Warmtepomp Nederhemert

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De oude en vertrouwde cv-ketel is verboden vanaf 2030. Over een tijdje is het vervangen van de gasgestookte ketel niet langer mogelijk. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle inwoners moeten overstappen naar een duurzamere oplossing. Een populair alternatief van een HR-ketel is een warmtepomp installatie. Op onze vergelijker vind je diepgaande beschrijvingen aangaande een warmtepomp in Nederhemert. Wat komt er allemaal bij kijken? En wat zijn de kosten? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Check alle belangrijke tips & tricks en ontdek de meest vakkundige installateur in Nederhemert!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Nederhemert? Door onze experts doorzoek jij nuttige info. Maak een keuze uit een veelgestelde vraag en jij checkt eenvoudig alle info.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Nederhemert?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Nederhemert?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Nederhemert

Iets voor jou, het investeren in een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van de warmtepomp is behoorlijk ingewikkeld. Daarom is een betrouwbare warmtepomp installateur in Nederhemert benodigd. De zoektocht naar een aangesloten expert is op z’n minst zo belangrijk als de klus die op het programma staat. De installateur kijkt kritisch naar jouw woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Panasonic systeem). Waar vind ik een officiële warmtepomp-specialist? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn er verschillende licenties die van belang zijn:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Bekijk altijd of de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk van de warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2022]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Welke moet ik nu kiezen? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema bekijk je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Werking Energiebron De kosten Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Hybride combi Ventilerend Vanaf €1.750 40 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Full electric en Hybride Lucht van buiten €5.500 – €6.500 55 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Full-electric Warmte-grondbron €15.000 – 16.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water All-electric Water (grond/rivier) €19.000 of hoger 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, toilet en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Het lucht-lucht systeem haalt de afgevoerde warme ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het apparaat staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een speciale buitenventilator. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een speciale compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een gesloten en een open systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Nederhemert.

Is ons huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatiewaardes: Gedateerde woningen en slecht geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Kenmerken verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C bewerkstelligt een prettige opbrengst. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Leeftijd woning: huizen opgeleverd voor 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasketels: De wat oudere CV-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Over het algemeen zien we 2 soorten systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Start je liever met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Start nu ook met warmtepomp installateur Ratum.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp managet de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de bodem, buitenlucht of grondwater. De investering ligt tussen de €8.500 en €21.000 (alles inclusief prijs). De meest efficiënte full electric systemen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het kost een flinke duit, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Nefit, AWB, Remeha, Intergas, Atag). Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een 100% elektrische product. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Nederhemert

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Nederhemert

Een veelgestelde vraag: wat is de prijs van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Slechts de kosten van het systeem is niet representatief voor de totale kosten. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Bovendien moet je rekening houden met de subsidie die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het gasverbruik wordt minder maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle vormen van kosten en baten zul je moeten meenemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Nederhemert te analyseren.

Type warmtepomp Kosten aanschaf Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3200 €1200 €1500 4,5 jaar
Lucht-water €6000 €2400 €2800 6,5 jaar
Bodem-water €14500 €3500 €4100 14 jaar
Water-water €18900 €5900 €5600 15 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Zaltbommel?
Binnenkort is gas niet meer verkrijgbaar. In de komende periode zullen veel huizen overgaan naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De 2e kamer verschaft (ook in de gemeente Zaltbommel) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2022. Kom in actie! En gebruik deze historische subsidieregeling. Niet zelden krijg je de helft van de aanschafprijs. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Nederhemert geldt alleen op producten die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2022).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2350 – €4000. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het model, het aantal KW en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke extra kW heb je recht op €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Hitachi Yutaki-S Combi RAS3WHVNP+RWD3+200L heeft €1.900,00 subsidie en voor de Thermia Diplomat Optimum 4RF heb je recht op €2.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Nederhemert

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen met de gasrekening op nul zullen we meer en meer gaan zien. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Daartegenover, deze systemen consumeren wel de nodige stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Je hebt geen energierekening meer! Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en ook vakmannen zijn er genoeg. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de panelen behouden langer hun rendement. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. De zonneboiler ondersteunt jou om je doel te realiseren: een energieneutraal huis. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Gramsbergen plaatsen.

Warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Deze boiler komt aan energie middels ventilatie (lucht) i.s.m. standaard elektriciteit. Daardoor kan de installatie via een duurzame methode verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat gaat via de geïntegreerde compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2600 tot €4800. Het stroomverbruik is aanzienlijk: houdt rekening met zo’n €335 per jaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen is een perfecte combinatie om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Gelderland.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen