Warmtepomp Nieuw-Beijerland

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De traditionele cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Binnen korte tijd is het laten installeren van een gasgestookt systeem volledig uitgesloten. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Iedereen zal moeten overstappen naar een milieuvriendelijk alternatief. Een keuze in plaats van de CV-ketel is de warmtepomp. Door de tips van onze experts check jij alle details aangaande een warmtepomp in Nieuw-Beijerland. Is mijn huis wel geschikt? Is het duur of goedkoop? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Bekijk alle cruciale tips en adviezen en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Nieuw-Beijerland!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Nieuw-Beijerland? Via onze specialisten vind je praktische informatie. Kies voor een onderwerp en je leest vlug alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Nieuw-Beijerland?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Nieuw-Beijerland?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Nieuw-Beijerland

Denk jij over de installatie van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n systeem is behoorlijk ingewikkeld. Daarom is een geoefende warmtepomp installateur in Nieuw-Beijerland onvermijdbaar. Het kiezen van een echte vakman doet niet onder voor het kiezen van het juiste systeem. Hij analyseert jouw huis, geeft advies voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Toshiba systeem). Hoe herken je een erkende installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp vind je velerlei licenties die de kwaliteit waarborgen:

 • Het KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-erkende installateurs

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Bekijk altijd of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer de fabrikant van de warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV label

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Wat rendeert het beste in mijn woning? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema check je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Werking Bron De kosten Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Combinatie Via ventilatie Vanaf €1.600 35 – 45% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Luchtunit (buiten) €3.000 – €6.000 50 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Standalone Bodemwarmte €15.000 – 16.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Full-electric Water (grond/rivier) €19.500 en meer 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in badkamer, wc en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Het lucht-lucht systeem profiteert van de warmte uit uit ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het systeem ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt aan de hand van een speciale buitenventilator. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) dankzij een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt omgezet naar bruikbare energie. Denk dan aan energie voor je verwarming in huis en om water op te warmen. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Nieuw-Beijerland.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Isolatie: minder recente en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C vervult aanzienlijk woongenot. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Leeftijd woning: jaren 80 woningen en ouder komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Gasketels: Oudere cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Meestal onderscheiden we twee type systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Liever een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Woubrugge.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron buitenlucht, aarde of grondwater. De kosten liggen tussen de €5.500 en €19.000 (met installatie en advies). Veel van deze full electric modellen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De tarieven liggen best hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. AWB, Intergas, Remeha, Atag, Nefit). De hybride installatie neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel ondersteunt als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een all-electric type. Belangrijk: dit betekent dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Nieuw-Beijerland

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Nieuw-Beijerland

De eerste vraag is vaak: is een warmtepomp duur of goedkoop? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Louter de prijs van het systeem is niet afdoende. Je hebt ook te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Bovendien is er een subsidieregeling die je weer kunt aftrekken van de prijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar het stroomverbruik zal toenemen. Kortom: alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Nieuw-Beijerland vast te stellen.

Bron warmtepomp Tarief product Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2900 €1000 €1600 7 jaar
Lucht-water €4900 €2200 €2600 6 jaar
Bodem-water €15100 €4800 €4400 14,5 jaar
Water-water €18500 €5000 €4100 15 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Korendijk?
Het duurt niet lang, en dan moeten we van het aardgas af. In de komende periode moeten veel woningen uitwijken naar duurzame alternatieven (warmtenet). De regering biedt (ook in de gemeente Korendijk) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Het betreft een historische subsidieregeling. Soms krijg je de helft van de kostprijs. Opmerking: subsidie warmtepomp Nieuw-Beijerland kan jij uitsluitend toepassen op producten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2650 – €5000. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Bij elke extra kW verdien je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de Hitachi Yutaki-S RAS6 – RWD6 – 260L biedt €2.150,00 subsidie en wat betreft de Vaillant geoTHERM VWS 104/3 (0010009081) is dit €3.100,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Nieuw-Beijerland

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Gasvrije woningen zullen we meer en meer gaan zien. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Daartegenover, deze oplossingen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De kosten voor energie worden dan echt laag. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en de installatie steeds eenvoudiger. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en kunnen lang meegaan. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen op weg naar een energieneutraal huis. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in Gytsjerk plaatsen.

Warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit luchtstromen / ventilatie, samen met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Hierdoor kan het op duurzame manier water voor douche/bad verwarmen. Dat gaat via een speciale compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers valt zo tussen €2700 en €4000. Wat betreft de energiekosten: houdt rekening met zo’n €305 per 365 dagen. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen samenvoegen is het beste om om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Zuid-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen