Warmtepomp Huijbergen

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De ouderwetse cv-ketel is verboden vanaf 2030. Binnenkort is het laten installeren van een ketel op gas bij wet verboden. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle gezinnen moeten dus over naar een duurzame verwarmingsbron. Het meest gekozen alternatief van een gasgestookte ketel is het warmtepomp systeem. Met behulp van deze website doorzoek jij bruikbare informatie m.b.t. een warmtepomp in Huijbergen. Is mijn huis wel geschikt? Hoe hoog is de investering? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Vind alle cruciale tips & tricks en bekijk de tarieven via een installateur uit Huijbergen!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Huijbergen? Hieronder vind je zinvolle informatie. Selecteer een item uit onze FAQ en bekijk onmiddellijk alle info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Huijbergen?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Huijbergen?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Huijbergen

Denk jij na over de installatie van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n pomp is nogal ingewikkeld. Daarom is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Huijbergen aan te raden. Het selecteren van een handige warmtepomp-installateur doet niet onder voor de klus die op het programma staat. De installateur kijkt kritisch naar jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Sanden warmtepompen). Wat is een vakbekwame warmtepomp-installateur? Voor het installeren van een warmtepomp heb je diverse vergunningen die de kwaliteit waarborgen:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-erkende installateurs

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Het is relevant dat de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of het merk warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen april 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welk systeem laat ik installeren? Doorgaans heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema hieronder bekijk je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Niveau Bron De kosten Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride Luchtstroom Vanaf €1.500 45 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Lucht buitenaf €5.000 – €7.000 65 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water All-electric Warmte-grondbron €15.000 – 17.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Helemaal elektrisch Water uit de grond €18.500 of extra 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht wc, badkamer en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem nuttigt (warmte) ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Het systeem werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt aan de hand van een soort airco buiten. De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar direct inzetbare energie. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. Prima in te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Dit systeem kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Huijbergen.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Mate van isolatie: oudere en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) vervult een hoog rendement. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: jaren 80 woningen en ouder kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • HR-ketel: Achterhaalde cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een standalone of hybride warmtepomp?

Veelal ontwaren we twee type systemen: standalone (all electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Neig jij eerst naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Spijkenisse.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp managet 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €6.500 tot zo’n €20.000 inclusief installatie. Veel van deze full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Remeha, Vaillant, Atag, Intergas, AWB). Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt op koude dagen plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische product. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een prima oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Huijbergen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Huijbergen

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat kost een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Slechts de aanschafprijs is niet representatief voor de totale kosten. Neem nou bijv. de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarnaast moet je rekening houden met de subsidie die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het gasverbruik wordt minder echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Kortom: alle kosten en baten neem je in overweging om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Huijbergen uit te rekenen.

Soort warmtepomp Kosten aanschaf Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2000 €1800 €1300 7 jaar
Lucht-water €5800 €2300 €2700 7,5 jaar
Bodem-water €15400 €4500 €2500 14 jaar
Water-water €18800 €4800 €4700 17,5 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Woensdrecht?
Binnen afzienbare tijd moeten we gasvrij wonen. De komende jaren moeten veel woningen overschakelen op schonere manieren om huizen te verwarmen (warmtenet). De regering verschaft (ook in de gemeente Woensdrecht) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Profiteer snel van deze vorstelijke subsidieregeling. Vaak krijg je 20% tot 50% van de initiële investering. Advies: subsidie warmtepomp Huijbergen kan jij uitsluitend toepassen op systemen die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1150 tot €5700. Het totale bedrag hangt af van het merk, capaciteit (kW) en het energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke kW extra vermogen ontvang je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de EnergyPanel GTC-24 biedt €3.200,00 subsidie en met betrekking tot de Climaveneta BWR 0061TS MTD2 is dit €3.450,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Huijbergen

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Huizen die enkel stroom gebruiken zullen straks de standaard worden. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Let op: deze producten consumeren wel de nodige stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Jouw energienota naar €0,00. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en zijn gemakkelijk te installeren. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en gaan langer mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Een zonneboiler kan jou ook helpen met het streven naar energieneutraal leven. Ook interessant: warmtepomp in Bruchem plaatsen.

Een warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Een boiler gebruikt energie via lucht (ventilatie) samen met gewone stroom. Zodoende kan het systeem op verantwoorde wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat gaat via een speciale compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €2650 tot €4600. Het stroomverbruik is aanzienlijk: die bedragen al gauw €305 per kalenderjaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen verbinden is het ideaal scenario om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Vraag offertes op!

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen