Warmtepomp Langeweg

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De oude en vertrouwde cv-ketel is verboden vanaf 2030. Dan is het plaatsen van een cv-ketel (op gas) ongeschikt (verboden) geworden. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Alle woningen moeten kiezen voor een duurzame verwarmingsbron. De alternatieve keuzemogelijkheid van een HR-ketel is een warmtepomp installatie. Via onze vergelijker doorzoek je relevante tips aangaande een warmtepomp in Langeweg. Waar moet ik rekening mee houden? Met welke kosten moet ik rekening houden? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Lees alle belangrijke tips en adviezen en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Langeweg!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Langeweg? Op onze website vind jij handige info. Druk op een veelgestelde vraag en jij checkt ogenblikkelijk alle info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Langeweg?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Langeweg?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Langeweg

Overweeg jij de aanschaf van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom de warmtepomp is behoorlijk pittig. Om die reden is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Langeweg cruciaal. Het kiezen van een vakkundige installateur is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. Hij neemt jouw huis onder de loep, geeft advies voor een warmtepomp, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check NEXTHERM). Waar vind ik een geoefende warmtepomp-specialist? Betreft het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat contracten die betrouwbaar zijn:

 • Het KvINL certificaat

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 erkenning

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-accreditatie

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Een groot pluspunt wanneer de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als Het merk/type warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Normaal gesproken zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema tref je een en ander samengevat.

Categorie Warmtepomp Mechanisme Energiebron Investering Besparing gas Geschikt voor
1. Ventilatie Combinatie Via ventilatie Vanaf €1.600 tot 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water All electric of Hybride Lucht buitenaf €4.500 – €7.000 55 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Standalone Aardwarmte €15.500 – 16.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water All-electric Water uit de grond €19.000 en meer 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, wc en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Het systeem werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een speciale buitenventilator. Deze warmte gaat via leidingen naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten door middel van een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zit verschil tussen een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt veranderd in bruikbare energie. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. De pomp heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Langeweg.

Is ons huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Isolatie: minder recente en slecht geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C realiseert een prettige opbrengst. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwjaar: jaren 80 woningen en ouder komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Gasketels: CV-ketels op leeftijd zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Meestal zien we twee variërende type producten: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Start je liever met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Varsseveld.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp managet de verwarming en het warm water voor 100%. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, bodem of buitenlucht. De prijzen zullen variëren tussen €9.500 en €20.500 (met installatie en advies). Veel van deze full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Atag, AWB, Intergas, Vaillant, Remeha). Zo’n hybride oplossing is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch systeem. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd type betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Langeweg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Langeweg

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Enkel de kostprijs van de pomp is niet erg volledig. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. En zoals je misschien weet komt de beschikbare subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle soorten kosten en baten neem je in overweging om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Langeweg uit te rekenen.

Bron warmtepomp Tarief product Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2200 €1200 €1400 6,5 jaar
Lucht-water €4700 €2500 €2300 8 jaar
Bodem-water €15300 €4500 €4500 14 jaar
Water-water €18900 €5500 €4900 17 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Moerdijk?
Straks gaat de gaskraan helemaal dicht. Vanaf dit moment zullen veel woningen uitwijken naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). Het rijk hanteert (ook in de gemeente Moerdijk) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kom in actie! En gebruik deze historische subsidieregeling. Vaak krijg je tot wel 50% van de initiële investering. Opmerking: subsidie warmtepomp Langeweg is alleen van toepassing op modellen die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2050 – €5800. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het type, capaciteit (kW) en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor elke Kw extra vermogen heb je recht op een extra “bonus” van €100. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Galletti LCP 104MS heeft €7.950,00 subsidie en met betrekking tot de Hautec HCS-PN-94/2TA (88ST1882SDPA5) heb je recht op €5.600,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Langeweg

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen zonder gasaansluiting hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Evengoed, deze installaties consumeren wel de nodige stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Niet langer betalen voor energie! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en ook vakmannen zijn er genoeg. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en kunnen lang meegaan. De terugverdientijd wordt zo korter. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen om je doel te realiseren: energieneutraal leven. Ook interessant: warmtepomp in Driebergen-Rijsenburg plaatsen.

Een warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie via ventilatiestromen (lucht), i.s.m. reguliere energie (stroom). Hierdoor kan het product op milieuvriendelijke wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat kan dankzij ingebouwde compressors. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen +/- €2650 en €4900. Je energieverbruik wordt wel hoger: als basis neem je +/- €270 per 12 maanden. Een elektrische boiler met zonnepanelen combineren is het beste idee om de energierekening te verlagen in de provincie Noord-Brabant.

Start met besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw