Warmtepomp Hooge Mierde

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De welbekende CV-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Dan is het aanvragen van een cv-ketel (op gas) niet meer toegestaan. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Alle gezinnen moeten overstappen naar een duurzame verwarmingsbron. De optie in plaats van een HR-ketel is de populaire warmtepomp. Gebaseerd op onze website bekijk je alle details betreffende een warmtepomp in Hooge Mierde. Hoe gaat het in z’n werk? Hoe hoog is de investering? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Ontdek alle praktische info en tips en check prijzen van een installateur in Hooge Mierde!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Hooge Mierde? Hieronder vind je handige aanbevelingen. Druk op een van de onderstaande vragen, en je ontdekt snel alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Hooge Mierde?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Hooge Mierde?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hooge Mierde

Overweeg jij de installatie van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom de warmtepomp is nogal gecompliceerd. Daardoor is een handige warmtepomp installateur in Hooge Mierde onvermijdbaar. Het kiezen van een handige installateur is op z’n minst zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. Hij checkt de hele woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Lennox warmtepompen). Waar vind ik een vakbekwame installateur? Voor het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene contracten die garanties kunnen bieden:

 • KvINL certificaat

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-certificaat

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp erkend is.

 • OK CV

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Welke moet ik nu kiezen? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de tabel hieronder check je de meest relevante info.

Soort Warmtepomp Werkwijze Energiebron Kostprijs Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Samen met gasketel Via ventilatie Vanaf €1.700 45 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Standalone en Hybride Buitenlucht €4.000 – €6.000 70 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Grondbron €14.000 – 16.500 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwaterbronnen €19.000 en hoger 100% Woningen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Het systeem werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 9 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. In te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Hooge Mierde.

Is ons huis geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Isolatiewaardes: oudere en slecht geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) resulteert in een hoog rendement. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwperiode: huizen opgeleverd voor 1979 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • CV-ketel: Oudere cv-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een standalone of hybride warmtepomp?

Veelal zijn er 2 soorten systemen: standalone (all electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Start je liever met een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Smalle Ee.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp draagt zorg voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: de aardwarmte, buitenlucht of grondwater. De kostprijs varieert tussen de €7.500 en €19.500 (inc. boring en aansluiten). Veel van deze full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. De investering is vrij hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Remeha, Atag, Vaillant, Nefit, AWB). Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een volledig-elektrisch systeem. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hooge Mierde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Hooge Mierde

De eerste vraag is vaak: wat kost een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Uitsluitend de prijs van het systeem is niet compleet. Er zijn namelijk ook installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Bovendien heb je soms recht op subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het gasverbruik wordt minder echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle vormen van kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hooge Mierde uit te zoeken.

Bron warmtepomp Kosten aanschaf Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2000 €1200 €1000 6,5 jaar
Lucht-water €4700 €1600 €2300 6,5 jaar
Bodem-water €15200 €5100 €3900 13 jaar
Water-water €18500 €4900 €5400 15 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Reusel-De Mierden?
In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. In de komende periode gaan veel consumenten uitwijken naar echt groene stroom (warmtenet). De regering geeft (ook in de gemeente Reusel-De Mierden) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Kom in actie! En gebruik deze royale subsidieregeling. In enkele gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafwaarde. Notitie: subsidie warmtepomp Hooge Mierde kan jij uitsluitend toepassen op installaties die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2500 – €5000. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Per extra KW krijg je een extra “bonus” van €100. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit kan allemaal via RvO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de Energie EST SB16HT biedt €2.800,00 subsidie en wat betreft de Climaveneta BW-HT 0121 is dit €5.050,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Hooge Mierde

Energieneutraal wonen is erg interessant. Gasvrije woningen zullen straks de standaard worden. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Echter, deze consumeren wel de nodige stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Niet langer betalen voor energie! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. De terugverdientijd wordt zo korter. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met de doelstelling voor een energieneutrale woning. Lees nu verder over warmtepomp in Brandwijk plaatsen.

Over warmtepompboilers
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Deze boiler komt aan energie middels ventilatie (lucht) gezamenlijk met reguliere energie (stroom). Om die reden kan het efficiënt en milieuvriendelijk verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat gaat via een interne compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen de €2550 – €4300. Vergeet niet de verbruikskosten: die bedragen al gauw €280 op de jaarafrekening. Zonnecellen samen met de elektrische boiler combineren is het beste idee om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Noord-Brabant.

Begin direct met besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen