Warmtepomp Volkel

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De gebruikelijke CV-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Over een tijdje is het plaatsen van een systeem op gas ongeschikt (verboden) geworden. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle huizenbezitters moeten kijken naar een duurzame verwarmingsbron. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel met gas een warmtepomp installatie. Op deze webpagina bekijk je waardevolle informatie betreffende een warmtepomp in Volkel. Wat heb ik allemaal nodig? Is het een prijzig systeem? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Vind alle bruikbare info en ontdek de meest vakkundige installateur in Volkel!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Volkel? Op deze pagina achterhaal je nuttige adviezen. Kies voor een van de onderwerpen en je ontdekt meteen alle info.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Volkel?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Volkel?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Volkel

Denk jij na over het aanschaffen van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n systeem is vrij ingewikkeld. Om die reden is een vakbekwame warmtepomp installateur in Volkel benodigd. Het selecteren van een echte vakman doet niet onder voor de klus zelf. De specialist bekijkt jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Ecopomp warmtepomp). Hoe herken je een ervaren warmtepomp-specialist? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze vergunningen die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL certificering

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK gecertificeerd

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Lid van UNETO-VNI?

  Het is relevant dat de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk warmtepomp erkend is.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welk systeem laat ik installeren? In de praktijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de onderstaande tabel ontdek je de voornaamste verschillen.

Soort Warmtepomp Werkwijze Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Hybride systeem MV / binnenlucht Vanaf €1.350 45 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Buitenlucht €4.500 – €7.000 50 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water All-electric Aardwarmte €13.000 – 16.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwater €20.000 of hoger 100% Nieuwbouwhuizen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer hebben mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht keuken, badkamer en wc wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem neemt de warmte uit uit ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het systeem staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een soort airco-installatie. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en warm water voor de badkamer. In te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De pomp kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Volkel.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Soort Isolatie: oudere en slecht geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur resulteert in aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bestaand / Nieuwbouw: jaren 80 woningen en ouder kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • HR-ketel: De wat oudere CV-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Over het algemeen ontwaren we twee variërende type producten: standalone (full electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Zoek jij een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Gemert.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp managet zowel warm tapwater als de verwarming. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aarde, grondwater of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €8.500 tot €18.500 (alles inclusief prijs). De populairste full electric modellen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het is niet goedkoop, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld AWB, Remeha, Intergas, Vaillant, Atag). Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een volledig-elektrisch installatie. Het nadeel is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een prima oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Volkel

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Volkel

De eerste vraag is vaak: wat is de prijs van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Puur de kostprijs van de pomp is niet representatief voor de totale kosten. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarnaast komt de beschikbare subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter nemen de stroomkosten wel toe. Kortom: alle kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Volkel uit te rekenen.

Soort warmtepomp Kosten aanschaf Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2700 €2000 €1300 5 jaar
Lucht-water €5600 €1600 €2300 6,5 jaar
Bodem-water €14700 €4400 €2600 10,5 jaar
Water-water €18200 €5300 €5000 18 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Uden?
Het duurt niet lang, en dan moeten we gasvrij wonen. Vanaf dit moment gaan veel gezinnen overschakelen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De overheid biedt (ook in de gemeente Uden) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Niet zelden krijg je tot wel 50% van de aanschafwaarde. Opmerking: subsidie warmtepomp Volkel is alleen aan te vragen voor producten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1500 en €5950. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het model, vermogen en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke kW extra vermogen krijg je honderd euro extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Alle info vind je op RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een goed voorbeeld: de Stiebel-Eltron WPL 10 I (220811) geeft jou €1.750,00 subsidie en bij de Clivet WSAN-XIN 91 exc krijg je €2.350,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Volkel

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Huizen die enkel stroom gebruiken zijn sterk in opkomst. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Evengoed, deze verbruiken nog wel het nodige stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Je hebt geen energierekening meer! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en gaan langer mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan op weg naar een energieneutraal huis. Lees nu verder over warmtepomp in Oldekerk plaatsen.

Een warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op via lucht (ventilatie) gezamenlijk met reguliere energie (stroom). Hierdoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit kan door een speciale compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2950 en €4500. Het stroomverbruik is aanzienlijk: die bedragen al gauw €260 per jaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler is een perfecte combinatie om je energiecontract op te zeggen in de provincie Noord-Brabant.

Begin direct met besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen