Warmtepomp Reusel

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De milieuvervuilende cv-ketel is straks verleden tijd. Binnenkort is het aanvragen van gasgestookte cv-ketels haast niet meer mogelijk. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle gezinnen moeten kijken naar een duurzaam alternatief. Het meest gekozen alternatief van de oude ketels is zo’n warmtepomp. Op de info op deze pagina vind je handige tips & tricks bij het kiezen van een warmtepomp in Reusel. Hoe werkt het? Wat zijn de verschillende tarieven? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Lees alle cruciale info en tips en ontdek de meest vakkundige installateur in Reusel!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Reusel? Op onze website ontdek je belangrijke adviezen. Klik op een veelgestelde vraag en je ontdekt meteen bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Reusel?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Reusel?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Reusel

Denk jij na over de installatie van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n duurzame energiebron is vrij gecompliceerd. Om die reden is een echte warmtepomp installateur in Reusel benodigd. De keuze van een deskundige expert is minstens zo belangrijk als de klus zelf. De vakman analyseert jouw huis, heeft een adviserende rol, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Aermec installatie). Waar vind ik een doorgewinterde warmtepomp-specialist? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp heb je diverse vergunningen die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-erkende installateurs

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Een groot pluspunt wanneer de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de warmtepomp fabrikant lid is van deze organisatie.

 • OK CV

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2021]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welk type moet ik laten installeren? In de praktijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder tref je een en ander samengevat.

Categorie Warmtepomp Werking Energiebron Investering Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Combinatie Ventilerend Vanaf €1.400 35 – 45% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch of Hybride Luchtunit (buiten) €4.500 – €6.500 70 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water All-electric Grondbron €15.000 – 16.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water All-electric Grondwaterbronnen €18.000 en meer 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 hebben mechanische ventilatie. De ventilatielucht in keuken, toilet en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. MV (lucht-lucht) systeem profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het apparaat werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een krachtige compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. In te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Reusel.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Soort Isolatie: minder recente en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Type verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C resulteert in een hoog rendement. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: woningen gebouwd tot 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • CV-ketel: Oudere cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een hybride of full electric warmtepomp?

In de regel bestaan er twee variërende type producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Zoek jij een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Bitgum.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor de verwarming en het warm water voor 100%. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan werken met buitenlucht, aarde of grondwater. De initiële investering ligt zo tussen de €8.500 t/m €21.000 (inc. boring en aansluiten). De meest efficiënte full electric systemen zijn de grondwater- en bodem systemen. Het kost een flinke duit, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Remeha, Nefit, AWB, Intergas, Vaillant). Zo’n hybride oplossing is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig voor de momenten dat het te koud is buiten, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een full-electric systeem. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte product is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Reusel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Reusel

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Slechts de prijs van het apparaat is niet erg volledig. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarbij zijn er subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle soorten kosten en baten neem je in overweging om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Reusel te berekenen.

Bron warmtepomp Prijs pomp Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2500 €1500 €1100 6,5 jaar
Lucht-water €5400 €1900 €2500 7 jaar
Bodem-water €14600 €4900 €3200 9,5 jaar
Water-water €18400 €4200 €5900 17,5 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Reusel-De Mierden?
Het duurt niet lang, en dan moeten we gasvrij wonen. Nog heel even, en dan zullen veel gezinnen overschakelen op duurzame alternatieven (warmtenet). De regering verschaft (ook in de gemeente Reusel-De Mierden) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2021. Dit is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Vaak ontvang je 30% of meer van de kosten. Advies: subsidie warmtepomp Reusel is alleen aan te vragen voor producten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2021).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2400 – €4650. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het model, vermogen (kW) en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Bij elke kW extra vermogen incasseer je honderd euro extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de Nefit EnviLine A/W Monoblock 13 B-T geeft recht op €2.300,00 subsidie en wat betreft de Alto refrigeration AHH-R075/AMH ligt dit op €1.750,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Reusel

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen met de gasrekening op nul zullen we meer en meer gaan zien. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Aan de andere kant, deze systemen verbruiken nog wel het nodige stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De energierekening is dan verleden tijd. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en gaan langer mee. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Een zonneboiler kan jou ook helpen bij het bereiken van een energieneutraal huis. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Koekange plaatsen.

De warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? De boiler wekt energie op via lucht (ventilatie) in combinatie met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Zodoende kan het product op milieuvriendelijke wijze water voor douche/bad verwarmen. Dat kan dankzij de inwendige compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers valt zo tussen €3000 tot €4400. Je energieverbruik wordt wel hoger: houdt rekening met zo’n €295 per 365 dagen. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler is een perfecte combinatie om de stroomkosten te drukken in de provincie Noord-Brabant.

Start met besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen