Warmtepomp Maashees

Nederland moet van het gas af. De gebruikelijke CV-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Binnen korte tijd is het plaatsen van een systeem op gas geen optie meer. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Iedereen zal moeten investeren in een duurzaam alternatief. Een keuze in plaats van een HR-ketel is een warmtepomp installatie. Via onze vergelijker doorzoek je uitgebreide info bij het kiezen van een warmtepomp in Maashees. Hoe werkt zo’n systeem? Met welke kosten moet ik rekening houden? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Doorzoek alle nuttige info en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Maashees!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Maashees? Via onze specialisten check je belangrijke info. Kies voor een onderwerp en je vindt direct alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Maashees?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Maashees?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Maashees

Ben jij er al mee bezig, het aanschaffen van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n pomp is vrij complex. Om die reden is een bekwame warmtepomp installateur in Maashees aan te raden. De zoektocht naar een vakbekwame expert is op z’n minst zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. De specialist verkent jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Templari warmtepomp). Hoe herken je een doorgewinterde installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp vind je velerlei vergunningen die jou helpen bij het kiezen:

 • KvINL certificering

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 certificaat

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-certificering

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Lid van UNETO-VNI?

  Het is relevant dat de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer de fabrikant van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Wat rendeert het beste in mijn woning? Over het algemeen heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder check je een en ander samengevat.

Type Warmtepomp Mechanisme Warmtebron De kosten Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Combinatie Ventilerend Vanaf €1.550 30 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en All electric Lucht buitenaf €2.500 – €8.000 75 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water All-electric Grondbron €14.000 – 17.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Helemaal elektrisch Water (grond/rivier) €20.000 en hoger 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht keuken, toilet en badkamer gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Dit lucht-lucht systeem neemt warmte uit de ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het apparaat werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt aan de hand van een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We onderscheiden een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de centrale verwarming en warm water voor de badkamer. Compatibel met vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Maashees.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Type isolatie: Gedateerde woningen en matig geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Model verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C vervult aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwtijd huis: woningen gebouwd tot 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • CV-ketel: Achterhaalde cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een standalone of hybride warmtepomp?

Veelal onderscheiden we 2 afwijkende types: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Gaat jouw voorkeur uit naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Start nu ook met warmtepomp installateur Warns.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp organiseert de verwarming en het warm water voor 100%. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron buitenlucht, grondwater of de bodem. De investering ligt tussen de €9.500 tot €19.500 met installatie inbegrepen. De populairste full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. Het kost een flinke duit, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Vaillant, AWB, Nefit, Intergas, Atag). Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in vergelijking met een standalone installatie. Belangrijk: dit betekent dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgevraagd product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Maashees

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Maashees

De eerste vraag is vaak: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Alleen de aanschafprijs is niet compleet. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Daarnaast zijn er subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. Je gaat minder gas gebruiken, echter nemen de stroomkosten wel toe. Al deze kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Maashees te analyseren.

Model warmtepomp Kosten systeem Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2500 €1400 €1600 6 jaar
Lucht-water €4500 €2100 €2400 9 jaar
Bodem-water €14800 €5800 €3600 11 jaar
Water-water €17700 €4800 €5400 15 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Boxmeer?
In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Nog heel even, en dan moeten veel consumenten overgaan naar elektrisch verwarmen (warmtenet). Het rijk bezorgt ons (ook in de gemeente Boxmeer) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze royale subsidieregeling. In enkele gevallen ontvang je 30% of meer van de kosten. Belangrijk: subsidie warmtepomp Maashees kan jij uitsluitend toepassen op systemen die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2550 en €4100. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, capaciteit (kW) en het energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Voor elke Kw extra vermogen incasseer je een extra “bonus” van €100. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit doe je via de website RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een voorbeeld: de GENERAL Waterstage HT 14 DUO staat gelijk tot €2.250,00 subsidie en voor de Sirac LSQ04RW krijg je subsidie tot €2.800,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Maashees

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen die 0 gas verbruiken hebben de toekomst. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Niettemin, deze installaties verbruiken veel stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Dit betekent een maximale energiebesparing! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en gaan langer mee. De terugverdientijd wordt zo korter. De zonneboiler ondersteunt jou op weg naar een energieneutraal huis. Vind alles uit over warmtepomp in Etten plaatsen.

Over warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron via lucht (ventilatie) in combinatie met standaard elektriciteit. Op basis daarvan kan het product op milieuvriendelijke wijze water verwarmen. Dat gaat via een interne compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen plusminus de €2750 tot €4100. Wat betreft de energiekosten: ga maar uit van ongeveer €400 per kalenderjaar. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler verbinden is het ideaal scenario om de stroomkosten te drukken in de provincie Noord-Brabant.

Begin direct met besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen