Warmtepomp Kreileroord

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De welbekende CV-ketel is straks verleden tijd. Vanaf komend jaar is het vervangen van een cv-ketel (op gas) niet meer toegestaan. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Iedereen zal moeten dus over naar een alternatieve bron. De opvolger van de oude ketels is de populaire warmtepomp. Aan de hand van onze website bekijk je uitgebreide info aangaande een warmtepomp in Kreileroord. Hoe werkt zo’n systeem? Hoe hoog is de investering? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Lees alle relevante specificaties en ontdek de meest vakkundige installateur in Kreileroord!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Kreileroord? Op onze website doorzoek je praktische tips. Maak een keuze uit een item uit onze FAQ en ontdek eenvoudig alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Kreileroord?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Kreileroord?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Kreileroord

Iets voor jou, de aanschaf van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n duurzame energiebron is best wel gecompliceerd. Juist om die reden is een degelijke warmtepomp installateur in Kreileroord noodzakelijk. Het kiezen van een officiële vakman is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. De installateur bekijkt jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Renson). Waar vind ik een betrouwbare warmtepomp-specialist? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze creditaties die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL certificering

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-certificering

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Check of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen mei 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel ontdek je een overzicht.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Investering Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride systeem Via ventilatie Vanaf €1.500 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water All electric of Hybride Buitenunit €3.000 – €7.000 60 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Bodemwarmte €13.000 – 16.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water All-electric Water (grond/rivier) €19.500 en extra 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, wc en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Het lucht-lucht systeem gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Deze vernuftige pomp combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Te combineren met vloer en radiatorverwarming. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Kreileroord.

Is mijn woning geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Type isolatie: minder recente en matig geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager bewerkstelligt aanzienlijk woongenot. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Leeftijd woning: jaren 80 huizen (of ouder) voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • HR-ketel: Oudere cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

In de regel maken we onderscheid tussen twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Wil je beginnen met een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Tzum.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp coördineert zowel warm tapwater als de verwarming. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: buitenlucht, aarde of grondwater. De kosten liggen tussen de €9.000 – €19.500 inclusief installatie. De meest efficiënte full electric systemen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het kost een flinke duit, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Atag, Nefit, Vaillant, Intergas, AWB). Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een volledig-elektrisch product. Let op: houd er rekening mee dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgevraagd oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Kreileroord

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Kreileroord

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Slechts de kosten van het systeem is niet afdoende. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Bovendien moet je rekening houden met de subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar het stroomverbruik zal toenemen. Alle soorten kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Kreileroord uit te zoeken.

Kenmerk warmtepomp Aanschafprijs Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2400 €1900 €1800 4,5 jaar
Lucht-water €6800 €2100 €2200 6,5 jaar
Bodem-water €14700 €3900 €2500 11,5 jaar
Water-water €17300 €5700 €4800 17 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Hollands Kroon?
Binnenkort moet ook jouw huis gasvrij zijn. Het duurt dus niet lang, en dan zullen veel consumenten overstappen op duurzame energie (warmtenet). De regering biedt (ook in de gemeente Hollands Kroon) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Dit is een historische subsidieregeling. Vaak krijg je de helft van de kosten. Notitie: subsidie warmtepomp Kreileroord is alleen van toepassing op types die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2400 tot €4300. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het model, vermogen (kW) en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Per extra KW ontvang je een extra “bonus” van €100. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit doe je via de website RvO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de Fujitsu Waterstage HT 16F geeft jou €2.350,00 subsidie en met betrekking tot de Hautec HCS-PN-219K (88SV215ASCPN5) krijg je €2.800,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Kreileroord

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Huizen die enkel stroom gebruiken zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Aan de andere kant, deze installaties consumeren wel de nodige stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Niet langer betalen voor energie! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en er zijn voldoende specialisten. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en kunnen lang meegaan. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Ook kan de zonneboiler bijdragen met de doelstelling voor een energieneutrale situatie. Vind alles uit over warmtepomp in Diepenveen plaatsen.

Warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron middels ventilatie (lucht) gezamenlijk met standaard elektriciteit. Op die manier kan de installatie via een duurzame methode water voor douche/bad verwarmen. Dat kan dankzij de inwendige compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €2500 en €4000. Het stroomverbruik is aanzienlijk: die bedragen al gauw €275 per 12 maanden. Zonnecellen samen met de elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om je energiecontract op te zeggen in de provincie Noord-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw