Warmtepomp Yerseke

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De traditionele cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Binnen korte tijd is het laten installeren van gasgestookte cv-ketels volledig uitgesloten. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Met z’n allen zullen we moeten switchen naar een milieuvriendelijk alternatief. De opvolger van een ketel op gas (CV) is de warmtepomp. Op de info van onze specialisten doorzoek je nuttige info bij het kiezen van een warmtepomp in Yerseke. Waar moet ik rekening mee houden? Is het een prijzig systeem? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Vind alle relevante tips en adviezen en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Yerseke!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Yerseke? Middels onze expertise vind je bruikbare adviezen. Druk op een van de vragen hieronder, en jij checkt vlug alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Yerseke?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Yerseke?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Yerseke

Denk jij over het laten installeren van een warmtepomp? De installatie van zo’n systeem is tamelijk pittig. Hierom is een officiële warmtepomp installateur in Yerseke onontbeerlijk. De keuze van een bedreven vakman is net zo belangrijk als de taakomschrijving. Deze expert keurt jouw hele woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Thermics Energie systeem). Hoe ben ik verzekerd van een competente installateur? Voor het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene certificaten die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 certificaat

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-certificaat

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Lid van UNETO-VNI?

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de fabrikant van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen december 2023]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Voor welk systeem moet ik gaan? Doorgaans heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema hieronder ontdek je een overzicht.

Soort Warmtepomp Werkwijze Bron Totale kosten Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Samen met gasketel Ventilatielucht Vanaf €1.200 35 – 45% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride of standalone Lucht van buiten €2.500 – €6.500 75 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Full-electric Bodemwarmte €14.000 – 17.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Full-electric Water (grond/rivier) €18.500 of meer 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer hebben mechanische ventilatie. De lucht in keuken, wc en badkamer gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Dit lucht-lucht systeem nuttigt warmte uit de ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het apparaat werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt aan de hand van een soort airco-installatie. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 10 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We onderscheiden een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. De pomp heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Yerseke.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Type isolatie: verouderde en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager realiseert goede rendementen. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Leeftijd woning: huizen gezet voor 1980 zijn doorgaans niet geschikt.
 • CV-ketel: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Normaliter zijn er twee variërende type producten: standalone (full electric) of hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Start je liever met een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Start nu ook met warmtepomp installateur Hilversum.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt de verwarming en het warm water voor 100%. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de bodem, grondwater of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €6.000 tot €20.500 (inc. boring en aansluiten). De meest efficiënte full electric systemen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De kosten zijn hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Remeha, Intergas, AWB, Nefit, Atag). Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt als de vraag naar warmte hoog is, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in vergelijking met een full-electric type. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Yerseke

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Yerseke

Een veelgestelde vraag: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Alleen de prijs van het systeem is niet representatief voor de totale kosten. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Bovendien komt de beschikbare subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle vormen van kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Yerseke te ontcijferen.

Kenmerk warmtepomp Prijs pomp Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2000 €1700 €1200 4,5 jaar
Lucht-water €5000 €2100 €2300 6 jaar
Bodem-water €15300 €3900 €4600 11,5 jaar
Water-water €18700 €5800 €5000 16,6 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Reimerswaal?
Het duurt niet lang, en dan gaat de gaskraan helemaal dicht. Nog heel even, en dan gaan veel huizen uitwijken naar elektrisch verwarmen (warmtenet). De 2e kamer bezorgt ons (ook in de gemeente Reimerswaal) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Profiteer snel van deze gulle subsidieregeling. Niet zelden ontvang je 30% of meer van de aanschafprijs. Let op: subsidie warmtepomp Yerseke kan jij uitsluitend toepassen op installaties die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2600 – €5900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het type systeem, vermogen en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen verdien je nog eens €100 extra. Hoe werkt het aanvragen? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de Viessmann Vitocal 200-S AWB-AC 201.C16 geeft recht op €2.800,00 subsidie en voor de Dimplex LAK 9IMR ligt dit op €1.900,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Yerseke

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Huizen die enkel stroom gebruiken zullen straks de standaard worden. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Evengoed, deze producten draaien wel op behoorlijk wat stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Niet langer betalen voor energie! Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en ook vakmannen zijn er genoeg. Zonnecellen worden goedkoper, en kunnen lang meegaan. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Een zonneboiler kan jou ook helpen om je doel te realiseren: een energieneutrale situatie. Ook interessant: warmtepomp in Rijnsburg plaatsen.

De warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie uit luchtstromen / ventilatie, in samenwerking met standaard elektriciteit. Zodoende kan het systeem op verantwoorde wijze water voor douche/bad verwarmen. Dat kan dankzij een interne compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler varieert tussen de €2500 en €4000. Vergeet niet de verbruikskosten: we hebben het al snel over €285 per 365 dagen. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen combineren is het beste idee om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Zeeland.

Besparen? Vraag offertes op!

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen