Warmtepomp Voorst Oude Ijsselstreek

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De hoog rendement cv-ketel is verboden vanaf 2030. In slechts enkele jaren is het plaatsen van een op gas verwarmde ketel volledig uitgesloten. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle woningen moeten investeren in een duurzaam alternatief. Een populair alternatief van een ketel op gas (CV) is een warmtepomp installatie. Met behulp van de info van onze specialisten bekijk je relevante tips over een warmtepomp in Voorst Oude Ijsselstreek. Hoe werkt zo’n systeem? En wat zijn de kosten? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Vind alle cruciale tips en adviezen en vind de voordeligste installateur in Voorst Oude Ijsselstreek!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Voorst Oude Ijsselstreek? Middels onze expertise lees jij bruikbare tips en adviezen. Druk op een van de vragen hieronder, en je ontdekt meteen het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Voorst Oude Ijsselstreek?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Voorst Oude Ijsselstreek?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Voorst Oude Ijsselstreek

Overweeg jij het aanschaffen van een warmtepomp? De installatie van zo’n pomp is vrij complex. Daardoor is een handige warmtepomp installateur in Voorst Oude Ijsselstreek onvermijdbaar. De keuze van een doorgewinterde expert is op z’n minst zo belangrijk als de klus die op het programma staat. De specialist bekijkt jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Eneco warmtepomp). Wat is een betrouwbare warmtepomp-installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn er verschillende bevoegdheden die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Controleer of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Veelal heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder check je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Mechanisme Warmtebron Kostprijs Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilatielucht Vanaf €1.500 45 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en All electric Buitenunit €4.000 – €6.500 75 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Aardwarmte €14.500 – 16.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Water (grond/rivier) €18.000 of hoger 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd hebben mechanische ventilatie. De ventilatielucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Dit lucht-lucht systeem nuttigt (warmte) ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Deze vernuftige pomp staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit (soort airco). De gewonnen warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een open- of juist gesloten systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. De installatie heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Voorst Oude Ijsselstreek.

Is mijn woning geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Type isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen met lage isolatiewaarden zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur zorgt voor een prettige opbrengst. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 huizen (of ouder) zijn doorgaans niet geschikt.
 • HR-ketel: De wat oudere CV-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Veelal werken we met 2 soorten systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Start je liever met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Start nu ook met warmtepomp installateur Genemuiden.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp organiseert de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: de aarde, grondwater of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €8.500 – €21.000 (inc. boring en aansluiten). De full electric systemen met het hoogste rendement werken met water en/of bodem als warmtebron. De investering is vrij hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. AWB, Remeha, Atag, Vaillant, Intergas). Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een standalone installatie. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Voorst Oude Ijsselstreek

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Voorst Oude Ijsselstreek

Veel mensen zijn benieuwd: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Puur de kosten van het systeem is niet allesomvattend. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Daarnaast is er een subsidieregeling die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het gasverbruik wordt minder echter nemen de stroomkosten wel toe. Kortom: alle kosten en baten neem je in overweging om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Voorst Oude Ijsselstreek vast te stellen.

Type warmtepomp Kosten aanschaf Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3100 €1700 €1000 6 jaar
Lucht-water €4400 €2000 €2100 8 jaar
Bodem-water €15500 €4100 €3400 9 jaar
Water-water €18700 €4100 €5200 19 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Oude IJsselstreek?
Binnen afzienbare tijd moeten we gasvrij wonen. Het duurt dus niet lang, en dan gaan veel huizen overschakelen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De overheid verschaft (ook in de gemeente Oude IJsselstreek) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze royale subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de aanschafwaarde. Advies: subsidie warmtepomp Voorst Oude Ijsselstreek geldt alleen op modellen die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2250 en €4000. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen heb je recht op nog eens €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een goed voorbeeld: de Stiebel-Eltron WPL 15 AS geeft jou €2.000,00 subsidie en voor de Clivet WSAN-XIN MF 30.2 krijg je €7.250,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Voorst Oude Ijsselstreek

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen die 0 gas verbruiken zullen we meer en meer gaan zien. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Daartegenover, deze oplossingen verbruiken nog wel het nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Je hebt geen energierekening meer! Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en zijn gemakkelijk te installeren. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en gaan langer mee. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Ook kan de zonneboiler bijdragen met het streven naar een energieneutraal huis. Vind alles uit over warmtepomp in Oldeouwer plaatsen.

Warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron via ventilatiestromen (lucht), in combinatie met gewone stroom. Op die manier kan de installatie via een duurzame methode warm water leveren. Dat kan dankzij de geïntegreerde compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler varieert tussen de €2900 tot €4200. Je energieverbruik wordt wel hoger: ga maar uit van ongeveer €290 per 12 maanden. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen is een perfecte combinatie om de stroomkosten te drukken in de provincie Gelderland.

Begin direct met besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen