Warmtepomp Joppe

Het gas wordt langzaam afgesloten. De oude en vertrouwde cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Dan is het laten installeren van gasgestookte cv-ketels bij wet verboden. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle inwoners moeten overstappen naar andere innovatieve mogelijkheden. De optie in plaats van een HR-ketel is het warmtepomp systeem. Door de info van onze specialisten vind jij alle informatie m.b.t. een warmtepomp in Joppe. Is mijn huis wel geschikt? Wat kost het? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Doorzoek alle belangrijke informatie en ontdek de meest vakkundige installateur in Joppe!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Joppe? Aan de hand van de info op deze pagina achterhaal je nuttige tips & tricks. Druk op een onderwerp en je leest à la minute het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Joppe?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Joppe?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Joppe

Bekijk jij de opties ten aanzien van de aanschaf van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n pomp is best wel ingewikkeld. Daarom is een betrouwbare warmtepomp installateur in Joppe onmisbaar. De keuze maken voor een deskundige specialist is minstens zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. Hij analyseert jouw huis, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check A1 Green Energy). Hoe kies ik een geoefende installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn er verschillende creditaties die van belang zijn:

 • Het KvINL certificaat

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Bekijk altijd of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de warmtepomp fabrikant is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen mei 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Wat rendeert het beste in mijn woning? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de bijgaande tabel tref je de voornaamste verschillen.

Categorie Warmtepomp Werking Energiebron Kosten (incl. montage) Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilatielucht Vanaf €1.450 45 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Luchtunit (buiten) €5.500 – €7.000 55 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water 100% elektrisch Aardbron €13.000 – 18.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water 100% elektrisch Water (grond/rivier) €19.500 en extra 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in keuken, toilet en badkamer wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Het lucht-lucht systeem gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het apparaat werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een soort airco-installatie. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in toepasbare energie. Onder andere voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Joppe.

Is onze woning geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatiewaardes: Gedateerde woningen en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, zijn minder geschikt.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) resulteert in goede rendementen. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Leeftijd woning: jaren 80 woningen en ouder hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • HR-ketel: Oudere cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Normaal gesproken maken we onderscheid tussen 2 soorten systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Zoek jij een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Stuifzand.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp draagt zorg voor de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp kan werken met buitenlucht, aardwarmte of grondwater. De kostprijs varieert tussen de €8.500 en €19.500 inclusief installatie. Veel gebruikte full electric types zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het kost een flinke duit, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Remeha, AWB, Atag, Vaillant, Nefit). Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een 100% elektrische product. Let op: houd er rekening mee dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire toepassing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Joppe

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Joppe

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Enkel de kosten van het systeem is eigenlijk maar het begin. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Daarbij moet je rekening houden met de subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder echter zal je stroomverbruik hoger worden. Al deze kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Joppe te ontcijferen.

Soort warmtepomp Kosten systeem Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2700 €1400 €1700 5 jaar
Lucht-water €6000 €2200 €2800 7,5 jaar
Bodem-water €14100 €5100 €4100 9,5 jaar
Water-water €17200 €4700 €4300 17 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Lochem?
In 2030 is gas niet meer verkrijgbaar. Nog heel even, en dan zullen veel Nederlanders overgaan naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). Onze regering geeft (ook in de gemeente Lochem) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Het betreft een historische subsidieregeling. Vaak krijg je 20% tot 50% van de aanschafprijs. Tip: subsidie warmtepomp Joppe geldt alleen op installaties die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1700 – €4150. De uiteindelijke subsidie hangt af van het type, vermogen en het energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Voor iedere kW extra thermisch vermogen incasseer je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een goed voorbeeld: de Enerso AW 05 geeft jou €2.000,00 subsidie en wat betreft de CTC EcoPart 430 + CTC Basic krijg je €5.000,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Joppe

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Evengoed, deze installaties hebben een hoog stroomverbruik. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Jouw energienota naar €0,00. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met de doelstelling voor een energieneutrale woning. Lees nu verder over warmtepomp in Cruquius plaatsen.

De warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Deze boiler komt aan energie uit luchtstromen / ventilatie, tezamen met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Zodoende kan de installatie via een duurzame methode verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit gebeurt met de inwendige compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2800 – €4900. Wat betreft de energiekosten: we hebben het al snel over €390 per kalenderjaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen is de ideale mix om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Gelderland.

Besparen? Vraag offertes op!

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw