Warmtepomp Hoogvliet

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De welbekende CV-ketel is verboden vanaf 2030. In slechts enkele jaren is het kiezen voor gasgestookte cv-ketels haast niet meer mogelijk. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Nederlanders moeten switchen naar een duurzaam alternatief. De optie in plaats van een ketel met gas een warmtepomp. Via warmtepompspot.nl bekijk je tips en adviezen bij het kiezen van een warmtepomp in Hoogvliet. Hoe werkt zo’n systeem? Hoe hoog is de investering? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Vind alle praktische tips & tricks en ontdek de meest vakkundige installateur in Hoogvliet!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Hoogvliet? Via onze specialisten lees jij bruikbare tips. Kies voor een van de onderwerpen en ontdek binnen no-time alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Hoogvliet?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Hoogvliet?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hoogvliet

Denk jij over het laten installeren van een warmtepomp? Vooral de installatie van de warmtepomp is tamelijk pittig. Hierom is een competente warmtepomp installateur in Hoogvliet cruciaal. De zoektocht naar een betrouwbare warmtepomp-installateur is net zo relevant als het kiezen van het juiste systeem. Hij keurt jouw hele woning, geeft advies voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk NRGTEQ warmtepompen). Hoe ben ik verzekerd van een doorgewinterde vakman? Omtrent het installeren van een warmtepomp heb je diverse contracten die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL certificaat

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK gecertificeerd

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Check of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de fabrikant van de warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Voor welk systeem moet ik gaan? Over het algemeen heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema bekijk je een overzicht.

Type Warmtepomp Werking Bron Kostprijs Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Combinatie Ventilatielucht Vanaf €1.550 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Luchtunit (buiten) €4.000 – €6.000 60 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water 100% elektrisch Bodemwarmte €15.000 – 16.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwater €20.000 of extra 100% Huizen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht keuken, badkamer en wc wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem benut de afgevoerde warme ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. De installatie staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten circuit. De warmte wordt via een warmtewisselaar omgezet naar toepasbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmingssysteem en warm water voor de badkamer. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. De pomp heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Hoogvliet.

Is mijn huis geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Mate van isolatie: Gedateerde woningen en huizen met lage isolatiewaarden zijn minder geschikt.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) zorgt voor aantrekkelijke opbrengsten. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen opgeleverd voor 1979 zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasgestookte-ketels: Oudere cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of all electric warmtepomp?

In de regel ontwaren we 2 soorten systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Gaat jouw voorkeur uit naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Son en Breugel.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: de aarde, buitenlucht of grondwater. De initiële investering ligt zo tussen de €5.500 tot €19.000 met installatie inbegrepen. Veel gebruikte full electric types zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het kost een flinke duit, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Remeha, Vaillant, AWB, Atag, Intergas). De hybride installatie neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel helpt op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische systeem. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hoogvliet

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Hoogvliet

De eerste vraag is vaak: wat is de prijs van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Louter de kostprijs van de pomp is eigenlijk maar het begin. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Daarbij zijn er subsidies die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Je gaat minder gas gebruiken, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Al deze kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hoogvliet te ontcijferen.

Type warmtepomp Kosten systeem Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €1400 €1300 4 jaar
Lucht-water €5000 €2000 €2800 9 jaar
Bodem-water €15500 €4200 €3600 10,5 jaar
Water-water €18500 €4600 €4100 15 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Rotterdam?
Binnen afzienbare tijd moeten we gasvrij wonen. Vanaf dit moment gaan veel gezinnen overschakelen op duurzame energie (warmtenet). Het rijk verschaft (ook in de gemeente Rotterdam) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Dit is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je de helft van de aanschafwaarde. Belangrijk: subsidie warmtepomp Hoogvliet is alleen aan te vragen voor installaties die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2200 en €5500. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het type, het aantal KW en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor elke Kw extra vermogen krijg je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe vraag ik subsidie aan? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een actueel voorbeeld: de Energie EST SB6.200DHW.FL heeft €2.100,00 subsidie en met betrekking tot de Climaveneta BWR 0031MS DHW2 heb je recht op €2.500,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Hoogvliet

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen zonder gasaansluiting zullen straks de standaard worden. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Niettemin, deze systemen verbruiken veel stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. De energierekening is dan verleden tijd. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en kunnen lang meegaan. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met het streven naar een energieneutraal huis. Vind alles uit over warmtepomp in Britswert plaatsen.

Een warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via lucht (ventilatie) i.s.m. jouw basis elektriciteitsaansluiting. Zodoende kan het op duurzame manier tapwater verwarmen. Dit gebeurt met de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €3000 tot €4500. Het stroomverbruik is aanzienlijk: houdt rekening met zo’n €270 per jaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om de energierekening te verlagen in de provincie Zuid-Holland.

Besparen? Vraag offertes op!

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen