Warmtepomp Hooge Zwaluwe

Het gas wordt langzaam afgesloten. De ouderwetse cv-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Over een aantal jaar is het plaatsen van een systeem op gas geen optie meer. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Met z’n allen zullen we moeten dus over naar een duurzaam alternatief. De alternatieve keuzemogelijkheid van gas is een warmtepomp installatie. Op warmtepompspot.nl vind jij tips en adviezen aangaande een warmtepomp in Hooge Zwaluwe. Wat komt er allemaal bij kijken? Is het duur of goedkoop? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Check alle nuttige info en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Hooge Zwaluwe!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Hooge Zwaluwe? Middels onze expertise doorzoek je zinvolle informatie. Klik op een veelgestelde vraag en bekijk binnen no-time bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Hooge Zwaluwe?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Hooge Zwaluwe?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hooge Zwaluwe

Iets voor jou, de aanschaf van een warmtepomp? De installatie van de warmtepomp is nogal moeilijk. Juist om die reden is een vakbekwame warmtepomp installateur in Hooge Zwaluwe onmisbaar. De keuze maken voor een officiële warmtepomp-installateur is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. De specialist neemt jouw huis onder de loep, geeft advies voor een warmtepomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over LG warmtepompen). Wat is een vakbekwame vakman? Voor het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende creditaties die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL certificering

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 certificaat

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-erkende bedrijven

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Lid van UNETO-VNI?

  Check of de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk van de warmtepomp hier aangesloten is.

 • Het OK CV logo

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Welke is nu geschikt voor mijn woning? In de praktijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de onderstaande tabel ontdek je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Werking Bron Investering Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Samen met gasketel MV / binnenlucht Vanaf €1.250 tot 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water All electric en Hybride Buitenlucht €2.500 – €8.000 55 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Full-electric Grondbron €14.000 – 16.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Helemaal elektrisch Waterbronnen €18.500 en meer 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in wc, badkamer en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Dit lucht-lucht systeem nuttigt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het systeem ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar direct inzetbare energie. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Te combineren met vloersystemen en radiator verwarming. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Hooge Zwaluwe.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Soort Isolatie: Gedateerde woningen en slecht geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) resulteert in aantrekkelijke opbrengsten. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwjaar: huizen opgeleverd voor 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasgestookte-ketels: Achterhaalde cv-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Meestal zien we twee variërende type producten: standalone (full electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Beperkt budget? En neig je naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Smallebrugge.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp managet 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp werkt op basis van grondwater, buitenlucht of aardwarmte. De kostprijs varieert tussen de €8.500 t/m €20.500 (inc. boring en aansluiten). Veel van deze full electric modellen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het is niet goedkoop, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Remeha, Atag, Vaillant, Nefit, Intergas). Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een all-electric installatie. Minder fraai is het feit dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima product is een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hooge Zwaluwe

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Hooge Zwaluwe

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Alleen de kosten van het systeem geeft een te beperkt beeld. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. En zoals je misschien weet is er een subsidieregeling die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle soorten kosten en baten zul je moeten meenemen om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hooge Zwaluwe uit te zoeken.

Type warmtepomp Prijs pomp Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €4000 €1800 €1700 7 jaar
Lucht-water €4300 €2000 €2300 9 jaar
Bodem-water €15400 €5100 €3300 10,5 jaar
Water-water €17100 €5900 €4000 17,5 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Drimmelen?
Eerdaags moeten we gasvrij wonen. De komende jaren moeten veel woningen wijken naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). De 2e kamer bezorgt ons (ook in de gemeente Drimmelen) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze historische subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de kosten. Let op: subsidie warmtepomp Hooge Zwaluwe kan jij uitsluitend toepassen op producten die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1000 tot €4900. De uiteindelijke subsidie wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen (kW) en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor elke Kw extra vermogen verdien je nog eens €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de Energie EST SB16P geeft recht op €2.800,00 subsidie en met betrekking tot de Climaveneta BW-HT 0131 ligt dit op €5.550,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Hooge Zwaluwe

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen zonder gasaansluiting hebben de toekomst. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Daartegenover, deze consumeren wel de nodige stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De kosten voor energie worden dan echt laag. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en installatiebedrijven vind je overal. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en panelen gaan jaren extra mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Ook kan de zonneboiler bijdragen op weg naar een energieneutraal huis. Ook interessant: warmtepomp in Brantgum plaatsen.

Over warmtepompboilers
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie uit de ventilatielucht in combinatie met standaard elektriciteit. Op basis daarvan kan het systeem op verantwoorde wijze water verwarmen. Dat kan dankzij een interne compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €2600 en €4200. Onderschat niet de stroomkosten: die bedragen al gauw €345 per jaar. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler combineren is het beste idee om je energiecontract op te zeggen in de provincie Noord-Brabant.

Start met besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw