Warmtepomp Beuningen

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De hoog rendement cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Binnenkort is het vervangen van de gasgestookte ketel geen optie meer. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Alle huizenbezitters moeten investeren in een milieuvriendelijk alternatief. Een keuze in plaats van een gasgestookte ketel is de warmtepomp. Geholpen door warmtepompspot.nl doorzoek je alle informatie m.b.t. een warmtepomp in Beuningen. Hoe werkt zo’n systeem? En wat zijn de kosten? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Bekijk alle relevante info en tips en bekijk de tarieven via een installateur uit Beuningen!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Beuningen? Hieronder bekijk je praktische informatie. Kies voor een veelgestelde vraag en je ontdekt rap alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Beuningen?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Beuningen?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Beuningen

Ben jij er al mee bezig, het investeren in een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom de warmtepomp is nogal complex. Juist om die reden is een bedreven warmtepomp installateur in Beuningen benodigd. De keuze maken voor een deskundige vakman is op z’n minst zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. Deze expert neemt jouw huis onder de loep, adviseert een geschikte pomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Hiseer warmtepomp). Wat is een vakbekwame warmtepomp-specialist? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze certificaten die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 (KOMO)

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-erkende installateurs

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Controleer of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als Het merk/type warmtepomp erkend is.

 • OK CV keurmerk

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Er is een enorme diversiteit in soorten installaties en ervaringen met warmtepompen. Welk type moet ik laten installeren? Doorgaans zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de tabel hieronder check je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Werking Energiebron Totale kosten Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Combinatie Via ventilatie Vanaf €1.400 45 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water All electric of Hybride Luchtunit (buiten) €2.500 – €7.500 60 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Volledig elektrisch Grondbron €13.500 – 16.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Full-electric Waterbronnen €19.000 of meer 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in keuken, wc en badkamer wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. MV (lucht-lucht) systeem nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt bodemwarmte. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Te combineren met vloersystemen en radiator verwarming. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Beuningen.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Type isolatie: minder recente en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager zorgt voor aantrekkelijke opbrengsten. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Leeftijd woning: huizen gezet voor 1980 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • HR-ketel: Oudere cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Veelal zien we 2 soorten systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Zoek jij een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Lijnden.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp draagt zorg voor de verwarming + warm water volledig zelfstandig. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, aardwarmte of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €5.000 t/m €21.000 (alles inclusief prijs). Veel van deze full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. Het kost een flinke duit, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas, AWB). Zo’n hybride oplossing is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een all-electric systeem. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Beuningen

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Beuningen

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Alleen de kostprijs van de pomp is niet allesomvattend. Neem nou bijv. de installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. En zoals je misschien weet is er een subsidieregeling die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle vormen van kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Beuningen vast te stellen.

Type warmtepomp Kosten aanschaf Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2000 €1300 €1200 5 jaar
Lucht-water €6900 €2100 €2400 8,5 jaar
Bodem-water €14100 €5000 €3300 9,5 jaar
Water-water €17400 €5800 €4800 15,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Losser?
Straks moet ook jouw huis gasvrij zijn. In de komende periode zullen veel woningen wijken naar andere vormen van energie (warmtenet). Onze regering geeft (ook in de gemeente Losser) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kom in actie! En gebruik deze historische subsidieregeling. In enkele gevallen ontvang je 30% of meer van de aanschafprijs. Opmerking: subsidie warmtepomp Beuningen kun je enkel aanvragen voor apparaten die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2550 en €4500. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het type systeem, het aantal KW en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Per extra KW incasseer je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit doe je via de website RvO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Bijvoorbeeld: de ARGO AEI1G80EMX + Emix Tank 220 biedt €1.100,00 subsidie en wat betreft de CIAT GEOCIAT Power 90HT is dit €3.800,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Beuningen

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Gasvrije woningen hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Vergeet niet, deze hebben een hoog stroomverbruik. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De kosten voor energie worden dan echt laag. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en de installatie steeds eenvoudiger. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en gaan langer mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Ook kan de zonneboiler bijdragen bij het bereiken van een energieneutrale woning. Zoek ook naar warmtepomp in Tholen plaatsen.

Over warmtepompboilers
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie via lucht (ventilatie) in samenwerking met gewone stroom. Zodoende kan het systeem op verantwoorde wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit gebeurt met de geïntegreerde compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen plusminus de €2800 en €5000. Vergeet niet de verbruikskosten: ga maar uit van ongeveer €385 per jaar. Zonnepanelen met een elektrische boiler is een perfecte combinatie om de energierekening te verlagen in de provincie Gelderland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen