Warmtepomp Veessen

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De milieuvervuilende cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Vanaf komend jaar is het aanvragen van een ketel op gas niet langer mogelijk. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Iedereen zal moeten kijken naar een milieuvriendelijk alternatief. Een populair alternatief van een ketel op gas (CV) is de warmtepomp. Middels de info van onze specialisten vind jij bruikbare informatie betreffende een warmtepomp in Veessen. Waar moet ik rekening mee houden? Is het een prijzig systeem? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Check alle belangrijke info en tips en vergelijk direct alle installateurs in Veessen!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Veessen? Op deze pagina check jij belangrijke informatie. Druk op een van de onderstaande vragen, en je ontdekt eenvoudig alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Veessen?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Veessen?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Veessen

Ben jij er al mee bezig, de aanschaf van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van de warmtepomp is nogal gecompliceerd. Om die reden is een degelijke warmtepomp installateur in Veessen cruciaal. De keuze van een bekwame specialist is net zo belangrijk als de taakomschrijving. De installateur verkent jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Masser). Wat is een doorgewinterde warmtepomp-installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp heb je diverse vergunningen waar je op kunt letten:

 • Het KvINL certificaat

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-accreditatie

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Het is relevant dat de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of Het merk/type warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen april 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welk type moet ik laten installeren? Over het algemeen heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder vind je een handig overzichtje.

Categorie Warmtepomp Niveau Bron De kosten Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Combinatie Luchtstroom Vanaf €1.500 45 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Luchtunit (buiten) €5.000 – €7.000 60 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water All-electric Aardwarmte €15.500 – 17.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Standalone Grondwater €18.000 of meer 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer hebben mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, wc en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. MV (lucht-lucht) systeem haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een soort airco buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van bodemwarmte. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Werkt prima met radiatoren en vloersystemen. Het systeem kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Veessen.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Type isolatie: oudere en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, zijn minder geschikt.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager realiseert een hoog rendement. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: woningen gebouwd tot 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasketels: Oudere cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Normaal gesproken werken we met 2 soorten systemen: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Zoek jij een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Follega.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, buitenlucht of aardwarmte. De kosten liggen tussen de €8.000 tot €19.500 met installatie inbegrepen. De meest efficiënte full electric systemen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Nefit, AWB, Remeha, Atag, Intergas). Zo’n hybride oplossing is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een 100% elektrische type. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Veessen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Veessen

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Enkel de kosten van het systeem geeft een te beperkt beeld. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Daarnaast zijn er subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. Je gaat minder gas gebruiken, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle soorten kosten en baten neem je in overweging om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Veessen te berekenen.

Bron warmtepomp Kosten aanschaf Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2000 €1700 €1300 6 jaar
Lucht-water €4900 €1500 €2000 6 jaar
Bodem-water €14000 €3800 €3400 11 jaar
Water-water €17900 €5300 €5500 19 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Heerde?
Eerdaags moeten we gasvrij wonen. Nog heel even, en dan zullen veel huizen overstappen op schonere manieren om huizen te verwarmen (warmtenet). De regering geeft (ook in de gemeente Heerde) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Kom in actie! En gebruik deze royale subsidieregeling. In veel gevallen krijg je de helft van de aanschafprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Veessen kan jij uitsluitend toepassen op producten die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1800 tot €4450. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type, capaciteit (kW) en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen verdien je honderd euro extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Alle info vind je op RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een voorbeeld: de Sonnenkraft HP12M staat gelijk tot €2.500,00 subsidie en bij de CLINT CHA/ML/ST/WP 302-P krijg je subsidie tot €6.700,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Veessen

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Gasvrije woningen gaan we strak veel meer zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Daartegenover, deze modellen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De energierekening is dan verleden tijd. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en er zijn voldoende specialisten. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de panelen behouden langer hun rendement. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Een zonneboiler kan jou ook helpen om je doel te realiseren: een energieneutrale levensstijl. Lees nu verder over warmtepomp in Noordeinde plaatsen.

Warmtepompboilers
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit de ventilatielucht in combinatie met gewone stroom. Zodoende kan het product op milieuvriendelijke wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit kan door een interne compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2850 en €4900. Het stroomverbruik is aanzienlijk: houdt rekening met zo’n €380 per kalenderjaar. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Gelderland.

Besparen? Vraag offertes op!

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen