Warmtepomp De Kwakel

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De milieuvervuilende cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Dan is de keuze voor een op gas verwarmde ketel haast niet meer mogelijk. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Met z’n allen zullen we moeten overstappen naar een alternatieve bron. Het meest gekozen alternatief van een HR-ketel is de populaire warmtepomp. Geholpen door deze website doorzoek je nuttige info m.b.t. een warmtepomp in De Kwakel. Hoe gaat het in z’n werk? Wat kost het? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Bekijk alle cruciale info en vind de voordeligste installateur in De Kwakel!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in De Kwakel? Door onze experts achterhaal je belangrijke informatie. Selecteer een van de vragen hieronder, en bekijk vlug verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in De Kwakel?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in De Kwakel?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in De Kwakel

Overweeg jij het laten installeren van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n duurzame energiebron is behoorlijk complex. Daarom is een aangesloten warmtepomp installateur in De Kwakel onmisbaar. Het selecteren van een bedreven vakman doet niet onder voor het kiezen van het juiste systeem. Hij kijkt kritisch naar jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Renson systeem). Waar vind ik een degelijke vakman? Betreft het installeren van een warmtepomp heb je diverse vergunningen die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • Het KvINL certificaat

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Bekijk altijd of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de warmtepomp fabrikant hier aangesloten is.

 • Het OK CV logo

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Er is een enorme diversiteit in soorten installaties en ervaringen met warmtepompen. Welk type moet ik laten installeren? Gewoonlijk heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema tref je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Mechanisme Energiebron De kosten Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Hybride MV / binnenlucht Vanaf €1.400 45 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Lucht buitenaf €3.000 – €7.000 55 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Full-electric Bodemwarmte €15.000 – 16.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water 100% elektrisch Water uit de grond €18.500 en hoger 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De lucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem neemt de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. De pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een soort ventilator buiten. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar bruikbare energie. Voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. Werkt prima met radiatoren en vloerverwarming. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in De Kwakel.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Type isolatie: Gedateerde woningen en huizen met lage isolatiewaarden moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C bewerkstelligt aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bestaand / Nieuwbouw: woningen gebouwd tot 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • CV-ketel: Achterhaalde cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Vaak werken we met 2 soorten systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Start je liever met een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Musselkanaal.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron buitenlucht, aarde of grondwater. De kosten liggen tussen de €9.000 tot zo’n €20.500 (met installatie en advies). Veel van deze full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. De tarieven liggen best hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Atag, AWB, Remeha, Intergas, Nefit). Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker vergeleken met een full-electric systeem. Minder fraai is het feit dat je een gasaansluiting houdt. Een uitstekende product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs De Kwakel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in De Kwakel

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Louter de kostprijs van de pomp is niet allesomvattend. Neem nou bijv. de installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarbij is er een subsidieregeling die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle vormen van kosten en baten neem je mee in je berekening om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in De Kwakel te ontcijferen.

Bron warmtepomp Tarief product Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3300 €2000 €1400 6 jaar
Lucht-water €6500 €2400 €2000 9 jaar
Bodem-water €15300 €5500 €4000 11 jaar
Water-water €17900 €5800 €4500 15 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Uithoorn?
Straks moeten we van het aardgas af. In de komende periode zullen veel consumenten uitwijken naar andere vormen van energie (warmtenet). De 2e kamer geeft (ook in de gemeente Uithoorn) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Het betreft een historische subsidieregeling. In enkele gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Notitie: subsidie warmtepomp De Kwakel is alleen van toepassing op modellen die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2850 tot €4850. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, het aantal KW en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen krijg je €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Een goed voorbeeld: de CIAT AQUACIAT ILD 240B geeft jou €5.050,00 subsidie en aangaande de Galletti EHW062HS krijg je €7.800,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in De Kwakel

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen zonder gasaansluiting zullen straks de standaard worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Aan de andere kant, deze oplossingen verbruiken veel stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Niet langer betalen voor energie! Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en kunnen lang meegaan. De terugverdientijd wordt zo korter. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen op weg naar een energieneutrale situatie. Vind alles uit over warmtepomp in Waarland plaatsen.

Warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Een boiler gebruikt energie uit luchtstromen / ventilatie, tezamen met gewone stroom. Om die reden kan het systeem op verantwoorde wijze water verwarmen. Dat gaat via de inwendige compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen de €2650 tot €4300. Onderschat niet de stroomkosten: die bedragen al gauw €350 per kalenderjaar. Zonnepanelen met een elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Noord-Holland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen