Warmtepomp Vierlingsbeek

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De welbekende CV-ketel is straks verleden tijd. Vanaf komend jaar is het kiezen voor een ketel op gas ongeschikt (verboden) geworden. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle woningen moeten overstappen naar een andere manier van verwarmen. De opvolger van een ketel op gas (CV) is de warmtepomp. Geholpen door de tips van onze experts ontdek je relevante tips over een warmtepomp in Vierlingsbeek. Is mijn huis wel geschikt? Met welke kosten moet ik rekening houden? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Bekijk alle onmisbare info en tips en vergelijk direct alle installateurs in Vierlingsbeek!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Vierlingsbeek? Middels onze expertise ontdek je zinvolle tips. Klik op een van de onderstaande vragen, en jij bekijkt eenvoudig alle informatie.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Vierlingsbeek?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Vierlingsbeek?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Vierlingsbeek

Bekijk jij de opties ten aanzien van het investeren in een warmtepomp? De installatie van zo’n duurzame energiebron is vrij pittig. Juist om die reden is een degelijke warmtepomp installateur in Vierlingsbeek aan te raden. De keuze van een aangesloten installateur doet niet onder voor de taakomschrijving. Deze expert neemt jouw huis onder de loep, heeft een adviserende rol, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Alpha Innotec warmtepomp). Waar vind ik een erkende warmtepomp-installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp vind je velerlei contracten die garanties kunnen bieden:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-accreditatie

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Controleer of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of het merk warmtepomp hier aangesloten is.

 • Het OK CV logo

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen maart 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Welke past bij mijn situatie? Normaal gesproken kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel ontdek je een handig overzichtje.

Categorie Warmtepomp Niveau Warmtebron Totale kosten Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride Ventilatielucht Vanaf €1.650 35 – 45% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Standalone en Hybride Lucht buitenaf €3.500 – €7.000 60 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Volledig elektrisch Aardbron €15.500 – 16.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Full-electric Water uit de grond €20.000 of extra 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in wc, keuken en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. De pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gaat op basis van een buitenunit met ventilator. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) door middel van een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar toepasbare energie. Denk dan aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en warm water voor de badkamer. Werkt prima met vloersystemen en radiator verwarming. Dit systeem kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Vierlingsbeek.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Isolatie: oudere en slecht geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Kenmerken verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager resulteert in een prettige opbrengst. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 huizen (of ouder) zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Over het algemeen zien we 2 afwijkende types: standalone (full electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Neig jij eerst naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Start nu ook met warmtepomp installateur Garyp.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De prijzen zullen variëren tussen €6.000 en €18.000 (alles inclusief prijs). Veel gebruikte full electric types werken met water en/of bodem als warmtebron. Het kost een flinke duit, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van AWB, Intergas, Remeha, Nefit, Atag). Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in vergelijking met een 100% elektrische type. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Vierlingsbeek

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Vierlingsbeek

De eerste vraag is vaak: wat is de prijs van een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Slechts de prijs van het systeem is niet afdoende. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Tevens moet je rekening houden met de subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. Je gaat minder gas gebruiken, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Al deze kosten en baten neem je in overweging om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Vierlingsbeek uit te werken.

Kenmerk warmtepomp Tarief product Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2800 €1300 €1800 4,5 jaar
Lucht-water €5300 €1700 €2500 6,5 jaar
Bodem-water €14700 €5700 €4800 12 jaar
Water-water €17100 €4000 €5600 15 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Boxmeer?
Over een aantal jaar moet ook jouw huis gasvrij zijn. De komende jaren gaan veel consumenten overschakelen op elektrisch verwarmen (warmtenet). De regering geeft (ook in de gemeente Boxmeer) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in maart 2024. Dit is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je 20% tot 50% van de initiële investering. Opmerking: subsidie warmtepomp Vierlingsbeek is alleen aan te vragen voor types die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen maart 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1950 en €5950. De exacte hoogte van de subsidie is een afgeleide van het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Per extra KW verdien je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe werkt het aanvragen? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een goed voorbeeld: de SPRSUN CGK/D-42(LT) geeft jou €3.450,00 subsidie en voor de Clivet WSAN-XIN 121 exc krijg je €2.750,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Vierlingsbeek

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken zijn toekomstbestendig. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Echter, deze producten hebben een hoog stroomverbruik. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Dit betekent een maximale energiebesparing! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en de installatie steeds eenvoudiger. Zonnecellen worden goedkoper, en panelen gaan jaren extra mee. De terugverdientijd wordt zo korter. De zonneboiler ondersteunt jou om je doel te realiseren: energieneutraal leven. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Obbicht plaatsen.

De warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Deze boiler komt aan energie uit luchtstromen / ventilatie, en combineert dat met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Zodoende kan het product op milieuvriendelijke wijze tapwater verwarmen. Dat gaat via een interne compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €2900 en €4000. Onderschat niet de stroomkosten: we hebben het al snel over €335 per 12 maanden. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler combineren is het beste idee om de energierekening te verlagen in de provincie Noord-Brabant.

Start met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen