Warmtepomp Burgerveen

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De hoog rendement cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Over een tijdje is het kiezen voor gasgestookte cv-ketels ongeschikt (verboden) geworden. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Iedereen zal moeten investeren in een andere manier van verwarmen. De opvolger van gas is een warmtepomp installatie. Door de tips van onze experts bekijk jij waardevolle informatie betreffende een warmtepomp in Burgerveen. Wat heb ik allemaal nodig? Hoe hoog is de investering? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Doorzoek alle praktische info en vind de voordeligste installateur in Burgerveen!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Burgerveen? Middels onze expertise doorzoek je praktische adviezen. Druk op een van de onderstaande vragen, en ontdek vlug alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Burgerveen?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Burgerveen?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Burgerveen

Iets voor jou, de installatie van een warmtepomp? De installatie van zo’n apparaat is tamelijk complex. Om die reden is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Burgerveen onontbeerlijk. De keuze maken voor een competente specialist is net zo relevant als het kiezen van het juiste systeem. De specialist kijkt kritisch naar jouw woning, heeft een adviserende rol, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check DPA systeem). Hoe ben ik verzekerd van een betrouwbare warmtepomp-specialist? Voor het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei certificaten die van belang zijn:

 • KvINL certificaat

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-erkende bedrijven

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Check of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Voor welk systeem moet ik gaan? Veelal heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder check je een en ander samengevat.

Categorie Warmtepomp Werking Energiebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride combi Ventilatielucht Vanaf €1.200 tot 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Full electric of Hybride Luchtunit (buiten) €3.000 – €8.000 75 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Full-electric Warmte-grondbron €13.500 – 16.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Full-electric Water uit de grond €18.500 en extra 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht badkamer, wc en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Dit lucht-lucht systeem haalt de afgevoerde warme ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Het systeem combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een speciale compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een gesloten of open bron. De warmte uit het grondwater wordt geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor de centrale verwarming en warm water voor de badkamer. Compatibel met radiatoren en vloerverwarming. De installatie heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Burgerveen.

Is onze woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Soort Isolatie: verouderde en huizen waar het ontbreekt aan isolatie dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Verwarmingssysteem: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager bewerkstelligt aantrekkelijke opbrengsten. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwperiode: huizen gezet voor 1980 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Ketel op gas: Oudere cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een standalone of hybride warmtepomp?

Vaak werken we met 2 afwijkende types: standalone (all electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Liever een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Merkelbeek.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp organiseert zowel warm tapwater als de verwarming. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan werken met buitenlucht, aardwarmte of grondwater. De investering ligt tussen de €5.500 en €19.000 (alles inclusief prijs). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het is niet goedkoop, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Atag, Vaillant, Intergas, AWB, Nefit). De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een full-electric oplossing. Minder fraai is het feit dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgebruikte product is de ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Burgerveen

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Burgerveen

Veel mensen zijn benieuwd: wat is de prijs van een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Puur de aanschafprijs is niet compleet. Je hebt ook te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. En zoals je misschien weet komt de beschikbare subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle soorten kosten en baten moet je noteren om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Burgerveen uit te zoeken.

Soort warmtepomp Kosten systeem Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2000 €1500 €1200 5 jaar
Lucht-water €5600 €2500 €2000 6 jaar
Bodem-water €15000 €3600 €4500 12,5 jaar
Water-water €17900 €4700 €4000 18,5 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Haarlemmermeer?
Het duurt niet lang, en dan moeten we van het aardgas af. Nog heel even, en dan gaan veel Nederlanders wijken naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). Onze regering geeft (ook in de gemeente Haarlemmermeer) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze vorstelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je tot wel 50% van de aanschafwaarde. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Burgerveen geldt alleen op producten die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2300 – €4600. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het type, vermogen (kW) en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Per extra KW heb je recht op honderd euro extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de Carrier 30RQS-070A geeft jou €5.400,00 subsidie en bij de Danfoss DHP-L Opti 12 krijg je €3.100,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Burgerveen

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen met de gasrekening op nul zijn sterk in opkomst. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Maar, deze installaties verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Je hebt geen energierekening meer! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en ook vakmannen zijn er genoeg. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en kunnen lang meegaan. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. De zonneboiler ondersteunt jou met het streven naar een energieneutrale levensstijl. Zoek ook naar warmtepomp in Vinkega plaatsen.

De warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie uit luchtstromen / ventilatie, en combineert dat met elektrische energie uit het net. Hierdoor kan het op duurzame manier tapwater verwarmen. Dit kan door een interne compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler varieert tussen de €2850 en €4300. Onderschat niet de stroomkosten: als basis neem je +/- €270 op de jaarafrekening. Een elektrische boiler met zonnepanelen verbinden is het ideaal scenario om de stroomkosten te drukken in de provincie Noord-Holland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen