Warmtepomp Braamt

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De ouderwetse cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Over een aantal jaar is het kiezen voor een gasgestookt systeem ongeschikt (verboden) geworden. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle huizenbezitters moeten investeren in een alternatieve bron. Het meest gekozen alternatief van een ketel op gas (CV) is: ‘warmtepomp’. Door de info op deze pagina bekijk je bruikbare informatie bij het kiezen van een warmtepomp in Braamt. Hoe gaat het in z’n werk? Met welke kosten moet ik rekening houden? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Bekijk alle belangrijke info en bekijk de tarieven via een installateur uit Braamt!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Braamt? Via onze specialisten ontdek je bruikbare info. Klik op een van de onderwerpen en je ontdekt eenvoudig alle details.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Braamt?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Braamt?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Braamt

Overweeg jij het laten installeren van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n systeem is vrij gecompliceerd. Juist om die reden is een aangesloten warmtepomp installateur in Braamt onvermijdbaar. De zoektocht naar een erkende vakman is minstens zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. Hij keurt jouw hele woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek ZBPro warmtepomp). Hoe herken je een aangesloten vakman? Voor het installeren van een warmtepomp vind je velerlei vergunningen die betrouwbaar zijn:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 (KOMO)

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-erkende bedrijven

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Bekijk altijd of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of Het merk/type warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Voor welk systeem moet ik gaan? Gewoonlijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de bijgaande tabel ontdek je een overzicht.

Type Warmtepomp Werking Bron Kostprijs Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride combi Ventilatielucht Vanaf €1.600 45 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Buitenunit €3.000 – €8.000 75 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Standalone Aardwarmte €14.000 – 17.500 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Water (grond/rivier) €18.000 of extra 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 hebben mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, keuken en wc wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. MV (lucht-lucht) systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het systeem werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het systeem kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Braamt.

Is ons huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Mate van isolatie: verouderde en matig geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) bewerkstelligt een hoog rendement. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 woningen en ouder voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • HR-ketel: De wat oudere CV-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Doorgaans werken we met 2 verschillende producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Beperkt budget? En neig je naar een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Start nu ook met warmtepomp installateur Made.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, aarde of buitenlucht. De investering ligt tussen de €6.000 tot €19.000 inclusief installatie. De meest efficiënte full electric systemen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het kost een flinke duit, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Atag, Intergas, Remeha, Vaillant, AWB). Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een volledig-elektrisch installatie. Belangrijk: dit betekent dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een uitstekende oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Braamt

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Braamt

Veel mensen zijn benieuwd: wat is de prijs van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Puur de prijs van het systeem is niet representatief voor de totale kosten. Neem nou bijv. de installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Daarnaast zijn er subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle soorten kosten en baten moet je noteren om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Braamt te berekenen.

Model warmtepomp Aanschafprijs Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2100 €1900 €1700 6 jaar
Lucht-water €6100 €2100 €2100 6 jaar
Bodem-water €15100 €5100 €2700 10,5 jaar
Water-water €18100 €4400 €4200 17 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Montferland?
Binnenkort is gas niet meer verkrijgbaar. Vanaf dit moment gaan veel Nederlanders wijken naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De overheid biedt (ook in de gemeente Montferland) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Niet zelden ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafwaarde. Opmerking: subsidie warmtepomp Braamt kan jij uitsluitend toepassen op types die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2000 tot €4700. Het totale bedrag hangt af van het type, vermogen (kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen incasseer je een extra “bonus” van €100. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Alle info vind je op RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Carrier 30AWH006XD heeft €1.700,00 subsidie en voor de CLINT CWW/K/WP 25 heb je recht op €2.800,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Braamt

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen met de gasrekening op nul zullen straks de standaard worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Vergeet niet, deze producten hebben een hoog stroomverbruik. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Je hebt geen energierekening meer! Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en ook vakmannen zijn er genoeg. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. De terugverdientijd wordt zo korter. Een zonneboiler kan jou ook helpen met de doelstelling voor een energieneutrale woning. Vind alles uit over warmtepomp in Usquert plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit luchtstromen / ventilatie, in combinatie met standaard elektriciteit. Hierdoor kan het op duurzame manier warm water leveren. Dat gaat via een speciale compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen de €3000 tot €4100. Je energieverbruik wordt wel hoger: ga maar uit van ongeveer €330 per kalenderjaar. Zonnepanelen met een elektrische boiler combineren is het beste idee om de stroomkosten te drukken in de provincie Gelderland.

Besparen? Vraag offertes op!

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen