Warmtepomp Hoogblokland

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De ouderwetse cv-ketel is verboden vanaf 2030. Binnenkort is het laten installeren van de gasgestookte ketel bij wet verboden. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Iedereen zal moeten kijken naar een alternatieve bron. Het meest bekende alternatief van een ketel met gas de populaire warmtepomp. Gebaseerd op de info op deze pagina ontdek je waardevolle informatie bij het kiezen van een warmtepomp in Hoogblokland. Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe hoog is de investering? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Vind alle belangrijke details en ontdek de meest vakkundige installateur in Hoogblokland!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Hoogblokland? Middels onze expertise doorzoek jij nuttige tips en adviezen. Kies voor een van de vragen hieronder, en jij checkt onmiddellijk alle details.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Hoogblokland?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Hoogblokland?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hoogblokland

Iets voor jou, de aanschaf van een warmtepomp? Het laten installeren van de warmtepomp is tamelijk moeilijk. Juist om die reden is een echte warmtepomp installateur in Hoogblokland benodigd. De keuze maken voor een degelijke installateur doet niet onder voor de uit te voeren werkzaamheden. De installateur inspecteert jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Kodi warmtepompen). Hoe herken je een doorgewinterde warmtepomp-specialist? Omtrent het installeren van een warmtepomp vind je velerlei certificaten die betrouwbaar zijn:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-erkende bedrijven

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Het is relevant dat de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de fabrikant van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • Het OK CV logo

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Wat rendeert het beste in mijn woning? Normaal gesproken zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema bekijk je de meest relevante info.

Categorie Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride Via ventilatie Vanaf €1.250 45 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Full electric en Hybride Buitenlucht €5.500 – €6.000 55 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Standalone Aardbron €13.500 – 17.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwaterbronnen €19.000 of extra 100% Nieuwbouwwoningen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ventilatielucht in wc, badkamer en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Zo’n lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. De installatie werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een buitenunit met ventilator. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten door middel van een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We maken onderscheid tussen een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. Het systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Hoogblokland.

Is mijn woning geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Soort Isolatie: verouderde en huizen met lage isolatiewaarden kunnen niet altijd overstappen.
 • Kenmerken verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C zorgt voor goede rendementen. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwjaar: jaren 80 huizen (of ouder) komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Gasketels: De wat oudere CV-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Doorgaans onderscheiden we 2 verschillende producten: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Beperkt budget? En neig je naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Smakt.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, buitenlucht of aarde. De prijzen zullen variëren tussen €7.000 tot €18.000 (met installatie en advies). De meest efficiënte full electric systemen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De tarieven liggen best hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Remeha, Atag, Vaillant, Intergas, Nefit). Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een standalone oplossing. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hoogblokland

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Hoogblokland

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Alleen de kosten van het systeem is niet afdoende. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarnaast heb je soms recht op subsidies die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Kortom: alle kosten en baten zul je moeten meenemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hoogblokland te bepalen.

Soort warmtepomp Prijs pomp Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3500 €1300 €1800 6 jaar
Lucht-water €6900 €2000 €2200 7,5 jaar
Bodem-water €14100 €4400 €2800 9,5 jaar
Water-water €18800 €5200 €4300 18 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Giessenlanden?
Het duurt niet lang, en dan moeten we gasvrij wonen. In de komende periode moeten veel consumenten uitwijken naar andere vormen van energie (warmtenet). De regering biedt (ook in de gemeente Giessenlanden) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Het betreft een historische subsidieregeling. Soms ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Tip: subsidie warmtepomp Hoogblokland geldt alleen op systemen die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2500 en €4800. De exacte hoogte van de subsidie is een afgeleide van het merk, vermogen en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke kW extra vermogen ontvang je honderd euro extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een voorbeeld: de Energie EST SB16.200DHW.FL staat gelijk tot €2.800,00 subsidie en aangaande de Climaveneta BW-HT 0101 krijg je subsidie tot €4.650,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Hoogblokland

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen die 0 gas verbruiken zullen we meer en meer gaan zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Vergeet niet, deze hebben een hoog stroomverbruik. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Dit betekent een maximale energiebesparing! Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en de installatie steeds eenvoudiger. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en gaan langer mee. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen bij het bereiken van een energieneutraal huis. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Brakel plaatsen.

Een warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie uit luchtstromen / ventilatie, tezamen met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Op die manier kan het systeem op verantwoorde wijze water verwarmen. Dat kan dankzij de geïntegreerde compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen de €2550 – €4600. Wat betreft de energiekosten: we hebben het al snel over €365 per kalenderjaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler verbinden is het ideaal scenario om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Zuid-Holland.

Start met besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw