Warmtepomp Loerbeek

Nederland moet van het gas af. De gebruikelijke CV-ketel is verboden vanaf 2030. Vanaf komend jaar is het aansluiten van een gasgestookt systeem niet langer mogelijk. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle woningen zullen zich oriënteren op een milieuvriendelijk alternatief. De optie in plaats van gas is het warmtepomp systeem. Door deze website vind jij handige tips & tricks m.b.t. een warmtepomp in Loerbeek. Hoe werkt zo’n systeem? Is het een prijzig systeem? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Doorzoek alle relevante details en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Loerbeek!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Loerbeek? Hieronder doorzoek jij nuttige adviezen. Maak een keuze uit een onderwerp en vind vlug alle informatie.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Loerbeek?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Loerbeek?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Loerbeek

Overweeg jij het investeren in een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n apparaat is best wel gecompliceerd. Vandaar is een aangesloten warmtepomp installateur in Loerbeek cruciaal. Het kiezen van een betrouwbare warmtepomp-installateur doet niet onder voor het kiezen van het juiste systeem. Deze expert analyseert jouw huis, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Keyter warmtepomp). Hoe herken je een betrouwbare installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat vergunningen die de kwaliteit waarborgen:

 • Het KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-certificaat

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Bekijk altijd of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de warmtepomp fabrikant erkend is.

 • Het OK CV logo

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2022]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welke moet ik nu kiezen? Over het algemeen heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de tabel hieronder vind je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Niveau Warmtebron Investering Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Hybride combi Ventilerend Vanaf €1.400 40 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Hybride of standalone Lucht buitenaf €5.000 – €6.000 50 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water All-electric Grondbron €13.000 – 17.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Helemaal elektrisch Grondwater €19.000 of meer 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht wc, badkamer en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. MV (lucht-lucht) systeem haalt de warmte uit uit ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het apparaat staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) door middel van een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We onderscheiden een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Loerbeek.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatie: oudere en huizen waar het ontbreekt aan isolatie moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur vervult aanzienlijk woongenot. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwtijd huis: woningen gebouwd tot 1979 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • HR-ketel: Oudere cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Veelal zijn er 2 verschillende producten: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Wil je beginnen met een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Vroomshoop.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan werken met de aardwarmte, buitenlucht of grondwater. De kostprijs varieert tussen de €8.500 en €18.500 inclusief installatie. Veel gebruikte full electric types werken met water en/of bodem als warmtebron. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Vaillant, Atag, Intergas, Remeha, AWB). Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een volledig-elektrisch type. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte model is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Loerbeek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Loerbeek

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Enkel de prijs van het apparaat is niet afdoende. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Daarnaast moet je rekening houden met de subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Kortom: alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Loerbeek uit te rekenen.

Model warmtepomp Aanschafprijs Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3400 €1800 €2000 6,5 jaar
Lucht-water €6500 €2400 €2000 7 jaar
Bodem-water €15300 €4400 €4800 11,5 jaar
Water-water €18100 €5200 €4400 18 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Montferland?
In 2030 moet ook jouw huis gasvrij zijn. De komende jaren gaan veel gezinnen overgaan naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). Het rijk biedt (ook in de gemeente Montferland) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2022. Dit is een vorstelijke subsidieregeling. Vaak krijg je tot wel 50% van de aanschafwaarde. Advies: subsidie warmtepomp Loerbeek is alleen aan te vragen voor types die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2022).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2200 en €4300. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het merk, vermogen (kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke kW extra vermogen incasseer je nog eens €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit doe je via de website RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Bijvoorbeeld: de Galletti MPIDC008H biedt €1.750,00 subsidie en wat betreft de NIBE F1255-12 (G/W) is dit €3.000,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Loerbeek

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting gaan we strak veel meer zien. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Niettemin, deze modellen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Dit betekent een maximale energiebesparing! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en er zijn voldoende specialisten. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. De zonneboiler ondersteunt jou met de doelstelling voor een energieneutraal huis. Zoek ook naar warmtepomp in Elkenrade plaatsen.

Een warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Deze boiler komt aan energie uit de ventilatielucht in combinatie met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Op die manier kan de installatie via een duurzame methode water voor douche/bad verwarmen. Dit is mogelijk middels ingebouwde compressors. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler varieert tussen de €2700 – €4300. Het stroomverbruik is aanzienlijk: we hebben het al snel over €360 per kalenderjaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen combineren is het beste idee om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Gelderland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen