Warmtepomp Cruquius

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De milieuvervuilende cv-ketel is verboden vanaf 2030. Binnen korte tijd is de keuze voor de gasgestookte ketel niet meer toegestaan. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Iedereen zal moeten switchen naar een alternatieve bron. Het meest gekozen alternatief van een ketel op gas (CV) is de warmtepomp. Gebaseerd op de info van onze specialisten vind je nuttige info aangaande een warmtepomp in Cruquius. Wat komt er allemaal bij kijken? Is het een prijzig systeem? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Check alle relevante tips & tricks en vergelijk direct alle installateurs in Cruquius!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Cruquius? Aan de hand van de info op deze pagina doorzoek jij nuttige tips. Klik op een item uit onze FAQ en jij bekijkt ogenblikkelijk het antwoord op jouw vraag.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Cruquius?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Cruquius?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Cruquius

Denk jij over de aanschaf van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n apparaat is tamelijk moeilijk. Hierom is een competente warmtepomp installateur in Cruquius benodigd. De keuze maken voor een degelijke expert is minstens zo belangrijk als de klus zelf. De vakman analyseert jouw huis, adviseert een geschikte pomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Hitachi systeem). Hoe ben ik verzekerd van een competente installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze contracten die van belang zijn:

 • KvINL certificering

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 (KOMO)

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK gecertificeerd

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of Het merk/type warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welke past bij mijn situatie? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de tabel hieronder bekijk je de voornaamste verschillen.

Soort Warmtepomp Mechanisme Warmtebron Totale kosten Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride combi Via ventilatie Vanaf €1.350 tot 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Standalone en Hybride Buitenlucht €5.500 – €7.000 75 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water 100% elektrisch Warmte-grondbron €15.000 – 16.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Full-electric Grondwater €18.500 of hoger 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in wc, badkamer en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem neemt de warmte uit uit ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. De pomp ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit is mogelijk dankzij een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een gesloten en een open systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar veranderd in toepasbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. Het systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Cruquius.

Is ons huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Isolatiewaardes: oudere en matig geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur realiseert aantrekkelijke opbrengsten. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwtijd huis: huizen opgeleverd voor 1979 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • HR-ketel: De wat oudere CV-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Grofweg onderscheiden we 2 afwijkende types: standalone (full electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Liever een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Mill.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp draagt zorg voor de verwarming + warm water volledig zelfstandig. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp werkt op basis van grondwater, buitenlucht of aardwarmte. De kosten liggen tussen de €6.000 – €20.500 (alles inclusief prijs). Veel van deze full electric modellen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het kost een flinke duit, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Atag, Nefit, Intergas, Vaillant, AWB). Zo’n hybride oplossing neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel staat klaar op koude dagen plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een standalone oplossing. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een prima toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Cruquius

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Cruquius

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Puur de aanschafprijs is niet compleet. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarbij komt de beschikbare subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Cruquius te berekenen.

Type warmtepomp Aanschafprijs Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2600 €1200 €1500 6,5 jaar
Lucht-water €5800 €2000 €2100 6 jaar
Bodem-water €14300 €4600 €4700 11 jaar
Water-water €18600 €4800 €5600 15 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Haarlemmermeer?
Binnen afzienbare tijd moet ook jouw huis gasvrij zijn. Vanaf dit moment moeten veel huizen overschakelen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De regering bezorgt ons (ook in de gemeente Haarlemmermeer) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze historische subsidieregeling. Niet zelden krijg je de helft van de kostprijs. Advies: subsidie warmtepomp Cruquius kan jij uitsluitend toepassen op modellen die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €1650 en €4900. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke extra kW incasseer je honderd euro extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een goed voorbeeld: de Carrier 30RQV-017CM geeft jou €1.950,00 subsidie en aangaande de ECOTEQ MW 9 W/W krijg je €2.800,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Cruquius

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen met de gasrekening op nul zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Vergeet niet, deze oplossingen consumeren wel de nodige stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Je hebt geen energierekening meer! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en ook vakmannen zijn er genoeg. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en panelen gaan jaren extra mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! De zonneboiler ondersteunt jou bij het bereiken van een energieneutrale levensstijl. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Voorst Oude Ijsselstreek plaatsen.

Over warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Een boiler gebruikt energie via ventilatiestromen (lucht), gezamenlijk met reguliere energie (stroom). Op basis daarvan kan het product op milieuvriendelijke wijze tapwater verwarmen. Dit gebeurt met een interne compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers valt zo tussen €2750 – €5000. Wat betreft de energiekosten: als basis neem je +/- €360 per 365 dagen. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om je energiecontract op te zeggen in de provincie Noord-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen