Warmtepomp Milheeze

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De welbekende CV-ketel is verboden vanaf 2030. Binnen korte tijd is het aanvragen van een gasgestookt systeem niet langer mogelijk. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle woningen moeten kiezen voor andere innovatieve mogelijkheden. De optie in plaats van een gasgestookte ketel is een warmtepomp. Geholpen door onze website check jij diepgaande beschrijvingen m.b.t. een warmtepomp in Milheeze. Hoe werkt het? Wat zijn de verschillende tarieven? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Check alle nuttige details en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Milheeze!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Milheeze? Op deze pagina bekijk je nuttige adviezen. Druk op een van de onderwerpen en ontdek eenvoudig alle info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Milheeze?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Milheeze?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Milheeze

Denk jij na over het investeren in een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n duurzame energiebron is vrij pittig. Juist om die reden is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Milheeze onmisbaar. De keuze van een bekwame warmtepomp-installateur is minstens zo belangrijk als de klus zelf. De installateur analyseert jouw huis, heeft een adviserende rol, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Fujitsu systeem). Waar vind ik een handige installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp heb jij allerlei vergunningen die betrouwbaar zijn:

 • Het KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-erkende bedrijven

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Controleer of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer Het merk/type warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV label

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Welke moet ik nu kiezen? Normaal gesproken heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de tabel hieronder ontdek je een overzicht.

Type Warmtepomp Werkwijze Warmtebron Kosten (incl. montage) Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Hybride systeem Via ventilatie Vanaf €1.300 tot 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Hybride en Full electric Luchtunit (buiten) €4.500 – €8.000 75 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Standalone Aardwarmte €14.000 – 16.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwater €20.000 of meer 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem nuttigt de warmte uit uit ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. De installatie werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een krachtige compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Werkt prima met radiatoren en vloersystemen. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Milheeze.

Is onze woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatiewaardes: Gedateerde woningen en matig geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) zorgt voor een hoog rendement. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwperiode: huizen opgeleverd voor 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasketels: Achterhaalde cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Meestal zijn er 2 soorten systemen: standalone (all electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Wil je beginnen met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Start nu ook met warmtepomp installateur Wijdewormer.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt de verwarming en het warm water voor 100%. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: de aarde, buitenlucht of grondwater. De prijzen zullen variëren tussen €7.000 – €18.000 (inc. boring en aansluiten). Veel gebruikte full electric types zijn de grondwater- en bodem systemen. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Nefit, Atag, AWB, Vaillant, Intergas). Zo’n hybride apparaat neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een standalone type. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende product is een ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Milheeze

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Milheeze

Een veelgestelde vraag: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Enkel de aanschafprijs is eigenlijk maar het begin. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. En zoals je misschien weet is er een subsidieregeling die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Kortom: alle kosten en baten neem je in overweging om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Milheeze vast te stellen.

Model warmtepomp Aanschafprijs Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2400 €2000 €1600 6,5 jaar
Lucht-water €4500 €2400 €2800 6,5 jaar
Bodem-water €14500 €5300 €2700 11,5 jaar
Water-water €18700 €4900 €5100 18 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Gemert-Bakel?
Het duurt niet lang, en dan moeten we gasvrij wonen. Nog heel even, en dan moeten veel consumenten wijken naar echt groene stroom (warmtenet). De overheid hanteert (ook in de gemeente Gemert-Bakel) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze vorstelijke subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Advies: subsidie warmtepomp Milheeze kan jij uitsluitend toepassen op producten die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1750 – €5550. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het merk en type, capaciteit (kW) en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Bij elke extra kW verdien je een extra “bonus” van €100. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Dit doe je via de website RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een goed voorbeeld: de Hidros LZT.452.XL geeft jou €3.850,00 subsidie en voor de Techneco Vulcan 07 ACMHT (G/W) krijg je €2.800,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Milheeze

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen zonder gasaansluiting zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Daartegenover, deze modellen consumeren wel de nodige stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De energierekening is dan verleden tijd. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en er zijn voldoende specialisten. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en gaan langer mee. De terugverdientijd wordt zo korter. Een zonneboiler kan jou ook helpen om je doel te realiseren: een energieneutrale levensstijl. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Gendt plaatsen.

Een warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie via lucht (ventilatie) gezamenlijk met standaard elektriciteit. Op die manier kan het efficiënt en milieuvriendelijk verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat kan dankzij een speciale compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler varieert tussen de €2600 tot €4400. Wat betreft de energiekosten: die bedragen al gauw €390 per kalenderjaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen combineren is het beste idee om je energiecontract op te zeggen in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Vraag offertes op!

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen