Warmtepomp Nederasselt

Nederland moet van het gas af. De traditionele cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Over een tijdje is het aanvragen van gasgestookte cv-ketels volledig uitgesloten. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Iedereen zal moeten kiezen voor een alternatieve bron. Een keuze in plaats van de oude ketels is een warmtepomp. Op onze website vind jij uitgebreide info bij het kiezen van een warmtepomp in Nederasselt. Waar moet ik rekening mee houden? Wat zijn de verschillende tarieven? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle onmisbare informatie en kies een betrouwbare vakman / installateur in Nederasselt!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Nederasselt? Op onze website lees jij nuttige aanbevelingen. Selecteer een item uit onze FAQ en je leest ogenblikkelijk alle info.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Nederasselt?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Nederasselt?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Nederasselt

Overweeg jij het laten installeren van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n pomp is vrij complex. Om die reden is een vakbekwame warmtepomp installateur in Nederasselt benodigd. De zoektocht naar een degelijke installateur is op z’n minst zo belangrijk als de klus die op het programma staat. De vakman checkt de hele woning, heeft een adviserende rol, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Oschner systeem). Waar vind ik een doorgewinterde installateur? Voor het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene vergunningen waar je op kunt letten:

 • KvINL certificering

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Het is relevant dat een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de warmtepomp fabrikant erkend is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2022]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Welke moet ik nu kiezen? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de onderstaande tabel check je een en ander samengevat.

Categorie Warmtepomp Werking Energiebron Kosten (incl. montage) Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Samen met gasketel Ventilerend Vanaf €1.600 45 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Full electric of Hybride Lucht buitenaf €5.000 – €7.000 55 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Full-electric Grondbron €13.000 – 16.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water 100% elektrisch Water uit de grond €19.000 of meer 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ventilatielucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Het lucht-lucht systeem nuttigt (warmte) ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een ‘airco achtig’ toestel. De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Nederasselt.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Isolatie: minder recente en huizen met lage isolatiewaarden dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) realiseert aantrekkelijke opbrengsten. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen gezet voor 1980 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels op leeftijd werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Veelal onderscheiden we 2 soorten systemen: standalone (all electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Liever een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Nu ook online: warmtepomp installateur Miste.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de aarde, grondwater of buitenlucht. De investering ligt tussen de €9.000 – €20.000 inclusief installatie. Veel gebruikte full electric types zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het kost een flinke duit, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Nefit, AWB, Remeha, Intergas, Vaillant). Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker vergeleken met een 100% elektrische oplossing. Het nadeel is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een populaire oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Nederasselt

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Nederasselt

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Uitsluitend de prijs van het systeem is eigenlijk maar het begin. Er zijn namelijk ook installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. En zoals je misschien weet komt de beschikbare subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar het stroomverbruik zal toenemen. Alle kosten en baten moet je noteren om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Nederasselt uit te zoeken.

Soort warmtepomp Prijs pomp Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2600 €1200 €1700 7 jaar
Lucht-water €5700 €2400 €2600 8,5 jaar
Bodem-water €14600 €5600 €3400 9,5 jaar
Water-water €18000 €4000 €4100 17 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Heumen?
In 2030 moet ook jouw huis gasvrij zijn. De komende jaren zullen veel consumenten wijken naar een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). Onze regering geeft (ook in de gemeente Heumen) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2022. Dit is een historische subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Opmerking: subsidie warmtepomp Nederasselt is alleen van toepassing op systemen die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2022).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1050 tot €5800. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Bij elke kW extra vermogen ontvang je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Alle info vind je op RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een goed voorbeeld: de Hitachi Yutaki-S Combi RAS2WHVNP+RWD2+260L geeft jou €1.700,00 subsidie en m.b.t. de Thermia Diplomat Optimum 12RF krijg je €3.100,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Nederasselt

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen met de gasrekening op nul zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Evengoed, deze installaties verbruiken nog wel het nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Niet langer betalen voor energie! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en installatiebedrijven vind je overal. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. De terugverdientijd wordt zo korter. Een zonneboiler kan jou ook helpen om je doel te realiseren: een energieneutrale levensstijl. Zoek ook naar warmtepomp in Graft plaatsen.

Een warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via ventilatiestromen (lucht), samen met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Op basis daarvan kan het op duurzame manier verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat gaat via de inwendige compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen de €2600 en €4600. Wat betreft de energiekosten: die bedragen al gauw €305 per 365 dagen. Zonnepanelen met een elektrische boiler verbinden is het ideaal scenario om je energiecontract op te zeggen in de provincie Gelderland.

Begin direct met besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw