Warmtepomp Mijdrecht

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De milieuvervuilende cv-ketel is straks verleden tijd. In slechts enkele jaren is het laten installeren van een gasgestookt systeem geen optie meer. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Alle woningen moeten kijken naar andere innovatieve mogelijkheden. Het meest gekozen alternatief van een HR-ketel is: ‘warmtepomp’. Middels de info van onze specialisten vind je relevante tips aangaande een warmtepomp in Mijdrecht. Is mijn huis wel geschikt? Is het een prijzig systeem? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle onmisbare info en ontdek de meest vakkundige installateur in Mijdrecht!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Mijdrecht? Aan de hand van de info op deze pagina doorzoek je zinvolle informatie. Maak een keuze uit een van de vragen hieronder, en vind onmiddellijk alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Mijdrecht?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Mijdrecht?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Mijdrecht

Iets voor jou, het aanschaffen van een warmtepomp? De installatie van zo’n duurzame energiebron is behoorlijk gecompliceerd. Daarom is een erkende warmtepomp installateur in Mijdrecht aan te raden. De zoektocht naar een deskundige expert is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. De specialist neemt jouw huis onder de loep, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Enerso systeem). Wat is een bekwame warmtepomp-specialist? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene certificaten die betrouwbaar zijn:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de fabrikant van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV keurmerk

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2022]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Wat rendeert het beste in mijn woning? In de praktijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Totale kosten Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Hybride Ventilerend Vanaf €1.550 tot 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride of standalone Buitenunit €3.000 – €7.000 55 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Standalone Aardwarmte €15.500 – 18.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Standalone Grondwaterbronnen €19.500 en meer 100% Woningen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in toilet, badkamer en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Dit lucht-lucht systeem nuttigt (warmte) ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. De pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een speciale compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Utrecht.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in bruikbare energie. Denk dan aan energie voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Dit systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Mijdrecht.

Is mijn woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Type isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, kunnen niet altijd overstappen.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) realiseert aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwperiode: jaren 80 woningen en ouder voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Ketel op gas: Achterhaalde cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Gewoonlijk ontwaren we 2 afwijkende types: standalone (all electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Zoek jij een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Wijchen.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp coördineert voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, buitenlucht of bodem. De prijzen zullen variëren tussen €8.500 – €18.000 inclusief installatie. Veel van deze full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De investering is vrij hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Nefit, Atag, Vaillant, Remeha, AWB). De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een all-electric type. Minder fraai is het feit dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire model betreft de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Mijdrecht

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Mijdrecht

Een veelgestelde vraag: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Uitsluitend de prijs van het apparaat is niet representatief voor de totale kosten. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Tevens heb je soms recht op subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Kortom: alle kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Mijdrecht uit te zoeken.

Soort warmtepomp Kosten aanschaf Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2200 €1400 €1300 5,5 jaar
Lucht-water €4500 €2500 €2200 7,5 jaar
Bodem-water €15400 €4600 €3000 13 jaar
Water-water €18900 €4700 €5100 17 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente De Ronde Venen?
Binnenkort moet elke woning “gasvrij” zijn. In de komende periode moeten veel woningen overstappen op andere vormen van energie (warmtenet). Het rijk biedt (ook in de gemeente De Ronde Venen) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2022. Kom in actie! En gebruik deze historische subsidieregeling. Vaak ontvang je 30% of meer van de aanschafprijs. Notitie: subsidie warmtepomp Mijdrecht is alleen van toepassing op systemen die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2022).

De actuele subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €1450 tot €5050. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het merk, vermogen (kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen verdien je €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een voorbeeld: de Hidros LZT.302.NN staat gelijk tot €3.050,00 subsidie en wat betreft de Techneco Vulcan 06 ACR (G/W) krijg je subsidie tot €2.800,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Mijdrecht

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen zonder gasaansluiting gaan we strak veel meer zien. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Echter, deze modellen verbruiken veel stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De kosten voor energie worden dan echt laag. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en installatiebedrijven vind je overal. Zonnecellen worden goedkoper, en gaan langer mee. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan bij het bereiken van een energieneutrale levensstijl. Lees nu verder over warmtepomp in Gemonde plaatsen.

Warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie via ventilatiestromen (lucht), gezamenlijk met elektrische energie uit het net. Daardoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk water voor douche/bad verwarmen. Dit is mogelijk middels ingebouwde compressors. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2750 – €4700. Je energieverbruik wordt wel hoger: als basis neem je +/- €310 per 12 maanden. Zonnepanelen met een elektrische boiler combineren is het beste idee om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Utrecht.

Ga vandaag nog besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen