Warmtepomp Wemeldinge

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De milieuvervuilende cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Binnenkort is de keuze voor gasgestookte cv-ketels niet langer mogelijk. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Iedereen zal moeten investeren in een duurzame verwarmingsbron. Een keuze in plaats van een HR-ketel is een warmtepomp installatie. Aan de hand van de info op deze pagina achterhaal je relevante tips bij het kiezen van een warmtepomp in Wemeldinge. Hoe werkt zo’n systeem? Met welke kosten moet ik rekening houden? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle cruciale tips en adviezen en vergelijk direct alle installateurs in Wemeldinge!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Wemeldinge? Op deze pagina vind je handige tips & tricks. Druk op een veelgestelde vraag en jij checkt eenvoudig alle informatie.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Wemeldinge?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Wemeldinge?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Wemeldinge

Iets voor jou, het laten installeren van een warmtepomp? Het laten installeren van de warmtepomp is vrij gecompliceerd. Juist om die reden is een bedreven warmtepomp installateur in Wemeldinge cruciaal. De zoektocht naar een echte specialist is op z’n minst zo belangrijk als de taakomschrijving. Hij verkent jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Wolf warmtepomp). Hoe kies ik een vakbekwame installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei creditaties die van belang zijn:

 • KvINL certificering

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Het is relevant dat de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als het merk van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV label

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Wat rendeert het beste in mijn woning? Normaal gesproken zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema hieronder check je een overzicht.

Soort Warmtepomp Niveau Bron Totale kosten Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Samen met gasketel Ventilatielucht Vanaf €1.400 25 – 45% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water All electric en Hybride Buitenlucht €3.000 – €6.000 75 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water All-electric Warmte-grondbron €14.500 – 17.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Full-electric Water uit de grond €18.000 of extra 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in wc, keuken en badkamer wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem benut warmte uit de ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Het systeem combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een soort airco-installatie. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. In te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Wemeldinge.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Mate van isolatie: Gedateerde woningen en slecht geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager vervult een hoog rendement. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwperiode: huizen gezet voor 1980 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels op leeftijd zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Doorgaans zijn er 2 afwijkende types: standalone (full electric) of hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Start je liever met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Start nu ook met warmtepomp installateur Haler.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp coördineert de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, grondwater of de aarde. De kostprijs varieert tussen de €6.000 tot zo’n €18.500 inclusief installatie. Veel van deze full electric modellen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het is niet goedkoop, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld AWB, Nefit, Atag, Remeha, Vaillant). De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een full-electric type. Een minpunt is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgebruikte model is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Wemeldinge

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Wemeldinge

De eerste vraag is vaak: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Puur de aanschafprijs is niet compleet. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarnaast is er een subsidieregeling die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Je gaat minder gas gebruiken, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle kosten en baten moet je noteren om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Wemeldinge te bepalen.

Kenmerk warmtepomp Kosten aanschaf Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3700 €1700 €1100 6,5 jaar
Lucht-water €6400 €1900 €2000 6 jaar
Bodem-water €15300 €4100 €4600 14 jaar
Water-water €18800 €5200 €4100 15 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Kapelle?
Binnenkort moeten we van het aardgas af. Nog heel even, en dan moeten veel woningen overschakelen op duurzame energie (warmtenet). De regering verschaft (ook in de gemeente Kapelle) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze historische subsidieregeling. Soms krijg je tot wel 50% van de aanschafprijs. Let op: subsidie warmtepomp Wemeldinge is alleen aan te vragen voor apparaten die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1950 en €5350. De exacte hoogte van de subsidie is een afgeleide van het type, vermogen (kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke kW extra vermogen heb je recht op honderd euro extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de Tesy EVHP 9S 200 60 biedt €1.100,00 subsidie en voor de Daikin ERLQ006(**)V + EHSX08P50(**) is dit €1.800,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Wemeldinge

Energieneutraal wonen is erg interessant. Huizen die enkel stroom gebruiken zijn toekomstbestendig. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Niettemin, deze producten verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. De kosten voor energie worden dan echt laag. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en er zijn voldoende specialisten. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en kunnen lang meegaan. De terugverdientijd wordt zo korter. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met de doelstelling voor een energieneutrale woning. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Oude Wetering plaatsen.

Warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op uit de ventilatielucht in combinatie met elektrische energie uit het net. Zodoende kan het efficiënt en milieuvriendelijk water voor douche/bad verwarmen. Dit gebeurt met de inwendige compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler valt zo tussen €2900 tot €4500. Vergeet niet de verbruikskosten: houdt rekening met zo’n €320 per kalenderjaar. Zonnepanelen met een elektrische boiler samenvoegen is het beste om om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Zeeland.

Begin direct met besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen