Warmtepomp Burgerbrug

Het gas wordt langzaam afgesloten. De traditionele cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Dan is het aanvragen van gasgestookte cv-ketels haast niet meer mogelijk. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Alle inwoners zullen zich oriënteren op een duurzame verwarmingsbron. Een keuze in plaats van een ketel op gas (CV) is een warmtepomp installatie. Met behulp van onze website vind je relevante tips aangaande een warmtepomp in Burgerbrug. Is mijn huis wel geschikt? Met welke kosten moet ik rekening houden? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Lees alle praktische details en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Burgerbrug!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Burgerbrug? Aan de hand van de info op deze pagina lees jij zinvolle informatie. Maak een keuze uit een onderwerp en je leest ogenblikkelijk alles wat je moet weten!

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Burgerbrug?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Burgerbrug?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Burgerbrug

Ben jij er al mee bezig, het aanschaffen van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n pomp is vrij moeilijk. Hierom is een geoefende warmtepomp installateur in Burgerbrug onontbeerlijk. Het kiezen van een doorgewinterde vakman is op z’n minst zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. De installateur analyseert jouw huis, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Dimplex systeem). Wat is een erkende warmtepomp-installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat certificaten die de kwaliteit waarborgen:

 • Het KvINL certificaat

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Check of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of het merk van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Wat rendeert het beste in mijn woning? Over het algemeen kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel tref je een overzicht.

Categorie Warmtepomp Werking Bron Totale kosten Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Samen met gasketel Ventilatielucht Vanaf €1.450 25 – 45% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water All electric en Hybride Lucht buitenaf €3.500 – €6.000 75 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water 100% elektrisch Bodemwarmte €15.500 – 16.500 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water All-electric Water (grond/rivier) €18.500 en extra 100% Nieuwbouwwoningen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in toilet, badkamer en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Dit lucht-lucht systeem gebruikt als bron de warmte uit uit ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit is mogelijk dankzij een soort airco-installatie. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een krachtige compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 10 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. De pomp kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Burgerbrug.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Isolatiewaardes: oudere en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn minder geschikt.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur resulteert in aantrekkelijke opbrengsten. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 huizen (of ouder) komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • CV-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Veelal bestaan er 2 soorten systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Beperkt budget? En neig je naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Start nu ook met warmtepomp installateur Meppen.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp organiseert de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, aarde of grondwater. De initiële investering ligt zo tussen de €6.500 tot €18.500 inclusief installatie. De meest efficiënte full electric systemen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het is niet goedkoop, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Atag, Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha). Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische installatie. Minder fraai is het feit dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte type betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Burgerbrug

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Burgerbrug

Een veelgestelde vraag: is een warmtepomp duur of goedkoop? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Alleen de aanschafprijs is niet afdoende. Je hebt ook te maken met installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Tevens heb je soms recht op subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder maar het stroomverbruik zal toenemen. Al deze kosten en baten zul je moeten meenemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Burgerbrug uit te zoeken.

Soort warmtepomp Tarief product Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3500 €1500 €1000 4 jaar
Lucht-water €6300 €1500 €2400 6,5 jaar
Bodem-water €14600 €4700 €4100 11,5 jaar
Water-water €17400 €4900 €5900 16,6 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Schagen?
Binnen afzienbare tijd moeten we gasvrij wonen. Vanaf dit moment gaan veel huizen overschakelen op een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). Het rijk biedt (ook in de gemeente Schagen) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Niet zelden ontvang je 30% of meer van de kostprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Burgerbrug is alleen aan te vragen voor apparaten die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2950 en €4350. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het merk, het aantal KW en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen ontvang je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe werkt het aanvragen? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Om een voorbeeld te noemen: de Carrier 30RQS-060B geeft recht op €5.050,00 subsidie en voor de Danfoss DHP-L Opti 10 ligt dit op €2.900,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Burgerbrug

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen zonder gasaansluiting hebben de toekomst. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Evengoed, deze producten verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De kosten voor energie worden dan echt laag. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en ook vakmannen zijn er genoeg. Zonnecellen worden goedkoper, en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. De zonneboiler ondersteunt jou om je doel te realiseren: een energieneutraal huis. Vind alles uit over warmtepomp in Vilsteren plaatsen.

Warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? De boiler wekt energie op middels ventilatie (lucht) i.s.m. standaard elektriciteit. Zodoende kan het efficiënt en milieuvriendelijk tapwater verwarmen. Dit kan door de inwendige compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler varieert tussen de €2800 – €4200. Onderschat niet de stroomkosten: die bedragen al gauw €370 op de jaarafrekening. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Noord-Holland.

Begin direct met besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen