Warmtepomp Naaldwijk

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De hoog rendement cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Dan is het vervangen van een systeem op gas bij wet verboden. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Alle gezinnen moeten switchen naar andere innovatieve mogelijkheden. Een keuze in plaats van de oude ketels is het warmtepomp systeem. Gebaseerd op deze website achterhaal je relevante tips aangaande een warmtepomp in Naaldwijk. Waar moet ik rekening mee houden? Is het een prijzig systeem? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Bekijk alle relevante tips en adviezen en vind de voordeligste installateur in Naaldwijk!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Naaldwijk? Door onze experts achterhaal je nuttige adviezen. Klik op een van de onderstaande vragen, en je leest à la minute alle informatie.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Naaldwijk?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Naaldwijk?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Naaldwijk

Ben jij er al mee bezig, het investeren in een warmtepomp? De installatie van zo’n apparaat is vrij pittig. Juist om die reden is een erkende warmtepomp installateur in Naaldwijk onvermijdbaar. De zoektocht naar een deskundige installateur is net zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. De vakman neemt jouw huis onder de loep, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check NIBE systeem). Wat is een doorgewinterde warmtepomp-specialist? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende vergunningen die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL certificering

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 erkenning

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Lid van UNETO-VNI?

  Een groot pluspunt wanneer een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of Het merk/type warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Wat rendeert het beste in mijn woning? In de praktijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema hieronder tref je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride Ventilerend Vanaf €1.600 25 – 45% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water All electric of Hybride Luchtunit (buiten) €2.500 – €6.000 60 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Standalone Grondbron €13.000 – 16.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Full-electric Water (grond/rivier) €19.500 of meer 100% Nieuwbouwwoningen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht badkamer, keuken en wc wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Dit lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit uit ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. De installatie combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt aan de hand van een soort ventilator buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten circuit. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Het systeem kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Naaldwijk.

Is onze woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Type isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen waar het ontbreekt aan isolatie dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager realiseert aanzienlijk woongenot. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwtijd huis: woningen gebouwd tot 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of all electric warmtepomp?

In de regel maken we onderscheid tussen twee variërende type producten: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Neig jij eerst naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Huppel.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp coördineert de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, grondwater of de bodem. De kosten liggen tussen de €5.500 tot €20.000 met installatie inbegrepen. Veel gebruikte full electric types zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Nefit, AWB, Intergas, Atag, Vaillant). Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een standalone type. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een uitstekende type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Naaldwijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Naaldwijk

Veel mensen zijn benieuwd: wat is de prijs van een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Enkel de kostprijs van de pomp is eigenlijk maar het begin. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarbij is er een subsidieregeling die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle soorten kosten en baten neem je in overweging om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Naaldwijk vast te stellen.

Kenmerk warmtepomp Prijs pomp Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2600 €1200 €2000 4,5 jaar
Lucht-water €4200 €1500 €2700 6,5 jaar
Bodem-water €14600 €5400 €4100 9,5 jaar
Water-water €17000 €5100 €5700 18 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Westland?
Binnenkort moet ook jouw huis gasvrij zijn. Het duurt dus niet lang, en dan gaan veel gezinnen overstappen op elektrisch verwarmen (warmtenet). Onze regering bezorgt ons (ook in de gemeente Westland) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Het gaat om een royale subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de kosten. Opmerking: subsidie warmtepomp Naaldwijk kan jij uitsluitend toepassen op types die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1950 tot €5050. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het model, vermogen (kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Voor elke Kw extra vermogen ontvang je honderd euro extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Alle info vind je op RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een voorbeeld: de Hitachi Yutaki-S Combi RAS2.5WHVNP+RWD2.5+200L staat gelijk tot €1.800,00 subsidie en aangaande de Thermia Diplomat Inverter L krijg je subsidie tot €3.300,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Naaldwijk

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen die 0 gas verbruiken zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Aan de andere kant, deze producten verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Jouw energienota naar €0,00. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en er zijn voldoende specialisten. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en de panelen behouden langer hun rendement. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met de doelstelling voor een energieneutrale woning. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Goutum plaatsen.

Warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Een boiler gebruikt energie uit luchtstromen / ventilatie, i.s.m. jouw basis elektriciteitsaansluiting. Op basis daarvan kan het efficiënt en milieuvriendelijk water verwarmen. Dat gaat via de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen de €2550 tot €4800. Vergeet niet de verbruikskosten: we hebben het al snel over €285 op de jaarafrekening. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen verbinden is het ideaal scenario om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Zuid-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen