Warmtepomp Velden

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De ouderwetse cv-ketel is verboden vanaf 2030. Dan is het laten installeren van een systeem op gas ongeschikt (verboden) geworden. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Nederlanders moeten switchen naar een milieuvriendelijk alternatief. Een populair alternatief van een gasgestookte ketel is een warmtepomp installatie. Via de tips van onze experts check jij waardevolle informatie bij het kiezen van een warmtepomp in Velden. Is mijn huis wel geschikt? Wat kost het? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Check alle cruciale tips & tricks en ontdek de meest vakkundige installateur in Velden!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Velden? Op onze website vind je zinvolle info. Kies voor een item uit onze FAQ en check direct bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Velden?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Velden?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Velden

Bekijk jij de opties ten aanzien van het laten installeren van een warmtepomp? De installatie van zo’n systeem is best wel pittig. Om die reden is een deskundige warmtepomp installateur in Velden onontbeerlijk. Het selecteren van een aangesloten vakman is op z’n minst zo belangrijk als de klus zelf. Hij neemt jouw huis onder de loep, adviseert een geschikte pomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Clausius). Wat is een betrouwbare installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze vergunningen die garanties kunnen bieden:

 • KvINL certificering

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-certificaat

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Controleer of de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of Het merk/type warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen april 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Doorgaans zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema hieronder vind je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron Kosten (incl. montage) Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Samen met gasketel Ventilatielucht Vanaf €1.400 25 – 45% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Buitenlucht €4.500 – €6.500 75 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water All-electric Grondbron €15.000 – 18.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Helemaal elektrisch Grondwaterbronnen €20.000 en hoger 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 hebben mechanische ventilatie. De lucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Het lucht-lucht systeem gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het systeem staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een krachtige compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in toepasbare energie. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en warm water voor de badkamer. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. Het apparaat kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Velden.

Is ons huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatie: verouderde en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Model verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C bewerkstelligt goede rendementen. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Leeftijd woning: huizen gezet voor 1980 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Gasgestookte-ketels: Achterhaalde cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of standalone warmtepomp?

In de regel onderscheiden we twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Wil je beginnen met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Nu ook online: warmtepomp installateur Foxhol.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp organiseert 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de bodem, buitenlucht of grondwater. De investering ligt tussen de €8.000 tot zo’n €18.500 (met installatie en advies). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn de grondwater- en bodem systemen. De kosten zijn hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Nefit, AWB, Atag, Intergas, Vaillant). De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een standalone product. Het nadeel is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een prima type betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Velden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Velden

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat kost een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Uitsluitend de aanschafprijs is eigenlijk maar het begin. Neem nou bijv. de installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Bovendien is er een subsidieregeling waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het gasverbruik wordt minder maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Al deze kosten en baten neem je mee in je berekening om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Velden uit te zoeken.

Kenmerk warmtepomp Aanschafprijs Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2800 €1900 €1600 6 jaar
Lucht-water €6300 €2500 €2400 9 jaar
Bodem-water €14300 €5600 €4800 12,5 jaar
Water-water €18500 €5100 €5700 17 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Venlo?
Over een aantal jaar gaat de gaskraan helemaal dicht. Nog heel even, en dan gaan veel Nederlanders overgaan naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). Het rijk geeft (ook in de gemeente Venlo) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Dit is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je de helft van de aanschafprijs. Advies: subsidie warmtepomp Velden geldt alleen op installaties die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2850 tot €5950. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het merk en type, het aantal KW en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Bij elke kW extra vermogen heb je recht op €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Een actueel voorbeeld: de SPRSUN CGK/C-09 (HC) heeft €1.650,00 subsidie en m.b.t. de CLINT CHA/ML/ST/WP 91 heb je recht op €2.800,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Velden

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken gaan we strak veel meer zien. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Aan de andere kant, deze producten draaien wel op behoorlijk wat stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De kosten voor energie worden dan echt laag. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en er zijn voldoende specialisten. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen met de doelstelling voor een energieneutraal huis. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Noordhoek plaatsen.

Warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit luchtstromen / ventilatie, in samenwerking met reguliere energie (stroom). Hierdoor kan het systeem op verantwoorde wijze tapwater verwarmen. Dit kan door de geïntegreerde compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2900 en €4400. Het stroomverbruik is aanzienlijk: houdt rekening met zo’n €320 per kalenderjaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler is de ideale mix om je energiecontract op te zeggen in de provincie Limburg.

Start met besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen