Warmtepomp Warnsveld

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De ouderwetse cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Vanaf komend jaar is de keuze voor gasgestookte cv-ketels haast niet meer mogelijk. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Iedereen zal moeten switchen naar een milieuvriendelijk alternatief. Het meest gekozen alternatief van een ketel op gas (CV) is de warmtepomp. Via de info op deze pagina bekijk je alle details voor een warmtepomp in Warnsveld. Is mijn huis wel geschikt? En wat zijn de kosten? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Check alle cruciale informatie en vind de voordeligste installateur in Warnsveld!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Warnsveld? Op onze website bekijk je zinvolle tips en adviezen. Maak een keuze uit een van de vragen hieronder, en je leest à la minute alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Warnsveld?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Warnsveld?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Warnsveld

Overweeg jij het aanschaffen van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is tamelijk complex. Juist om die reden is een vakbekwame warmtepomp installateur in Warnsveld onmisbaar. De keuze van een geoefende expert is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. De specialist bekijkt jouw woning, adviseert een geschikte pomp, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Sirac warmtepomp). Hoe kies ik een competente installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp heb je diverse licenties die van belang zijn:

 • KvINL certificaat

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Controleer of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2023]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Welke moet ik nu kiezen? Over het algemeen kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema check je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Mechanisme Energiebron Kostprijs Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride combi Ventilerend Vanaf €1.600 tot 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water All electric en Hybride Buitenunit €5.500 – €6.500 60 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water 100% elektrisch Aardwarmte €13.000 – 17.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Full-electric Water (grond/rivier) €18.500 of hoger 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd hebben mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, wc en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Het lucht-lucht systeem profiteert van de warmte uit uit ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. De pomp ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in toepasbare energie. Voor de (CV) verwarming in woningen en om water op te warmen. In te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Warnsveld.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Type isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn minder geschikt.
 • Verwarmingssysteem: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C resulteert in een hoog rendement. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bestaand / Nieuwbouw: jaren 80 woningen en ouder zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasketels: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Veelal onderscheiden we 2 soorten systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Zoek jij een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Start nu ook met warmtepomp installateur Groot-Ammers.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp organiseert voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp kan werken met de bodem, buitenlucht of grondwater. De investering ligt tussen de €8.500 en €18.500 inclusief installatie. De meest efficiënte full electric systemen werken met water en/of bodem als warmtebron. De kosten zijn hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. AWB, Vaillant, Atag, Nefit, Intergas). Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch oplossing. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Warnsveld

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Warnsveld

Een veelgestelde vraag: is een warmtepomp duur of goedkoop? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Puur de aanschafprijs geeft een te beperkt beeld. Er zijn namelijk ook installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. En zoals je misschien weet zijn er subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle kosten en baten neem je in overweging om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Warnsveld uit te zoeken.

Bron warmtepomp Prijs pomp Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2800 €1100 €1400 4 jaar
Lucht-water €6500 €1700 €2300 8 jaar
Bodem-water €15500 €5300 €4200 14 jaar
Water-water €17500 €4800 €4400 17,5 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Zutphen?
Het duurt niet lang, en dan moeten we gasvrij wonen. Vanaf dit moment gaan veel gezinnen overgaan naar echt groene stroom (warmtenet). De 2e kamer hanteert (ook in de gemeente Zutphen) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Kom in actie! En gebruik deze vorstelijke subsidieregeling. Vaak krijg je tot wel 50% van de aanschafprijs. Notitie: subsidie warmtepomp Warnsveld kan jij uitsluitend toepassen op types die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1550 tot €5900. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, het aantal KW en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Bij elke kW extra vermogen krijg je €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de Technibel PHRIE157F geeft recht op €2.400,00 subsidie en voor de Daikin EDLQ05(**)V3 ligt dit op €1.700,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Warnsveld

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen zonder gasaansluiting zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Let op: deze systemen verbruiken veel stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Dit betekent een maximale energiebesparing! Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en de installatie steeds eenvoudiger. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en kunnen lang meegaan. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. De zonneboiler ondersteunt jou op weg naar een energieneutrale situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Oranjewoud plaatsen.

Warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Deze boiler komt aan energie via lucht (ventilatie) i.s.m. reguliere energie (stroom). Op basis daarvan kan het efficiënt en milieuvriendelijk water verwarmen. Dit gebeurt met de inwendige compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler varieert tussen de €2600 en €4500. Wat betreft de energiekosten: die bedragen al gauw €275 per 365 dagen. Zonnecellen samen met de elektrische boiler is de ideale mix om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Gelderland.

Ga vandaag nog besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen