Warmtepomp Nieuwpoort

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De welbekende CV-ketel is verboden vanaf 2030. Binnen korte tijd is het vervangen van een cv-ketel (op gas) volledig uitgesloten. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Alle huizenbezitters moeten switchen naar een andere manier van verwarmen. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel met gas een warmtepomp. Aan de hand van warmtepompspot.nl vind je relevante tips betreffende een warmtepomp in Nieuwpoort. Is mijn huis wel geschikt? Met welke kosten moet ik rekening houden? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Check alle cruciale specificaties en ontdek de meest vakkundige installateur in Nieuwpoort!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwpoort? Op onze website check je belangrijke tips en adviezen. Maak een keuze uit een van de vragen hieronder, en jij bekijkt binnen no-time bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Nieuwpoort?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Nieuwpoort?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Nieuwpoort

Ben jij er al mee bezig, het aanschaffen van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n duurzame energiebron is nogal ingewikkeld. Daarom is een betrouwbare warmtepomp installateur in Nieuwpoort cruciaal. De keuze van een geoefende expert doet niet onder voor de klus die op het programma staat. Hij kijkt kritisch naar jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Aerfor verwarming). Hoe herken je een vakkundige installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene certificaten die de kwaliteit waarborgen:

 • Het KvINL certificaat

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 (KOMO)

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-erkende installateurs

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Controleer of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de warmtepomp fabrikant aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2022]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welk systeem laat ik installeren? Over het algemeen heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de onderstaande tabel vind je een overzicht.

Categorie Warmtepomp Werking Warmtebron Investering Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Hybride Via ventilatie Vanaf €1.550 30 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Lucht buitenaf €3.500 – €8.000 50 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water All-electric Bodemwarmte €14.500 – 16.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water All-electric Water (grond/rivier) €19.500 en hoger 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, keuken en wc gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Deze vernuftige pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt aan de hand van een soort airco-installatie. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een krachtige compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We onderscheiden een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt omgezet naar toepasbare energie. Onder andere voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. In te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Nieuwpoort.

Is mijn huis geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Isolatie: verouderde en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn minder geschikt.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager bewerkstelligt aantrekkelijke opbrengsten. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Leeftijd woning: jaren 80 huizen (of ouder) kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasketels: CV-ketels van 10 jaar of ouder werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Grofweg onderscheiden we twee type systemen: standalone (all electric) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Liever een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Start nu ook met warmtepomp installateur Zeijerveld.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp managet de verwarming en het warm water voor 100%. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan werken met de aardwarmte, buitenlucht of grondwater. De initiële investering ligt zo tussen de €5.500 tot €19.000 (met installatie en advies). De populairste full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. Het is niet goedkoop, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van AWB, Remeha, Vaillant, Intergas, Atag). Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig voor de piekmomenten (extreme kou), plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een all-electric systeem. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een prima oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Nieuwpoort

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwpoort

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat is de prijs van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Louter de kostprijs van de pomp is niet compleet. Neem nou bijv. de installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Daarnaast is er een subsidieregeling die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Je gaat minder gas gebruiken, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle soorten kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Nieuwpoort te bepalen.

Model warmtepomp Aanschafprijs Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3700 €1600 €1300 6,5 jaar
Lucht-water €4800 €2400 €2700 8,5 jaar
Bodem-water €15500 €5800 €3200 11,5 jaar
Water-water €18800 €5400 €4400 16,6 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Molenwaard?
Straks moeten we van het aardgas af. Het duurt dus niet lang, en dan gaan veel Nederlanders overstappen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). Het rijk verschaft (ook in de gemeente Molenwaard) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2022. Het gaat om een vorstelijke subsidieregeling. Vaak ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Nieuwpoort kan jij uitsluitend toepassen op apparaten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2022).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2550 en €4200. Het totale bedrag heeft te maken met het model, vermogen en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke extra kW verdien je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Hudge AVH-11V1DE-II heeft €2.100,00 subsidie en voor de Viessmann Vitocal 300-G BWC 301.B10 heb je recht op €3.000,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Nieuwpoort

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken hebben de toekomst. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Evengoed, deze verbruiken nog wel het nodige stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De energierekening is dan verleden tijd. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en er zijn voldoende specialisten. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en de panelen behouden langer hun rendement. De terugverdientijd wordt zo korter. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan bij het bereiken van een energieneutrale woning. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Hardinxveld-Giessendam plaatsen.

Een warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie uit de ventilatielucht in combinatie met elektrische energie uit het net. Om die reden kan de installatie via een duurzame methode water verwarmen. Dit kan door de inwendige compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €3000 tot €5000. Vergeet niet de verbruikskosten: als basis neem je +/- €290 per kalenderjaar. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen samenvoegen is het beste om om de stroomkosten te drukken in de provincie Zuid-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen