Warmtepomp Kapel Avezaath

Nederland moet van het gas af. De milieuvervuilende cv-ketel is straks verleden tijd. Vanaf komend jaar is het laten installeren van een gasgestookt systeem haast niet meer mogelijk. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle inwoners moeten switchen naar een milieuvriendelijk alternatief. Een populair alternatief van de CV-ketel is het warmtepomp systeem. Op deze webpagina lees je relevante tips betreffende een warmtepomp in Kapel Avezaath. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de verschillende tarieven? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle belangrijke informatie en vergelijk direct alle installateurs in Kapel Avezaath!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Kapel Avezaath? Door onze experts doorzoek jij nuttige tips. Druk op een van de onderwerpen en jij checkt eenvoudig alle info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Kapel Avezaath?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Kapel Avezaath?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Kapel Avezaath

Ben jij er al mee bezig, het aanschaffen van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n apparaat is nogal moeilijk. Juist om die reden is een degelijke warmtepomp installateur in Kapel Avezaath noodzakelijk. De keuze maken voor een aangesloten warmtepomp-installateur is net zo belangrijk als de klus zelf. De specialist inspecteert jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Bulex). Waar vind ik een vakkundige warmtepomp-specialist? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn verscheidene contracten waar je op kunt letten:

 • KvINL certificaat

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de warmtepomp fabrikant hier aangesloten is.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Er is een enorme diversiteit in soorten installaties en ervaringen met warmtepompen. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht.

Categorie Warmtepomp Werkwijze Warmtebron Investering Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Combinatie Ventilatielucht Vanaf €1.700 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water All electric en Hybride Buitenunit €5.000 – €7.000 60 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water All-electric Grondbron €14.000 – 18.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Standalone Water uit de grond €18.500 en extra 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht wc, badkamer en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Een lucht-lucht systeem neemt (warmte) ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het apparaat werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een buitenunit met ventilator. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Kapel Avezaath.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatiewaardes: Gedateerde woningen en matig geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Model verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C vervult goede rendementen. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwperiode: woningen gebouwd tot 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • CV-ketel: Achterhaalde cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Veelal ontwaren we 2 verschillende producten: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Start je liever met een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Teeffelen.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp managet voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, buitenlucht of aarde. De kosten liggen tussen de €5.500 en €18.000 (met installatie en advies). Veel van deze full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Atag, Intergas, AWB, Remeha, Nefit). Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een volledig-elektrisch type. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Kapel Avezaath

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Kapel Avezaath

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Enkel de aanschafprijs is niet erg volledig. Neem nou bijv. de installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarnaast heb je soms recht op subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter nemen de stroomkosten wel toe. Kortom: alle kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Kapel Avezaath uit te zoeken.

Kenmerk warmtepomp Prijs pomp Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3800 €1800 €1100 6 jaar
Lucht-water €4000 €2100 €2400 6,5 jaar
Bodem-water €14100 €5400 €3200 10 jaar
Water-water €17600 €4400 €4800 19 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Tiel?
Straks moeten we van het aardgas af. Vanaf dit moment gaan veel huizen uitwijken naar duurzame alternatieven (warmtenet). De 2e kamer biedt (ook in de gemeente Tiel) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Het betreft een vorstelijke subsidieregeling. Niet zelden ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de kosten. Advies: subsidie warmtepomp Kapel Avezaath kan jij uitsluitend toepassen op installaties die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €3000 en €5650. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het model, het aantal KW en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke extra kW ontvang je €100 extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Bijvoorbeeld: de Enerso AWK-C 05 biedt €2.000,00 subsidie en wat betreft de ECOTEQ MW 5 B/W is dit €2.800,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Kapel Avezaath

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen die 0 gas verbruiken zijn toekomstbestendig. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Daartegenover, deze hebben een hoog stroomverbruik. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. De energierekening is dan verleden tijd. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en kunnen lang meegaan. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Een zonneboiler kan jou ook helpen bij het bereiken van energieneutraal leven. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in De Glind plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron via ventilatiestromen (lucht), gezamenlijk met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Daardoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk tapwater verwarmen. Dat kan dankzij een speciale compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2750 tot €4700. Wat betreft de energiekosten: houdt rekening met zo’n €330 per jaar. Zonnepanelen met een elektrische boiler samenvoegen is het beste om om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Gelderland.

Ga vandaag nog besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen