Warmtepomp Kats

Het gas wordt langzaam afgesloten. De oude en vertrouwde cv-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Vanaf komend jaar is het plaatsen van gasgestookte cv-ketels niet meer toegestaan. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Alle inwoners moeten kiezen voor een duurzamere oplossing. Een keuze in plaats van gas is zo’n warmtepomp. Door onze website vind je diepgaande beschrijvingen voor een warmtepomp in Kats. Waar moet ik rekening mee houden? Is het duur of goedkoop? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Check alle praktische tips & tricks en kies een betrouwbare vakman / installateur in Kats!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Kats? Middels onze expertise bekijk je zinvolle tips. Maak een keuze uit een van de onderstaande vragen, en jij bekijkt à la minute alle details.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Kats?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Kats?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Kats

Bekijk jij de opties ten aanzien van het laten installeren van een warmtepomp? Het laten installeren van de warmtepomp is behoorlijk pittig. Hierom is een handige warmtepomp installateur in Kats benodigd. De zoektocht naar een degelijke specialist is minstens zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. De installateur kijkt kritisch naar jouw woning, adviseert een geschikte pomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Climer). Hoe ben ik verzekerd van een doorgewinterde warmtepomp-installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene vergunningen die van belang zijn:

 • KvINL certificaat

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de fabrikant van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Voor welk systeem moet ik gaan? Doorgaans heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de tabel hieronder check je een en ander samengevat.

Type Warmtepomp Werking Bron Kostprijs Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Combinatie MV / binnenlucht Vanaf €1.300 35 – 45% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water All electric en Hybride Luchtunit (buiten) €3.000 – €6.500 75 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Standalone Aardwarmte €14.500 – 16.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Volledig elektrisch Waterbronnen €19.000 en meer 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ventilatielucht in keuken, toilet en badkamer wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit uit ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Het systeem combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in toepasbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. De installatie kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Kats.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en slecht geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) realiseert een prettige opbrengst. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwtijd huis: huizen gezet voor 1980 zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasketels: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een standalone of hybride warmtepomp?

Doorgaans zien we 2 verschillende producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Wil je beginnen met een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Ten Post.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt de verwarming en het warm water voor 100%. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan werken met buitenlucht, aarde of grondwater. De kosten liggen tussen de €8.500 en €19.000 (alles inclusief prijs). Veel gebruikte full electric types zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het kost een flinke duit, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Atag, Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant). Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een all-electric systeem. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een uitstekende model is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Kats

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Kats

Veel mensen zijn benieuwd: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Puur de kosten van het systeem geeft een te beperkt beeld. Neem nou bijv. de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarnaast is er een subsidieregeling die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle vormen van kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Kats te berekenen.

Type warmtepomp Kosten aanschaf Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2300 €1400 €1700 5,5 jaar
Lucht-water €6800 €2200 €2600 8,5 jaar
Bodem-water €14800 €5500 €2800 9,5 jaar
Water-water €17400 €4600 €4700 15 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Noord-Beveland?
Het duurt niet lang, en dan gaat de gaskraan helemaal dicht. In de komende periode zullen veel huizen uitwijken naar echt groene stroom (warmtenet). De 2e kamer geeft (ook in de gemeente Noord-Beveland) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je de helft van de kostprijs. Tip: subsidie warmtepomp Kats kan jij uitsluitend toepassen op installaties die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2500 – €5350. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het merk, vermogen en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Per extra KW incasseer je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Alle info vind je op RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een voorbeeld: de Enerso AWK-C 11 staat gelijk tot €1.950,00 subsidie en bij de ELCO Aquatop T22HR krijg je subsidie tot €3.900,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Kats

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen die 0 gas verbruiken gaan we strak veel meer zien. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Maar, deze draaien wel op behoorlijk wat stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De kosten voor energie worden dan echt laag. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. De terugverdientijd wordt zo korter. De zonneboiler ondersteunt jou op weg naar een energieneutrale situatie. Zoek ook naar warmtepomp in De Heurne plaatsen.

Over warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie uit de ventilatielucht in samenwerking met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Daardoor kan het product op milieuvriendelijke wijze water voor douche/bad verwarmen. Dit kan door de geïntegreerde compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler varieert tussen de €2550 en €4400. Wat betreft de energiekosten: als basis neem je +/- €350 op de jaarafrekening. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen is een perfecte combinatie om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Zeeland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen