Warmtepomp Buurmalsen

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De ouderwetse cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. In slechts enkele jaren is het vervangen van een systeem op gas niet meer toegestaan. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle huizenbezitters moeten dus over naar een duurzaam alternatief. Het meest bekende alternatief van een ketel op gas (CV) is: ‘warmtepomp’. Geholpen door warmtepompspot.nl bekijk jij bruikbare informatie voor een warmtepomp in Buurmalsen. Is mijn huis wel geschikt? Wat kost het? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Vind alle belangrijke details en check prijzen van een installateur in Buurmalsen!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Buurmalsen? Via onze specialisten doorzoek jij handige tips & tricks. Kies voor een veelgestelde vraag en je vindt à la minute alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Buurmalsen?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Buurmalsen?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Buurmalsen

Denk jij over het aanschaffen van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n systeem is behoorlijk gecompliceerd. Daarom is een deskundige warmtepomp installateur in Buurmalsen cruciaal. De keuze maken voor een echte warmtepomp-installateur is net zo belangrijk als de taakomschrijving. De specialist checkt de hele woning, heeft een adviserende rol, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Emmeti systeem). Hoe kies ik een echte vakman? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei certificaten die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificering

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Bekijk altijd of de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of het merk warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welk type moet ik laten installeren? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de onderstaande tabel ontdek je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Niveau Warmtebron Kostprijs Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Samen met gasketel MV / binnenlucht Vanaf €1.200 40 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Hybride of standalone Lucht buitenaf €2.500 – €7.000 60 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Standalone Aardwarmte €13.000 – 16.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Standalone Water (grond/rivier) €18.500 of extra 100% Nieuwbouwhuizen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht wc, keuken en badkamer wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Een lucht-lucht systeem nuttigt de warmte uit uit ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt aan de hand van een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een krachtige compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. De warmte uit de bodem wordt veranderd in direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Buurmalsen.

Is mijn woning geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Isolatie: minder recente en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn minder geschikt.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager resulteert in aanzienlijk woongenot. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: jaren 80 woningen en ouder komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • CV-ketel: CV-ketels op leeftijd werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of standalone warmtepomp?

In de praktijk werken we met 2 soorten systemen: standalone (all electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Liever een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Middelaar.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp werkt op basis van grondwater, aarde of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €9.000 tot €18.500 (alles inclusief prijs). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het is niet goedkoop, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Atag, Vaillant, Remeha, AWB, Intergas). Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt op koude dagen of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een 100% elektrische type. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een populaire type is de ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Buurmalsen

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Buurmalsen

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Louter de prijs van het systeem is niet compleet. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Bovendien komt de beschikbare subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle soorten kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Buurmalsen uit te zoeken.

Model warmtepomp Tarief product Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3400 €1700 €1500 7 jaar
Lucht-water €4400 €2500 €2000 7 jaar
Bodem-water €14200 €5300 €3800 14 jaar
Water-water €17900 €5300 €4800 15,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Geldermalsen?
Over een aantal jaar gaat de gaskraan helemaal dicht. De komende jaren gaan veel Nederlanders overschakelen op andere vormen van energie (warmtenet). De regering geeft (ook in de gemeente Geldermalsen) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Het betreft een gulle subsidieregeling. In enkele gevallen ontvang je 30% of meer van de kostprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Buurmalsen is alleen van toepassing op types die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2050 – €4300. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, het aantal KW en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke kW extra vermogen krijg je een extra “bonus” van €100. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Carrier 30RQS-090B heeft €7.450,00 subsidie en bij de Danfoss DHP-L Opti Pro+ 13 heb je recht op €3.300,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Buurmalsen

Energieneutraal wonen is de toekomst. Huizen die enkel stroom gebruiken zijn sterk in opkomst. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Echter, deze modellen verbruiken nog wel het nodige stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Jouw energienota naar €0,00. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de panelen behouden langer hun rendement. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Een zonneboiler kan jou ook helpen met de doelstelling voor energieneutraal leven. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Vlagtwedde plaatsen.

Over warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Een boiler gebruikt energie via lucht (ventilatie) tezamen met elektrische energie uit het net. Op basis daarvan kan het product op milieuvriendelijke wijze water verwarmen. Dit is mogelijk middels de inwendige compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler valt zo tussen €2650 – €4900. Onderschat niet de stroomkosten: als basis neem je +/- €355 per kalenderjaar. Zonnepanelen met een elektrische boiler verbinden is het ideaal scenario om je energiecontract op te zeggen in de provincie Gelderland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen