Warmtepomp Zevenbergen

Nederland moet van het gas af. De traditionele cv-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. In slechts enkele jaren is het kiezen voor een cv-ketel (op gas) bij wet verboden. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Alle woningen moeten kijken naar een milieuvriendelijk alternatief. Het meest gekozen alternatief van een ketel op gas (CV) is de populaire warmtepomp. Gebaseerd op onze website vind jij alle details voor een warmtepomp in Zevenbergen. Wat komt er allemaal bij kijken? Met welke kosten moet ik rekening houden? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Vind alle relevante tips en adviezen en kies een betrouwbare vakman / installateur in Zevenbergen!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Zevenbergen? Op onze website doorzoek jij zinvolle informatie. Selecteer een van de vragen hieronder, en bekijk direct bruikbare info.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Zevenbergen?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Zevenbergen?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Zevenbergen

Denk jij na over de installatie van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is best wel moeilijk. Daarom is een competente warmtepomp installateur in Zevenbergen onontbeerlijk. De keuze maken voor een echte specialist is minstens zo belangrijk als de klus zelf. Hij checkt de hele woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Ochsner systeem). Hoe kies ik een bekwame vakman? Voor het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei vergunningen die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • Het KvINL certificaat

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-erkende bedrijven

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Controleer of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de fabrikant van de warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • Het OK CV logo

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Welk type moet ik laten installeren? Veelal heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de onderstaande tabel tref je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron Totale kosten Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Combinatie Luchtstroom Vanaf €1.550 tot 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Full electric en Hybride Luchtunit (buiten) €3.000 – €7.500 50 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water All-electric Aardwarmte €13.000 – 16.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Helemaal elektrisch Grondwaterbronnen €18.500 en meer 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. MV (lucht-lucht) systeem gebruikt warmte uit de ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Deze vernuftige pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een buitenunit. Deze warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een speciale compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. De pomp zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Zevenbergen.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Type isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen met lage isolatiewaarden kunnen niet altijd overstappen.
 • Verwarmingssysteem: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C bewerkstelligt aanzienlijk woongenot. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: jaren 80 woningen en ouder komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • CV-ketel: Achterhaalde cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Over het algemeen maken we onderscheid tussen twee type systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Start je liever met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Start nu ook met warmtepomp installateur Hoog Soeren.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de aarde, grondwater of buitenlucht. De initiële investering ligt zo tussen de €6.500 – €21.000 (alles inclusief prijs). Veel van deze full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De investering is vrij hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Remeha, Atag, Intergas, Vaillant, AWB). Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische systeem. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Zevenbergen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Zevenbergen

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat is de prijs van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Puur de prijs van het apparaat is eigenlijk maar het begin. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Bovendien moet je rekening houden met de subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle vormen van kosten en baten moet je noteren om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Zevenbergen te berekenen.

Type warmtepomp Kosten aanschaf Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2800 €1600 €2000 5 jaar
Lucht-water €5500 €2200 €2400 6 jaar
Bodem-water €14400 €4800 €4000 12 jaar
Water-water €17100 €4100 €5800 18,5 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Moerdijk?
Straks moet elke woning “gasvrij” zijn. In de komende periode zullen veel huizen overstappen op een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). Onze regering geeft (ook in de gemeente Moerdijk) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Dit is een vorstelijke subsidieregeling. Niet zelden ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de initiële investering. Opmerking: subsidie warmtepomp Zevenbergen kan jij uitsluitend toepassen op modellen die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1900 – €5500. De uiteindelijke subsidie wordt beïnvloed door het model, het aantal KW en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Voor elke Kw extra vermogen ontvang je een extra “bonus” van €100. Hoe werkt het aanvragen? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de Viessmann Vitocal 222-S AWB-M-E-AC 221.C08 geeft recht op €1.900,00 subsidie en voor de ELCO Aerotop T26R ligt dit op €3.800,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Zevenbergen

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen zonder gasaansluiting zijn toekomstbestendig. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Maar, deze producten draaien wel op behoorlijk wat stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De kosten voor energie worden dan echt laag. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en ook vakmannen zijn er genoeg. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met het streven naar energieneutraal leven. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Rottum plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie uit luchtstromen / ventilatie, en combineert dat met gewone stroom. Om die reden kan het op duurzame manier water verwarmen. Dit kan door een interne compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen +/- €2950 en €4300. Wat betreft de energiekosten: houdt rekening met zo’n €400 per 12 maanden. Een elektrische boiler met zonnepanelen samenvoegen is het beste om om je energiecontract op te zeggen in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen