Warmtepomp Kapellebrug

Het gas wordt langzaam afgesloten. De ouderwetse cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Vanaf komend jaar is het plaatsen van een cv-ketel (op gas) volledig uitgesloten. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle huizenbezitters moeten switchen naar een alternatieve bron. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel met gas zo’n warmtepomp. Met behulp van de info van onze specialisten ontdek je relevante tips m.b.t. een warmtepomp in Kapellebrug. Hoe werkt het? Met welke kosten moet ik rekening houden? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Bekijk alle belangrijke specificaties en kies een betrouwbare vakman / installateur in Kapellebrug!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Kapellebrug? Middels onze expertise lees je bruikbare tips. Klik op een van de vragen hieronder, en je ontdekt eenvoudig verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Kapellebrug?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Kapellebrug?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Kapellebrug

Overweeg jij de aanschaf van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n pomp is tamelijk gecompliceerd. Om die reden is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Kapellebrug benodigd. De keuze van een degelijke warmtepomp-installateur is net zo relevant als de klus die op het programma staat. De vakman inspecteert jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over CIAT). Waar vind ik een bekwame vakman? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp vind je velerlei vergunningen waar je op kunt letten:

 • KvINL certificering

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-certificaat

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of Het merk/type warmtepomp erkend is.

 • OK CV keurmerk

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Welke moet ik nu kiezen? In de praktijk heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema bekijk je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron Investering Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilatielucht Vanaf €1.700 45 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water All electric en Hybride Lucht buitenaf €5.000 – €6.500 70 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water 100% elektrisch Bodemwarmte €15.000 – 17.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Full-electric Grondwaterbronnen €19.000 en hoger 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Het lucht-lucht systeem haalt de warmte uit uit ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. De installatie ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een soort airco buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) door middel van een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut bodemwarmte. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 7 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar toepasbare energie. Denk aan energie voor de centrale verwarming en warm water voor de badkamer. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. De installatie kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Kapellebrug.

Is mijn huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Isolatie: verouderde en slecht geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) zorgt voor een prettige opbrengst. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwtijd huis: woningen gebouwd tot 1979 zijn doorgaans niet geschikt.
 • Ketel op gas: De wat oudere CV-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Meestal ontwaren we 2 verschillende producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Wil je beginnen met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Nu ook online: warmtepomp installateur Tegelen.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet de verwarming en het warm water voor 100%. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron buitenlucht, aardwarmte of grondwater. De investering ligt tussen de €5.000 en €18.500 (met installatie en advies). De meest efficiënte full electric systemen werken met water en/of bodem als warmtebron. Het kost een flinke duit, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Atag, Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit). De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch installatie. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd product is een ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Kapellebrug

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Kapellebrug

De eerste vraag is vaak: wat zijn de kosten van een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Puur de kostprijs van de pomp is eigenlijk maar het begin. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarbij is er een subsidieregeling waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle soorten kosten en baten moet je noteren om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Kapellebrug uit te zoeken.

Bron warmtepomp Tarief product Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3400 €1900 €1000 7 jaar
Lucht-water €6300 €2300 €2800 6 jaar
Bodem-water €15500 €5700 €3000 14 jaar
Water-water €17000 €5100 €5900 15,5 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Hulst?
Binnenkort moet ook jouw huis gasvrij zijn. De komende jaren zullen veel woningen uitwijken naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). Het rijk geeft (ook in de gemeente Hulst) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Vaak ontvang je 30% of meer van de initiële investering. Belangrijk: subsidie warmtepomp Kapellebrug is alleen van toepassing op modellen die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €1900 tot €5950. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het model, het aantal KW en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke kW extra vermogen incasseer je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een goed voorbeeld: de Enerso AWK-C 09 geeft jou €1.750,00 subsidie en m.b.t. de ECOTEQ MW 9 B/W krijg je €2.800,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Kapellebrug

Energieneutraal wonen is erg interessant. Gasvrije woningen zullen we meer en meer gaan zien. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Aan de andere kant, deze modellen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. De energierekening is dan verleden tijd. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en kunnen lang meegaan. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met het streven naar een energieneutraal huis. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in De Groeve plaatsen.

Een warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit de ventilatielucht in samenwerking met gewone stroom. Om die reden kan het product op milieuvriendelijke wijze water voor douche/bad verwarmen. Dit is mogelijk middels de geïntegreerde compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers valt zo tussen €2550 – €4500. Wat betreft de energiekosten: als basis neem je +/- €340 per kalenderjaar. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler verbinden is het ideaal scenario om je energiecontract op te zeggen in de provincie Zeeland.

Start met besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen