Warmtepomp Oost West en Middelbeers

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De milieuvervuilende cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Binnen korte tijd is het aansluiten van een systeem op gas haast niet meer mogelijk. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle woningen zullen zich oriënteren op een duurzaam alternatief. Een populair alternatief van een ketel op gas (CV) is: ‘warmtepomp’. Geholpen door onze vergelijker vind jij concrete informatie aangaande een warmtepomp in Oost West en Middelbeers. Hoe werkt zo’n systeem? Wat zijn de verschillende tarieven? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Ontdek alle cruciale specificaties en bekijk de tarieven via een installateur uit Oost West en Middelbeers!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Oost West en Middelbeers? Middels onze expertise ontdek je praktische aanbevelingen. Druk op een van de vragen hieronder, en je vindt meteen alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Oost West en Middelbeers?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Oost West en Middelbeers?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Oost West en Middelbeers

Ben jij er al mee bezig, het aanschaffen van een warmtepomp? De installatie van zo’n pomp is best wel moeilijk. Om die reden is een ervaren warmtepomp installateur in Oost West en Middelbeers noodzakelijk. De keuze van een vakkundige expert doet niet onder voor de klus die op het programma staat. De installateur kijkt kritisch naar jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Thermics Energie verwarming). Hoe ben ik verzekerd van een betrouwbare installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp vind je velerlei creditaties die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificaat

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Controleer of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV label

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2023]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Voor welk systeem moet ik gaan? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema vind je een en ander samengevat.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron Kosten (incl. montage) Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Hybride Ventilerend Vanaf €1.500 tot 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Volledig elektrisch of Hybride Buitenunit €3.000 – €6.000 50 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Aardwarmte €15.000 – 17.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Helemaal elektrisch Water (grond/rivier) €18.000 en meer 100% Huizen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, wc en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Een lucht-lucht systeem gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. De installatie combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een soort airco-installatie. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We onderscheiden een gesloten of open bron. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk aan energie voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Oost West en Middelbeers.

Is mijn woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en slecht geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Kenmerken verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager bewerkstelligt aantrekkelijke opbrengsten. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Leeftijd woning: jaren 80 woningen en ouder voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • CV-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Grofweg zien we twee variërende type producten: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Wil je beginnen met een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Start nu ook met warmtepomp installateur Albergen.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: de aarde, grondwater of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €6.000 en €21.000 (alles inclusief prijs). De populairste full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. De tarieven liggen best hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Intergas, Atag, Remeha, Vaillant, AWB). Een hybride pomp neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel springt bij voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een all-electric systeem. Belangrijk: dit betekent dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Oost West en Middelbeers

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Oost West en Middelbeers

Een veelgestelde vraag: wat is de prijs van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Puur de prijs van het systeem is eigenlijk maar het begin. Er zijn namelijk ook installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Daarnaast komt de beschikbare subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Al deze kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Oost West en Middelbeers te berekenen.

Kenmerk warmtepomp Tarief product Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €1700 €1100 5,5 jaar
Lucht-water €4400 €2200 €2800 7 jaar
Bodem-water €15500 €3900 €4600 12 jaar
Water-water €18000 €4600 €5800 18,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Oirschot?
In 2030 moeten we gasvrij wonen. Nog heel even, en dan moeten veel gezinnen overstappen op echt groene stroom (warmtenet). Het rijk bezorgt ons (ook in de gemeente Oirschot) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Vaak ontvang je 30% of meer van de aanschafwaarde. Belangrijk: subsidie warmtepomp Oost West en Middelbeers kun je enkel aanvragen voor types die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1950 tot €5600. Het totale bedrag hangt af van het merk en type, vermogen en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Per extra KW ontvang je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Dit kan allemaal via RvO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Bijvoorbeeld: de LG Therma V HU141 U32 / HN1616 NK2 biedt €2.300,00 subsidie en voor de Wolf BWS-1-08 is dit €2.800,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Oost West en Middelbeers

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen die 0 gas verbruiken hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Daartegenover, deze modellen verbruiken veel stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Dit betekent een maximale energiebesparing! Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en de installatie steeds eenvoudiger. Zonnecellen worden goedkoper, en de panelen behouden langer hun rendement. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen op weg naar een energieneutrale woning. Ook interessant: warmtepomp in Hierden plaatsen.

Warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie uit de ventilatielucht tezamen met standaard elektriciteit. Om die reden kan het systeem op verantwoorde wijze water voor douche/bad verwarmen. Dat gaat via ingebouwde compressors. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen +/- €2950 tot €4000. Je energieverbruik wordt wel hoger: we hebben het al snel over €330 per kalenderjaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen is de ideale mix om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Brabant.

Ga vandaag nog besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen