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in direct inzetbare energie. Denk aan energie voor de centrale verwarming en water om te douchen. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. Het apparaat warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Holtum.

Is mijn woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Soort Isolatie: verouderde en matig geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Type verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C vervult goede rendementen. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Leeftijd woning: jaren 80 huizen (of ouder) kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Ketel op gas: Oudere cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een full electric of hybride warmtepomp?

In de regel maken we onderscheid tussen twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Wil je beginnen met een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Sleeuwijk.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp draagt zorg voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: grondwater, bodem of buitenlucht. De prijzen zullen variëren tussen €8.000 tot €19.000 (alles inclusief prijs). Veel van deze full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De investering is vrij hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Remeha, Atag, AWB, Nefit, Vaillant). De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in vergelijking met een full-electric oplossing. Belangrijk: dit betekent dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Holtum

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Holtum

Veel mensen zijn benieuwd: wat is de prijs van een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Alleen de kostprijs van de pomp is niet representatief voor de totale kosten. Er zijn namelijk ook installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarbij komt de beschikbare subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Holtum te ontcijferen.

Bron warmtepomp Aanschafprijs Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3000 €1000 €1900 5,5 jaar
Lucht-water €6900 €2300 €2500 8 jaar
Bodem-water €15100 €5100 €3600 14,5 jaar
Water-water €17600 €4200 €5700 18 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Sittard-Geleen?
Binnenkort moeten we gasvrij wonen. Vanaf dit moment gaan veel Nederlanders overstappen op schonere manieren om huizen te verwarmen (warmtenet). De 2e kamer verschaft (ook in de gemeente Sittard-Geleen) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Dit is een historische subsidieregeling. Vaak ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafwaarde. Belangrijk: subsidie warmtepomp Holtum is alleen aan te vragen voor modellen die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2650 en €5650. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen heb je recht op honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een voorbeeld: de Energie EST FF Evi 15 staat gelijk tot €2.550,00 subsidie en met betrekking tot de Clausius classic H 3-15 krijg je subsidie tot €3.200,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Holtum

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen met de gasrekening op nul zullen straks de standaard worden. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Echter, deze consumeren wel de nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Jouw energienota naar €0,00. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en er zijn voldoende specialisten. Zonnecellen worden goedkoper, en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! De zonneboiler ondersteunt jou met de doelstelling voor energieneutraal leven. Vind alles uit over warmtepomp in Boskoop plaatsen.

Warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via ventilatiestromen (lucht), in samenwerking met gewone stroom. Om die reden kan het op duurzame manier water voor douche/bad verwarmen. Dit kan door ingebouwde compressors. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen de €2500 tot €5000. Het stroomverbruik is aanzienlijk: die bedragen al gauw €325 per jaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen combineren is het beste idee om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Limburg.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen