Warmtepomp Velserbroek

Nederland moet van het gas af. De hoog rendement cv-ketel is verboden vanaf 2030. Binnen korte tijd is het kiezen voor een op gas verwarmde ketel niet meer toegestaan. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle inwoners zullen zich oriënteren op een milieuvriendelijk alternatief. Het meest gekozen alternatief van een ketel met gas het warmtepomp systeem. Via onze vergelijker doorzoek je nuttige info voor een warmtepomp in Velserbroek. Hoe werkt het? Wat zijn de verschillende tarieven? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Ontdek alle relevante info en check prijzen van een installateur in Velserbroek!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Velserbroek? Hieronder bekijk je belangrijke info. Kies voor een van de vragen hieronder, en jij bekijkt à la minute bruikbare info.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Velserbroek?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Velserbroek?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Velserbroek

Denk jij na over de installatie van een warmtepomp? Het laten installeren van de warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Vandaar is een deskundige warmtepomp installateur in Velserbroek cruciaal. Het kiezen van een competente vakman is op z’n minst zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. De vakman keurt jouw hele woning, heeft een adviserende rol, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Kensa). Hoe ben ik verzekerd van een vakbekwame vakman? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat creditaties die van belang zijn:

 • KvINL certificering

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Controleer of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk van de warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Veelal heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder check je een overzicht.

Type Warmtepomp Werkwijze Bron Kosten (incl. montage) Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Hybride combi MV / binnenlucht Vanaf €1.650 25 – 45% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Buitenlucht €4.500 – €7.000 75 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Full-electric Aardbron €14.500 – 16.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwater €18.000 of hoger 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht badkamer, wc en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Dit lucht-lucht systeem benut (warmte) ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 10 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Velserbroek.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Soort Isolatie: verouderde en huizen met lage isolatiewaarden moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur realiseert goede rendementen. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwperiode: woningen gebouwd tot 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • CV-ketel: Achterhaalde cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Normaal gesproken zien we 2 afwijkende types: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Zoek jij een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Frieschepalen.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp draagt zorg voor zowel warm tapwater als de verwarming. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron buitenlucht, bodem of grondwater. De kosten liggen tussen de €9.500 t/m €18.500 (inc. boring en aansluiten). Veel gebruikte full electric types zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het is niet goedkoop, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Nefit, AWB, Vaillant, Intergas, Atag). Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een standalone product. Minder fraai is het feit dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Velserbroek

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Velserbroek

Veel mensen zijn benieuwd: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Alleen de aanschafprijs geeft een te beperkt beeld. Je hebt ook te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. En zoals je misschien weet heb je soms recht op subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle vormen van kosten en baten moet je noteren om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Velserbroek te bepalen.

Model warmtepomp Prijs pomp Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2900 €1100 €1900 6 jaar
Lucht-water €5200 €2300 €2500 8,5 jaar
Bodem-water €14600 €3900 €3100 12,5 jaar
Water-water €18800 €4000 €5000 17 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Velsen?
Straks moet ook jouw huis gasvrij zijn. Nog heel even, en dan gaan veel gezinnen overstappen op duurzame energie (warmtenet). De 2e kamer biedt (ook in de gemeente Velsen) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Profiteer snel van deze royale subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je de helft van de kosten. Opmerking: subsidie warmtepomp Velserbroek kan jij uitsluitend toepassen op installaties die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2150 – €5000. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, vermogen en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen heb je recht op nog eens €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de SPRSUN CGK/C-12 (LHC) EVI heeft €1.750,00 subsidie en met betrekking tot de Clivet WBAN 41 heb je recht op €2.450,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Velserbroek

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen die 0 gas verbruiken zijn toekomstbestendig. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Evengoed, deze modellen verbruiken veel stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Je hebt geen energierekening meer! Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en er zijn voldoende specialisten. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. De terugverdientijd wordt zo korter. De zonneboiler ondersteunt jou bij het bereiken van een energieneutrale levensstijl. Ook interessant: warmtepomp in Noordwijk plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit de ventilatielucht in combinatie met gewone stroom. Om die reden kan het product op milieuvriendelijke wijze water verwarmen. Dat kan dankzij een speciale compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen +/- €2900 en €5000. Onderschat niet de stroomkosten: houdt rekening met zo’n €270 per jaar. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler samenvoegen is het beste om om de stroomkosten te drukken in de provincie Noord-Holland.

Start met besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw