Warmtepomp Hoogeloon

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De traditionele cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Binnenkort is het aansluiten van gasgestookte cv-ketels niet langer mogelijk. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Nederlanders moeten overstappen naar een milieuvriendelijk alternatief. Een keuze in plaats van een ketel met gas een warmtepomp installatie. Op warmtepompspot.nl vind je diepgaande beschrijvingen betreffende een warmtepomp in Hoogeloon. Hoe gaat het in z’n werk? Hoe hoog is de investering? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Bekijk alle nuttige tips en adviezen en vind de voordeligste installateur in Hoogeloon!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Hoogeloon? Via onze specialisten bekijk jij praktische aanbevelingen. Kies voor een van de onderwerpen en jij bekijkt binnen no-time alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Hoogeloon?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Hoogeloon?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hoogeloon

Denk jij na over het laten installeren van een warmtepomp? Het laten installeren van de warmtepomp is best wel gecompliceerd. Juist om die reden is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Hoogeloon onontbeerlijk. Het kiezen van een deskundige expert is op z’n minst zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. Deze expert bekijkt jouw woning, heeft een adviserende rol, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Magic Thermodynamic Box warmtepompen). Hoe ben ik verzekerd van een vakkundige installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp vind je velerlei vergunningen waar je op kunt letten:

 • KvINL certificaat

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK gecertificeerd

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer Het merk/type warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welke past bij mijn situatie? Over het algemeen kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema ontdek je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Werking Bron Totale kosten Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride Ventilerend Vanaf €1.750 40 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Hybride en All electric Luchtunit (buiten) €4.500 – €7.500 60 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Grondbron €13.000 – 17.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water All-electric Grondwater €18.000 of meer 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 hebben mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in wc, keuken en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het systeem staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een gesloten of open bron. De ‘gevangen’ warmte wordt veranderd in direct inzetbare energie. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Hoogeloon.

Is mijn woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Soort Isolatie: verouderde en matig geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur bewerkstelligt aanzienlijk woongenot. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen gezet voor 1980 zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasketels: Achterhaalde cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Over het algemeen zien we twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Liever een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Nu ook online: warmtepomp installateur Smilde.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp coördineert zowel warm tapwater als de verwarming. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, bodem of buitenlucht. De prijzen zullen variëren tussen €9.500 tot €19.500 (alles inclusief prijs). De populairste full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. De tarieven liggen best hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Remeha, Atag, Nefit, AWB, Vaillant). Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een full-electric type. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hoogeloon

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Hoogeloon

De eerste vraag is vaak: wat zijn de kosten van een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Alleen de kostprijs van de pomp is niet allesomvattend. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarnaast moet je rekening houden met de subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter nemen de stroomkosten wel toe. Al deze kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hoogeloon uit te werken.

Model warmtepomp Kosten aanschaf Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €1300 €1900 5 jaar
Lucht-water €4600 €2100 €2500 8,5 jaar
Bodem-water €15000 €3900 €4300 13 jaar
Water-water €17700 €5000 €4900 16 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Bladel?
Binnen afzienbare tijd gaat de gaskraan helemaal dicht. Het duurt dus niet lang, en dan zullen veel consumenten uitwijken naar schonere manieren om huizen te verwarmen (warmtenet). De regering verschaft (ook in de gemeente Bladel) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Dit is een royale subsidieregeling. Niet zelden krijg je de helft van de aanschafprijs. Notitie: subsidie warmtepomp Hoogeloon is alleen van toepassing op modellen die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €3000 – €4300. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het type systeem, het aantal KW en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke extra kW heb je recht op nog eens €100 extra. Hoe werkt het aanvragen? Dit doe je via de website RvO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de Energie EST SB16plus300 geeft jou €2.800,00 subsidie en m.b.t. de Climaveneta BW-HT 0151 krijg je €5.950,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Hoogeloon

Energieneutraal wonen is de toekomst. Gasvrije woningen zullen we meer en meer gaan zien. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Vergeet niet, deze producten verbruiken veel stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. De energierekening is dan verleden tijd. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en installatiebedrijven vind je overal. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de panelen behouden langer hun rendement. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Ook kan de zonneboiler bijdragen op weg naar een energieneutrale woning. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in Breda plaatsen.

Warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Deze boiler komt aan energie via lucht (ventilatie) tezamen met gewone stroom. Op die manier kan het op duurzame manier tapwater verwarmen. Dat gaat via de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler valt zo tussen €2500 tot €4000. Wat betreft de energiekosten: we hebben het al snel over €300 per jaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen verbinden is het ideaal scenario om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Brabant.

Start met besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen