Warmtepomp Hulsberg

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De ouderwetse cv-ketel is verboden vanaf 2030. Over een tijdje is het plaatsen van gasgestookte cv-ketels niet meer toegestaan. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Iedereen zal moeten kiezen voor een alternatieve bron. De opvolger van een gasgestookte ketel is een warmtepomp. Op onze vergelijker ontdek je concrete informatie bij het kiezen van een warmtepomp in Hulsberg. Is mijn huis wel geschikt? Wat kost het? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Ontdek alle relevante specificaties en vind de voordeligste installateur in Hulsberg!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Hulsberg? Via onze specialisten vind je nuttige info. Druk op een veelgestelde vraag en ontdek à la minute alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Hulsberg?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Hulsberg?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hulsberg

Ben jij er al mee bezig, het investeren in een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n pomp is best wel ingewikkeld. Hierom is een degelijke warmtepomp installateur in Hulsberg onvermijdbaar. De keuze maken voor een betrouwbare vakman is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. Deze expert inspecteert jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check SPRSUN warmtepompen). Hoe kies ik een deskundige installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat bevoegdheden die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-certificering

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Een groot pluspunt wanneer de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • Het OK CV logo

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen mei 2024]

Er is een enorme diversiteit in soorten installaties en ervaringen met warmtepompen. Wat rendeert het beste in mijn woning? Over het algemeen heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht.

Categorie Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride Ventilerend Vanaf €1.450 40 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Full electric en Hybride Buitenlucht €3.500 – €8.000 50 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Full-electric Aardbron €14.500 – 17.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Helemaal elektrisch Grondwaterbronnen €20.000 en extra 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in wc, badkamer en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem neemt de afgevoerde warme ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het systeem combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Denk aan energie voor het verwarmingssysteem en warm water voor de badkamer. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Hulsberg.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatiewaardes: minder recente en huizen waar het ontbreekt aan isolatie moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager resulteert in goede rendementen. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen opgeleverd voor 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • CV-ketel: CV-ketels op leeftijd werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een full electric of hybride warmtepomp?

In de regel zien we 2 soorten systemen: standalone (all electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Beperkt budget? En neig je naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur St. Annaparochie.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, aardwarmte of buitenlucht. De investering ligt tussen de €9.500 en €18.500 (alles inclusief prijs). De full electric systemen met het hoogste rendement werken met water en/of bodem als warmtebron. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas, Atag). Zo’n hybride apparaat neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel staat klaar als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische type. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hulsberg

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Hulsberg

Een veelgestelde vraag: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Alleen de kosten van het systeem is niet compleet. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. En zoals je misschien weet komt de beschikbare subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle kosten en baten moet je noteren om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hulsberg te berekenen.

Kenmerk warmtepomp Kosten aanschaf Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €1400 €1200 4 jaar
Lucht-water €6400 €1800 €2100 8 jaar
Bodem-water €14600 €3600 €3700 11,5 jaar
Water-water €17600 €5100 €4200 15,5 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Nuth?
Eerdaags moet elke woning “gasvrij” zijn. De komende jaren moeten veel woningen overstappen op echt groene stroom (warmtenet). De 2e kamer verschaft (ook in de gemeente Nuth) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Dit is een gulle subsidieregeling. Vaak ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Hulsberg is alleen aan te vragen voor apparaten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1400 en €5550. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het type systeem, het aantal KW en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke extra kW incasseer je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de EnergyPanel GTP-12 geeft recht op €2.050,00 subsidie en met betrekking tot de Climaveneta BWR 0091TS MTD2 ligt dit op €4.250,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Hulsberg

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen zonder gasaansluiting zijn toekomstbestendig. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Niettemin, deze producten consumeren wel de nodige stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Niet langer betalen voor energie! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de panelen behouden langer hun rendement. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. De zonneboiler ondersteunt jou op weg naar een energieneutrale situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Brunssum plaatsen.

Een warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie uit de ventilatielucht i.s.m. reguliere energie (stroom). Op basis daarvan kan het product op milieuvriendelijke wijze water voor douche/bad verwarmen. Dat gaat via de geïntegreerde compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen plusminus de €2500 en €4000. Het stroomverbruik is aanzienlijk: die bedragen al gauw €335 op de jaarafrekening. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen samenvoegen is het beste om om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Limburg.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen