Warmtepomp Kruiningen

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De welbekende CV-ketel verdwijnt vanaf 2021. Binnen korte tijd is het plaatsen van een gasgestookt systeem volledig uitgesloten. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Met z’n allen zullen we moeten investeren in andere innovatieve mogelijkheden. De optie in plaats van een HR-ketel is een warmtepomp installatie. Met behulp van onze vergelijker check jij bruikbare informatie m.b.t. een warmtepomp in Kruiningen. Wat komt er allemaal bij kijken? En wat zijn de kosten? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Lees alle belangrijke tips en adviezen en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Kruiningen!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Kruiningen? Op onze website bekijk jij praktische info. Maak een keuze uit een van de onderstaande vragen, en bekijk vlug bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Kruiningen?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Kruiningen?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Kruiningen

Bekijk jij de opties ten aanzien van het investeren in een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van de warmtepomp is nogal moeilijk. Hierom is een bekwame warmtepomp installateur in Kruiningen onvermijdbaar. Het selecteren van een competente installateur is net zo relevant als de taakomschrijving. Hij neemt jouw huis onder de loep, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Solvis). Hoe ben ik verzekerd van een aangesloten installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene certificaten die de kwaliteit waarborgen:

 • Het KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer de fabrikant van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen februari 2023]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Voor welk systeem moet ik gaan? Veelal heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder ontdek je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Combinatie Ventilerend Vanaf €1.550 25 – 45% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Full electric of Hybride Luchtunit (buiten) €3.000 – €6.500 70 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water All-electric Grondbron €14.500 – 17.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Standalone Water uit de grond €18.000 of hoger 100% Nieuwbouwwoningen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, toilet en badkamer wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Dit lucht-lucht systeem neemt de warmte uit uit ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. De installatie staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een soort airco buiten. De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten via de compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar toepasbare energie. Denk dan aan energie voor je verwarming in huis en om water op te warmen. Compatibel met radiatoren en vloerverwarming. Het systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Kruiningen.

Is ons huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Isolatie: oudere en matig geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur resulteert in aanzienlijk woongenot. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwperiode: woningen gebouwd tot 1979 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • CV-ketel: Achterhaalde cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Over het algemeen bestaan er 2 afwijkende types: standalone (full electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Start je liever met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Start nu ook met warmtepomp installateur Ugchelen.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, grondwater of de aarde. De kosten liggen tussen de €7.500 tot zo’n €18.500 inclusief installatie. De full electric systemen met het hoogste rendement zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het is niet goedkoop, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Atag, Nefit, Intergas, Remeha, AWB). Zo’n hybride oplossing kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een volledig-elektrisch product. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd model is een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Kruiningen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Kruiningen

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Puur de kostprijs van de pomp geeft een te beperkt beeld. Er zijn namelijk ook installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Tevens komt de beschikbare subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Kortom: alle kosten en baten neem je in overweging om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Kruiningen uit te zoeken.

Type warmtepomp Tarief product Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2200 €1500 €1400 4 jaar
Lucht-water €5400 €2200 €2000 7,5 jaar
Bodem-water €14100 €4300 €2600 13 jaar
Water-water €17600 €5300 €5700 17 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Reimerswaal?
Binnen afzienbare tijd moeten we gasvrij wonen. Vanaf dit moment moeten veel Nederlanders overstappen op een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). Onze regering bezorgt ons (ook in de gemeente Reimerswaal) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in februari 2023. Profiteer snel van deze gulle subsidieregeling. Soms krijg je de helft van de aanschafprijs. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Kruiningen is alleen van toepassing op modellen die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen februari 2023).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €1400 en €4750. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het model, vermogen en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke extra kW heb je recht op honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Bijvoorbeeld: de Galletti HWMC008H biedt €1.850,00 subsidie en voor de Hautec HCS-PN-26A (88SF0261SDPA1) is dit €2.800,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Kruiningen

Energieneutraal wonen is erg interessant. Huizen die enkel stroom gebruiken zullen we meer en meer gaan zien. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Vergeet niet, deze installaties verbruiken veel stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Dit betekent een maximale energiebesparing! Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en kunnen lang meegaan. De terugverdientijd wordt zo korter. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan om je doel te realiseren: een energieneutrale levensstijl. Vind alles uit over warmtepomp in Dinxperlo plaatsen.

Warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie uit luchtstromen / ventilatie, en combineert dat met reguliere energie (stroom). Daardoor kan het systeem op verantwoorde wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat kan dankzij een speciale compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen +/- €2500 tot €4200. Wat betreft de energiekosten: als basis neem je +/- €255 per jaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Zeeland.

Begin direct met besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen