Warmtepomp Ysselsteyn

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De oude en vertrouwde cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Binnen korte tijd is het vervangen van een ketel op gas geen optie meer. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Nederlanders moeten investeren in een alternatieve bron. Een keuze in plaats van een ketel op gas (CV) is de warmtepomp. Via warmtepompspot.nl bekijk je tips en adviezen bij het kiezen van een warmtepomp in Ysselsteyn. Waar moet ik rekening mee houden? Is het een prijzig systeem? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Bekijk alle belangrijke specificaties en bekijk de tarieven via een installateur uit Ysselsteyn!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Ysselsteyn? Door onze experts doorzoek jij bruikbare aanbevelingen. Druk op een item uit onze FAQ en ontdek à la minute alle info.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Ysselsteyn?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Ysselsteyn?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Ysselsteyn

Bekijk jij de opties ten aanzien van de installatie van een warmtepomp? De installatie van de warmtepomp is behoorlijk ingewikkeld. Hierom is een bedreven warmtepomp installateur in Ysselsteyn aan te raden. De zoektocht naar een bedreven vakman is minstens zo belangrijk als de klus zelf. Hij kijkt kritisch naar jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Vaillant systeem). Hoe herken je een echte installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp heb je diverse bevoegdheden die garanties kunnen bieden:

 • Het KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-erkende bedrijven

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Een groot pluspunt wanneer een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de fabrikant van de warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • Het OK CV logo

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Er is een enorme diversiteit in soorten installaties en ervaringen met warmtepompen. Welk systeem laat ik installeren? Doorgaans kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder vind je de voornaamste verschillen.

Soort Warmtepomp Niveau Energiebron Investering Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Hybride Ventilerend Vanaf €1.450 tot 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Full electric en Hybride Luchtunit (buiten) €2.500 – €7.000 70 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Full-electric Aardbron €15.000 – 16.500 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Helemaal elektrisch Water uit de grond €19.500 en meer 100% Woningen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, keuken en toilet wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Een lucht-lucht systeem gebruikt als bron de warmte uit uit ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Het systeem staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt aan de hand van een buitenunit met ventilator. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten via de compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt omgezet naar toepasbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Te combineren met vloer en radiatorverwarming. Dit systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Ysselsteyn.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Isolatiewaardes: minder recente en matig geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur zorgt voor aanzienlijk woongenot. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwtijd huis: huizen gezet voor 1980 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Ketel op gas: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Vaak zijn er 2 verschillende producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Zoek jij een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Hippolytushoef.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp managet zowel warm tapwater als de verwarming. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: grondwater, bodem of buitenlucht. De initiële investering ligt zo tussen de €8.000 t/m €19.500 (inc. boring en aansluiten). Veel van deze full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het kost een flinke duit, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Remeha, Intergas, Atag, Vaillant, AWB). Een hybride systeem heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij op koude dagen of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een all-electric product. Belangrijk: dit betekent dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een populaire toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Ysselsteyn

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Ysselsteyn

Veel mensen zijn benieuwd: is een warmtepomp duur of goedkoop? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Enkel de prijs van het systeem is niet afdoende. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Tevens moet je rekening houden met de subsidie die je weer kunt aftrekken van de prijs. Je gaat minder gas gebruiken, maar het stroomverbruik zal toenemen. Alle soorten kosten en baten neem je in overweging om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Ysselsteyn uit te rekenen.

Soort warmtepomp Kosten systeem Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €1400 €1300 4 jaar
Lucht-water €6800 €2000 €2600 6 jaar
Bodem-water €15400 €4300 €4000 9 jaar
Water-water €17200 €5600 €5000 15 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Venray?
Binnenkort is gas niet meer verkrijgbaar. Het duurt dus niet lang, en dan moeten veel gezinnen wijken naar duurzame alternatieven (warmtenet). Onze regering verschaft (ook in de gemeente Venray) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze royale subsidieregeling. Vaak krijg je tot wel 50% van de aanschafprijs. Advies: subsidie warmtepomp Ysselsteyn is alleen van toepassing op producten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1400 en €4300. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het model, vermogen (kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke kW extra vermogen ontvang je honderd euro extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een voorbeeld: de Viessmann Vitocal 200-S AWB-E 201.D16 staat gelijk tot €2.400,00 subsidie en wat betreft de Dimplex LAW 9IMR krijg je subsidie tot €1.900,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Ysselsteyn

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Gasvrije woningen gaan we strak veel meer zien. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Aan de andere kant, deze oplossingen hebben een hoog stroomverbruik. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Dit betekent een maximale energiebesparing! Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en er zijn voldoende specialisten. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. De terugverdientijd wordt zo korter. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen bij het bereiken van een energieneutrale situatie. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Rijsbergen plaatsen.

Warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op uit de ventilatielucht i.s.m. elektrische energie uit het net. Zodoende kan het op duurzame manier verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit is mogelijk middels de inwendige compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen de €2850 tot €4700. Vergeet niet de verbruikskosten: ga maar uit van ongeveer €320 per kalenderjaar. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen combineren is het beste idee om de stroomkosten te drukken in de provincie Limburg.

Start met besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen