Warmtepomp Weurt

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De welbekende CV-ketel is over een aantal jaren verboden. Vanaf komend jaar is het aansluiten van een systeem op gas volledig uitgesloten. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Alle gezinnen moeten dus over naar een alternatieve bron. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel op gas (CV) is het warmtepomp systeem. Met behulp van de tips van onze experts check jij praktische informatie m.b.t. een warmtepomp in Weurt. Waar moet ik rekening mee houden? Met welke kosten moet ik rekening houden? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Check alle praktische tips & tricks en vind de voordeligste installateur in Weurt!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Weurt? Op onze website achterhaal je belangrijke adviezen. Druk op een van de onderwerpen en jij bekijkt à la minute alle info.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Weurt?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Weurt?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Weurt

Iets voor jou, de installatie van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n apparaat is best wel pittig. Juist om die reden is een competente warmtepomp installateur in Weurt onmisbaar. Het selecteren van een officiële specialist doet niet onder voor de taakomschrijving. De installateur keurt jouw hele woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Carrier systeem). Hoe kies ik een ervaren installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene contracten die garanties kunnen bieden:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 erkenning

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-erkende installateurs

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Check of de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer de fabrikant van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen maart 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Wat rendeert het beste in mijn woning? Veelal heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema tref je de meest relevante info.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Hybride systeem Via ventilatie Vanaf €1.400 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Full electric en Hybride Buitenlucht €4.000 – €8.000 55 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water 100% elektrisch Aardbron €14.500 – 18.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Water (grond/rivier) €18.500 of extra 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem haalt (warmte) ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. In te zetten voor radiatoren en vloersystemen. De installatie heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Weurt.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Mate van isolatie: Gedateerde woningen en slecht geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur zorgt voor goede rendementen. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwtijd huis: woningen gebouwd tot 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels op leeftijd kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Meestal bestaan er twee variërende type producten: standalone (full electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Gaat jouw voorkeur uit naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Hedel.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp draagt zorg voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, aardwarmte of buitenlucht. De initiële investering ligt zo tussen de €8.500 – €18.500 inclusief installatie. De full electric systemen met het hoogste rendement zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het is niet goedkoop, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Intergas, Atag, Nefit, AWB, Vaillant). De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een full-electric installatie. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Weurt

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Weurt

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat kost een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Alleen de aanschafprijs is niet representatief voor de totale kosten. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarnaast is er een subsidieregeling die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het gasverbruik wordt minder maar het stroomverbruik zal toenemen. Alle kosten en baten moet je noteren om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Weurt uit te zoeken.

Kenmerk warmtepomp Prijs pomp Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3400 €1100 €1000 4 jaar
Lucht-water €5700 €2000 €2000 7,5 jaar
Bodem-water €14000 €4900 €4700 9,5 jaar
Water-water €18200 €4900 €4800 17,5 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Beuningen?
Binnen afzienbare tijd moeten we gasvrij wonen. De komende jaren moeten veel Nederlanders overstappen op duurzame energie (warmtenet). De 2e kamer geeft (ook in de gemeente Beuningen) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in maart 2024. Profiteer snel van deze vorstelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je de helft van de aanschafwaarde. Advies: subsidie warmtepomp Weurt is alleen van toepassing op producten die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen maart 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2500 en €4650. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het model, vermogen (kW) en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor elke Kw extra vermogen ontvang je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Dit doe je via de website RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Bijvoorbeeld: de Toshiba Estia HWS-P804HR-E + HWS-P804XWHM3-E biedt €2.300,00 subsidie en met betrekking tot de Daikin ERLQ011(**)W1 + EHVH11S26(**)9W is dit €2.400,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Weurt

Energieneutraal wonen is erg interessant. Huizen die enkel stroom gebruiken zijn toekomstbestendig. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Aan de andere kant, deze draaien wel op behoorlijk wat stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Je hebt geen energierekening meer! Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en ook vakmannen zijn er genoeg. Zonnecellen worden goedkoper, en gaan langer mee. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan op weg naar een energieneutrale levensstijl. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Papekop plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op middels ventilatie (lucht) samen met gewone stroom. Zodoende kan het efficiënt en milieuvriendelijk warm water leveren. Dat kan dankzij ingebouwde compressors. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler valt zo tussen €2950 tot €5000. Onderschat niet de stroomkosten: we hebben het al snel over €350 per kalenderjaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen is de ideale mix om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Gelderland.

Ga vandaag nog besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen