Warmtepomp Kerk Avezaath

Het gas wordt langzaam afgesloten. De traditionele cv-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Dan is het kiezen voor een ketel op gas haast niet meer mogelijk. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle gezinnen moeten switchen naar een milieuvriendelijk alternatief. De opvolger van een ketel op gas (CV) is: ‘warmtepomp’. Op deze website check jij nuttige info voor een warmtepomp in Kerk Avezaath. Hoe werkt het? En wat zijn de kosten? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Check alle onmisbare informatie en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Kerk Avezaath!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Kerk Avezaath? Door onze experts ontdek je belangrijke tips & tricks. Maak een keuze uit een van de onderwerpen en check meteen het antwoord op jouw vraag.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Kerk Avezaath?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Kerk Avezaath?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Kerk Avezaath

Bekijk jij de opties ten aanzien van het laten installeren van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is behoorlijk moeilijk. Daardoor is een bedreven warmtepomp installateur in Kerk Avezaath onontbeerlijk. De zoektocht naar een betrouwbare expert doet niet onder voor de taakomschrijving. Hij checkt de hele woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check DPA). Waar vind ik een echte installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze certificaten die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificaat

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Het is relevant dat de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de warmtepomp fabrikant lid is van deze organisatie.

 • OK CV

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen maart 2024]

Er is een enorme diversiteit in soorten installaties en ervaringen met warmtepompen. Welk systeem laat ik installeren? Normaal gesproken kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de bijgaande tabel check je een en ander samengevat.

Type Warmtepomp Werkwijze Energiebron Totale kosten Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Combinatie Ventilerend Vanaf €1.750 35 – 45% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride of standalone Lucht van buiten €4.000 – €6.500 55 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water 100% elektrisch Warmte-grondbron €14.000 – 18.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwaterbronnen €18.500 of hoger 100% Nieuwbouwhuizen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in keuken, badkamer en wc wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit uit ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zijn 2 opties: een gesloten of open bron. De warmte uit het grondwater wordt omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. De installatie kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Kerk Avezaath.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn minder geschikt.
 • Soort verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C realiseert aantrekkelijke opbrengsten. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwjaar: huizen opgeleverd voor 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • CV-ketel: CV-ketels op leeftijd zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of all electric warmtepomp?

In de regel bestaan er 2 soorten systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Wil je beginnen met een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Terborg.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt zowel warm tapwater als de verwarming. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp kan werken met buitenlucht, grondwater of de aardwarmte. De prijzen zullen variëren tussen €5.000 tot zo’n €18.000 (alles inclusief prijs). Veel gebruikte full electric types zijn de grondwater- en bodem systemen. Het is niet goedkoop, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Atag, Intergas, Vaillant, AWB, Nefit). Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische product. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima type is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Kerk Avezaath

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Kerk Avezaath

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Alleen de kosten van het systeem is niet erg volledig. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Bovendien heb je soms recht op subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Kortom: alle kosten en baten moet je noteren om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Kerk Avezaath te bepalen.

Type warmtepomp Aanschafprijs Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3300 €1100 €1500 4,5 jaar
Lucht-water €6900 €2100 €2700 6,5 jaar
Bodem-water €15300 €3700 €3400 12 jaar
Water-water €17100 €4400 €5900 18,5 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Tiel?
In 2030 is gas niet meer verkrijgbaar. In de komende periode moeten veel woningen overschakelen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De overheid verschaft (ook in de gemeente Tiel) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in maart 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze vorstelijke subsidieregeling. Vaak ontvang je 30% of meer van de aanschafwaarde. Notitie: subsidie warmtepomp Kerk Avezaath is alleen van toepassing op installaties die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen maart 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1950 – €4650. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het type systeem, vermogen en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor elke Kw extra vermogen ontvang je honderd euro extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de Enerso AWK-C 30 EVI geeft jou €4.900,00 subsidie en wat betreft de Enerso BW 06 EVI krijg je €2.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Kerk Avezaath

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting zijn toekomstbestendig. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Let op: deze modellen consumeren wel de nodige stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Dit betekent een maximale energiebesparing! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en er zijn voldoende specialisten. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen op weg naar energieneutraal leven. Zoek ook naar warmtepomp in De Kwakel plaatsen.

Warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit de ventilatielucht tezamen met reguliere energie (stroom). Op die manier kan het product op milieuvriendelijke wijze water voor douche/bad verwarmen. Dit kan door een speciale compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2850 en €4300. Vergeet niet de verbruikskosten: we hebben het al snel over €370 op de jaarafrekening. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen verbinden is het ideaal scenario om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Gelderland.

Ga vandaag nog besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen